De toate....pentru toti

In fiecare colt al tarii exista cineva care isi doreste sa tranzactioneze, sa fie beneficiarul unui concern de informatii pentru a putea face alegerile cele mai inspirate pentru el. Am descoperit un astfel de loc in care gasim de toate...pentru toti.

Mica publicitate cu anunturi gratuite ofera perspectivele alegerilor noastre. Poate fi locul oamenilor simpli care nu au decat pretentia de a-si finaliza o tranzactie cum este de exemplu vanzatorul/cumparatorul unui imobil sau locul oamenilor “industriali” care se confrunta cu un volum operational constant. Fie ca vor sa-si vanda produsele pe care le confectioneaza singuri cum este cazul producatorilor de handmade, fie ca vor sa vanda sau achizitioneze articole de colectie, produse deja utilizate, servicii sau chiar idei, locul potrivit este site-ul de anunturi gratuite. Am asociat imediat acest loc cu o piata pentru ca exista si loc de negociere intre parteneri. Daca ar fi sa merg si mai departe cu comparatia, site-urile de anunturi gratuite sunt precum bazarele turcesti. Esti intampinat cu optimism, esti oricand binevenit indiferent de intentia cu care rasfoiesti anunturile, daca vrei sau nu sa cumperi, daca le urmaresti doar in scop pur informativ si mai presus de toate esti purtatorul unei viitoare informatii folositoare si pentru altii. Produsele sunt pe alese si le poti filtra pe categorii si criterii, lucru ce poate fi de real folos in a restrictiona cautarile si a le reduce la dimensiunea propriilor intentii. Daca dispui si de un buget strict cu atat mai importante sunt filtrele de cautare.

Eficienta timpului nu este o surprinza, este o realitate placuta ci iti ofera entuziasmul de-a apela frecvent la astfel de site-uri. Intotdeauna e de bun augur sa gasesti sprijin dincolo de ariile proprii de cautare. Extinderea orizontului este iarasi un aspect ce nu trebuie neglijat. In cateva fraze astfel de site-uri sunt bazare tehnologice cu de toate...pentru toti.

Una din acele zile

Uneori, pur şi simplu, ţi se întâmplă să te simti captiv în propria ta viata. Şi cazi pe gânduri, încercând să găseşti o soluţie la toate problemele care te macină, însă, din pacate, nu e ca la  matematică, când puteai să tragi cu ochiul la pagina de răspunsuri de la finalul cărţii şi să intuieşti cumva o modalitate de a ajunge către acel rezultat. Aici nu putem să vorbim despre scurtături pentru că nu putem arunca un ochi în viitor pentru a vedea dacă frământările noastre de acum au vreun rost. Nu putem să ştim ce urmează, care este rezultatul final. Suntem doar noi şi grijile noastre zilnice, acum, în prezent.
E una din acele zile, în care, pur şi simplu, mă întreb în ce direcţie mă va purta viaţa. E una din acele zile în care mă simt revoltată pentru că am momente de genul asta, care îmi perturbă pacea interioară.În care latura mea pozitivă se luptă, cu răutatea pe care o vede în jur, pentru a nu fi înghiţită cu totul. Aş vrea ca ţara în care trăiesc să îmi ofere mai multe şanse de a-mi dezvolta potenţialul, de a-mi împlini visele, de a-mi bucura sufletul şi mintea. Parcă nu mai e loc pentru cei care sunt cinstiţi, parcă nu mai e loc pentru cei educati, cu bun simţ. E loc pentru cei “şmecheri”, pentru cei cu “pile” şi relaţii, pentru cei care ştiu să se umilească pentru un post, însa nu ştiu ce înseamna să fii umil. Ca popor am uitat să fim uniţi, să ne sprijinim unii pe alţii, nu să formam din cei din jur o scară pentru a urca mai sus.Am uitat să fim demni , am uitat să fim oameni. Ne privim cu indiferenţă. Daca ai vedea un bătrân plângând în centrul oraşului, te-ai opri oare să-l întrebi de ce plange? Dacă îl poţi ajuta cu ceva? Multi cred că nici nu l-ar observa, în graba lor de oameni importanţi, cu funcţii importante .
Spre ce ne grăbim atât de tare încât nu mai avem timp să observam detaliile care fac diferenţa, lucrurile mărunte, oamenii din jur. Ştiu, timpul costă bani în ziua de astăzi, însă ai câştiga ceva mai de preţ dacă te-ai opri măcar pentru un minut să intinzi o mână unui om care iţi cere ajutorul. În una din aceste zile ştiu că voi putea face mai multe, decât fac acum,  pentru a schimba  în bine lumea în care trăiesc. Ştiu că sunt o idealistă, dar cred cu tărie că, fiecare dintre noi, poate face o diferenţă, în felul său. Dacă ne pasam responsabilitatea uni altora nu vom reuşii să construim nimic care să ţină peste ani. Aşa că, începe chiar cu tine, începe chiar acum.

Sezonul reducerilor

 In fiecare an, intr-o anumita perioada, incepe perioada reducerilor. Reducerile acestea se aplica la orice tip de produse: incepand de la obiecte de uz casnic si pana la reduceri inbracaminte. Sunt sigura ca toata lumea asteapta cu nerabdare aceasta perioada a anului. In principal fiindca, majoritatea dintre noi preferam sa economisim niste banuti. Probabil ca cele mai cautate sunt reducerile la imbracaminte. Azi, e obligatoriu sa fii fashion. Motiv pentru care conteaza foarte multe felul in care te afisezi in public. E important sa stii cum sa iti combini hainele, cum sa alegi culoarea potrivita, in asa fel incat sa nu ajungi sa regreti ca te-ai imbracat cu haina respectiva. Reducerile de imbracaminte sunt cautate de toata lumea. De la cei mai tineri pana la cei mai varstnici. De aici reiese faptul ca dorinta pentru un look la moda, exista in fiecare dintre noi. Cand vrei sa cumperi un produs la reducere, e indicat sa dai o atentie cat mai mare pretului. Ma refer in mod precis la cat de mult au fost reduse modelele respective. Asa ca odata ce te-ai hotarat asupra unui model, cand ajungi la casa, fii sigura ca pretul redus e cel mentionat de vanzatoare.
 
Cand vorbim de reduceri de alta natura decat cele la imbracaminte, situatia se schimba. Fiindca daca nu mai gasesti acel produs la reducere, sigur il vei gasi la promotie la un moment dat. Si uneori promotiile pot fi chiar mai interesante decat reducerile. Dar daca tot vorbim de reduceri, as mentiona faptul ca unele agentii de turism, ofera pachete speciale, pentru aceia dintre voi care vor sa faca shopping in alt oras.
 
Reducerile la imbracaminte nu se ofera doar intr-o anumita perioada a anului. Am vazut de exemplu in multe magazine, ca daca le-au ramas in plina iarna pe stoc numere mari sau foarte mici, poti sa gasesti preturi reduse mult. Trebuie doar sa te afli printre norocosii carora sa le vina bine produsul respectiv.

Anotimpul preferat

Fiecare dintre noi trebuie sa aiba un anotimp preferat. Al meu e, cum nu se poate altfel vara. Ador vara. O iubesc de-a dreptul. Imi place sa vad soarele pe cer de dimineata de la 6 pana seara la 21. Stiu ca ziua e foarte lunga si ca am timp sa fac tot ce imi propun pe ziua respectiva. Da, stiu vara sunt caldurile acelea insuportabile de 38 de grade la umbra. Foarte bine. Prefer sa fac 10 dusuri pe zi decat sa ma infofolesc in 13 bluze si 10 geci iarna. E adevarat ca in timpul zilei caldurile sunt de nesuportat chiar si pentru o iubitoare a acestui anotimp, insa seara
, e o adevarata placere sa te plimbi prin oras. Sau sa stai la o terasa la un suc rece, la o bere, sau la o inghetata. Vara toate fetele isi pot etala silueta, rochitele cele noi din garderoba, poti sa petreci cat de mult timp vrei afara. Eu stiu ca mereu in vacanta de vara, mergeam la bunici si toata ziua, eram in curte sau pe ulita. Nu conta cat era de cald, stiam ca ziua e lunga si pot sa ma bucur de soare tot timpul acela.
Ador mirosul ploii de vara. Cel mai mult imi placeau acele ploi de vara, care apareau de nicaieri, rapaiau una buna si apoi rasarea soarele din nou, ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat. De fiecare data dupa o ploaie din asta, imi dadeam jos sandalele si ma bagam cu picioarele in apa aceea calda de vara. Asta se intampla la bunici. In oras ar fi fost ciudat sa imi dau jos papucii si sa sar in prima balta pe care o gasesc desculta. Desi, poate ar trebui sa incerc. Ar fi interesant la varsta asta sa ma balacesc in apa alaturi de copila mea.
        
Bine ai venit vara, sa incepe sesiunea de distractie, valabila anul acesta!

Despre pomovarea in directoarele romanesti

Asa cum va promiteam intr-un post anterior, azi avem ca subiect principal promovarea in directoarele romanesti si ce trebuie sa stii daca te-ai hotarat sa apelezi la acest serviciu . Daca ai un blog, un site sau un magazin online cu siguranta iti doresti ca acesta sa fie cat mai accesat.

Ce insemna promovarea in directoare romanesti? Foarte simplu: daca ai un site iar publicul tau tinta sunt vizitatorii din Romania, directoarele in care este inscris site-ul vor crea link-uri catre acesta, ceea ce permite indexarea lui de catre Google si alte motoare de cautare. Marturisesc ca la inceput si pe mine informatiile despre directoarele si tot ce tine de promovarea de genul acesta m-au bulversat, iar numarul firmelor care ofera acest serviciu m-a luat prin surprindere. Foarte multe companii ofera printre altele si servicii de promovare in directoare romanesti iar ofertele lor sunt foarte avantajoase . Daca te-ai hotarat sa apelezi la servicii de promovare site-ului tau te sfatuiesc sa fii atent la cateva aspecte. Unul dintre cele mai importante este lista directoarelor in care se face inscrierea. Este bine ca furnizorul sa-ti ofere o lista clara a directoarelor romaneti pe care pagina va fi promovata si mai important, acestea sa fie online (exista si posibilitatea sa ti se ofere o lista cu site-uri offline, principiul fiind urmatorul: nu vei verifica peste 200 de directoare!). Un alt aspect este perioada de inscriere, de obicei destul de lunga! Motorasele nu se vor misca foarte repede , rezultand cateva zile / saptamani si blog-ul meu va fi primul in lista de cautari Google. Ei bine nu e chiar asa! Batranul Google (ca si celelalte motoare de cautare, de altfel) nu este adeptul inscrierilor rapide, artificial in sute de directoare. De aceea, pentru un rezultat bun, inscrierea se face treptat ceea ce permite acestor unelte sa primesca un link building in mod natural.

Cenzurarea existentei

Am constatat in ultima vreme ca oamenii cauta sa te cenzureze de fiecare data cand au senzatia ca spui ceva iesit din tipare, nepotrivit parerilor lor sau in neconcordanta cu conservatorismul si stilul de viata comun tuturor. Altfel spus, daca nu esti ca lumea, trebuie sa inveti sa fii cat mai curand!

Daca vorbesti liber despre lcururile care te intereseaza, vor exista oameni in jurul tau, intotdeauna, care sa considere ca trebuie sa taci si sa inghiti pentru ca „asta este ”desi asta este” s-a creat totcmai datorita faptului ca oamenii o aproba si o alimenteaza. Chiar daca ai dreptate trebuie sa ai pentru tine, sa suporti nedreptatile si sa las capul in jos. Nu ai dreptul sa ceri sefului tau respectul pe care la randul tau i-l oferi pentru ca el e seful tau si trebuie sa taci”. Ca si cum nu ar fi si el tot om. Ma gandesc cum ar fi daca ne-am lua toti la bataie si ne-am jigni de cate ori nu suntem multumiti de ceva? Sustin comunicarea civilizata ca modalitate aproape intotdeauna productiva de rezolvarea a problemelor si de instaurare a unei mai bune intelegeri.

Vei fi cenzurat de unele persoane si daca vei alege sa te imbaci intr-un anumit fel care ”nu se cuvine” pentru ca se uita lumea sau pentru ca la locul de munca trebuie sa mergi imbracat permanent in tinuta office chiar daca tu preferi sa porti bratai colorate si rochii inflorate. Ca si cum nu mai dai randament daca nu esti office, ca si cum intalnirea de la birou, intre angajati, nu ar fi una in scopul de a produce si a realiza lucruri si una in care sa aratam ca ne respectam imbracandu-ne office. Mie cineva mi-a spus odata ”respectul omului nu sta in hainele pe care le poarta atunci cand vine la birou” ; „ aici ne adunam sa facem bani, nu ma intereseaza cum ne imbracam”. Si tin sa mentionez ca firma respectiva e cu adevarat una productiva si isi desfasoara activitatea intr-un mediu placut, relaxat si energic.

Vei fi cenzurat si daca nu vei tine cont de alegerile celorlalti cand iei o decizie . Inseaman ca ”te pui contra”. Nu ai dreptul sa gresesti singur si sa iti asumi greseala, trebuie sa gresesti ascultandu-i pe ei. Iar cenzurarea aceasta se va produce pana cand vei fi „diferit” si va trebui sa ”se faca ceva pentru tine”! Cenzurarea existentei pana la urma. Nu vorbi asa, nu face asa si multe alte „nu”-uri vor aduce cu sine judecarea acestora de catre cei care nu-i pot accepta asa si nu sunt suficient de deschisi cat sa accepte ca oamenii sunt diferiti si asta nu ii face neparat si incompatibili.

Razvratitii nu sunt buni la societatea omului, desi nici macar nu e vorba de razvratire. E vorba de normalitatea omului care a uitat, pana la urma, sa fie el insusi si s-a lasat asimilat de considerentele celorlalti.