Toamna de concerte in Bucuresti

Deep Purple, UB40, Patricia Kaass, Steve Vai, Emir Kusturica si The No Smoking Orchestra, Iron Maiden, Sting, Within Temptation – sunt numai cateva dintre numele de trupe si artisti straini care au concertat vara aceasta in Romania. Cuprinsi de spiritul vacantei si al petrecerilor, bucurestenii, la fel ca si fani din restul tarii, s-au adunat la evenimentele speciale organziate fie pe Arenele Romane, fie la Sala Palatului, la Cluj sau la Sibiu. Urmatorul eveniment de amploare, astepat cu mare interes de fanii din Romania este concertul Roger Waters, programat pentru 28 august, in Piata Constitutiei. Tot pentru finele acestei luni, in perioada 29-31 august, este programat Festivalul Rockstadt Extreme, unde timp de trei zile trupe de metal din Romania, dar si nume din afara tarii (printre care Napalm Death si Gojira) vor concerta in fata publicului reunit la Rasnov.

Si in octombrie si noiembrie romanii sunt asteptati la cateva concerte de exceptie, cu nume mari ale scenei internationale. Si anul acesta, Sala Palatului va fi gaza unora dintre cele mai importante concerte. Vorbim aici de Chris Norman, pe 13 octombrie, ora 20.00, Julio Iglesias pe 24 octombrie, ora 19.00, de BZN Greatest Hits pe 25 octombrie, la ora 20.00. Si fanii trupei Directia 5 vor avea parte de o surpriza din partea trupei, care ii asteapta pe 30 octombrie, la Sala Palatului, la lansarea noului album, Zambetul Face Minuni. In noiembrie, la Sala Palatului, fanii legendei pop Michael Jackson vor avea parte de un eveniment special, odata cu spectacolul “Remember the Time”, o premiera pe piata concertelor din Romania, asa cum il anunta organizatorii.

Minciuna are picioare scurte

Asta am invata-o pe pielea mea, inca de cand eram copila la mama. Mereu cand inventam o minciuna, mai devreme sau mai tarziu, tot se afla. Insa la un moment dat e necesar sa ascuzi, o parte din adevar, daca nu tot. Asa ca atunci cand nu voiam ca ai mei sa afle ceva, gaseam o minciuna cat de cat plauzibila. Nu zic ca nu m-au prins, dar nici nu au recunoscut ca si-au dat seama ca am mintit.
 
De multe ori ii minteam in legatura cu notele de la scoala, insa astea mereu le aflau, cand trebuia semnat carnetul.Si atunci inventam cate ceva, sa le explic motivul pentru care am luat un 4 sau un 6. Aici deja deveneam experta, fiindca sistemul scolar se schimbase de ceva vreme de cand erau ei la scoala. Apoi cand m-am apucat de fumat. Atunci cred ca minteam la greu. Insa tineti minte ca parintii intotdeauna afla ce fac odraslele lor. Dar intotdeauna. Ai mei au aflat, poate si din neglijenta mea, ca mi-am uitat tigarile sub perna, si mama le-a gasit. Insa de fiecare data cand ma intreba daca fumez, mereu ziceam ca nu. Si bagam faza aia cu: sunt tigarile unei colege, m-a rugat sa i le tin eu! Mda. Apoi mai tarziu cand m-am apucat de lucru, am recunoscut ca fumez. Big mistake. Nu o sa mai fac asa ceva ever. E mai bine cand intuiesc ceva, dar nu stiu sigur. Ai parte si tu de linistea ta, fara sa mai auzi tot felul de teorii cum ca nu e bine, nu e voie, e prea scump, si alte aberatii de genul asta.

Tu ai mai intalnit termenul drpciv?

Daca iti doresti sa obtii permisul auto atunci in mod sigur vei alfa de drpciv ( Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vechiculelor). La o prima accesare a site-ului oficial al directiei am fost lovita in fata  de o sumedenie de informatii.  

Am inceput usor sa parcurg ceea ce ma interesa pe mine de fapt si anume, noutatile legislative in domeniul permiselor de conducere. Am constat ca noutatile legislative constau in introducerea unor noi categorii ale permisului de conduce, respectiv categoriile AM si A2. Cum  prima categorie, AM, este destinata mopedului, un vehicul pe 2, 3 roti ce nu poate depasi 45 km/h, iar a doua categorie, A2, cuprinzand motocicletele cu puterea maxima de 35 kW, am sarit peste aceste detalii incercand sa gasesc cat mai multe informatii cu privire la obtinerea permisului de conducere pentru categoria B. Am dat in schimb peste o multime de legi, nicio informatie scrisa pe intelesul tuturor celor care acceseaza site-ul. Pot spune ca ma declar dezamagita de modul in care este administrat site-ul drpciv.ro. Am descoperit, cautand pe net, o multime de alte site-uri, precum e-drpciv.ro, care te ajuta cu adevarat sa promovezi cu brio examenul pentru permisul auto. Sunt foarte multe persoane incantate si multumite de modul in care informatiile sunt actualizate in timp util. Sunt peste 1.400 de oameni care urmaresc cu interes acest site. De ce? Raspunsul este cat se poate simplu, pentru ca pot gasi atat cursuri de legislatie in format pdf si regulamente rutiere cat si chestionare auto, ale caror raspunsuri sunt corecte. Poti gasi si pe pagina de facebook , unde peste 100.000 de persoane le urmaresc atent informatiile. De ce nu ar face-o, atunci cand acest site i-a salvat pe multi din a da de mai multe ori examenul pentru permisul auto, cel putin asta spun membrii inscrisi pe site si nu am nici un motiv sa nu ii cred din moment ce o fac in numar foarte mare si prezinta date concrete.

Stiri de pe la televizor

De ceva vreme tot circula atat pe net cat si la televizor, mirobolanta stire cum ca Alex Velea s-a cumplat cu Antonia. E interesant sa o citesti sau sa auzi stirea o data. Dar cand deja devine o obsesie a televiziunilor si a ziarelor, mi se face rau. Incep astia sa ii urmareasca peste tot, si sa ne ofere noua informatii despre ultimele ore din viata celui mai proaspat cuplu.
 
E enervat la maxim. Daca eu nu vreau sa stiu si mut pe alt post sau vreau sa citesc alta stire, tot gasesc pe prima pagina stirea asta. Oricum nu cred ca intereseaza pe multa lume ce fac astia doi. Pe mine una sigur nu ma ingrijoreaza viata lor personala. Era clar ca omul asta nu va rezista insurat multa vreme, ca prea arata ca un pitiponc.
 
Pacat de sotia lui ca e frumoasa si nu ar merita sa treaca prin asa ceva. Dar ce sa-i faci? Viata e grea si trebuie traita ca atare. Doar ca eu una as fi super furioasa sa ma tot urmareasca reporterii sa ma intrebe de ce nu am sarbatorit ziua aniversarii nuntii cu sotul, cand toata lumea stie de ce. Asta e un fel de lovitura sub centura. Oricum a fost foarte cumpatata tipa. Eu in locul ei, ii ziceam vreo doua reporteritei sa ma tina minte.