Web designul in 2014

Multi dintre cei care au nevoie de un site fac marea greseala de a crede ca web design inseamna doar partea de creatie, doar ceea ce este legat de estetica.
Insa daca este sa ne referim la ceea ce inseamna servicii web design in acest moment, ar trebui sa spunem ca web design-ul poate incepe cu partea de design al interfetei unui site, dar este mult mai mult decat atat: poate fi vorba despre continut, poate fi vorba despre optimizarea continutului pentru motoarele de cautare, poate fi vorba despre administrarea site-ului si despre update-uri, despre rapoarte periodice despre traficul unui site etc.  

Tocmai de aceea, legat de partea de preturi web design, sumele pe care le veti primi de la diversi web designeri sau firme de web design atunci cand incercati sa obtineti o oferta web design cat mai buna si in concordanta cu bugetul pe care il afectati lansarii unui site nou sau relansarii unui site deja existent, pot fi diferite. Sumele difera in functie de gradul de complexitate al serviciilor pe care le contractati, dar desigur si de calitatea serviciilor si de experienta pe piata a firmei de web design cu care urmeaza sa lucrati.
 
Pe de alta parte, web designul de care vorbim astazi nu poate fi conceput fara partea de adaptabilitate la platformele mobile. Consumatorul modern de internet este astazi diferit de cel care in urma cu zece sau chiar cu cinci ani accesa pagini de internet din fata computerului de acasa sau de la birou. Astazi cele mai multe accesari se fac de pe telefoanele smart sau de pe tablete, si de aceea un aspect obligatoriu pentru orice site este optimizarea pentru acest tip de platforme. Informatia trebuie sa fie prezentata cat mai concis si sa fie cat mai rapid de accesat, pentru ca vremurile pe care le traversam impun maximum de viteza.

Pompa submersibila

Prima intrebare a celor care intentioneaza sa achizitioneze o casa gata construita intr-o zona rezidentiala este: exista apa curenta? Iar in cea mai mare parte a cazurilor raspunsul nu poate fi altul decat DA, pentru ca si in cazul in care locuinta sau zona in care ea se afla nu este racordata la reteaua publica de apa, casele moderne, nou construite, care se vand astazi nu pot functiona decat cu apa curenta. Iar motivul pentru care astazi beneficiem de apa curenta la casa sunt pompele submersibile. Ele sunt cele care pompeaza apa din put si o trimit mai departe, pe reteaua de tevi si conducte a locuintei. Ca atare, ele sunt una dintre investitiile majore pentru casa, si de aceea atunci cand achizitionam o pompa este bine sa o facem consultand toate ofertele de la pompe-submersibile, cu toate specificatiile lor tehnice, si sa alegem in cunostinta de cauza, sfatuiti si de profesionistul care a facut instalatia sanitara si de pompare a apei.
 
Cu exceptia investitiei initiale, cat mai judicioasa cu putinta, consumul de apa curenta va fi unul gratuit 100% pe mai departe, caci furnizarea de apa curenta se face in regie proprie, din putul propriu, instalat in propria curte. Mai mult decat atat, cata vreme instalati filtre speciale pentru impuritati, pamant si nisip (inerente) si eventual o statie de dedurizare daca zona este una cu o apa foarte calcaroasa, apa curenta de care veti avea parte in propria gospodarie, va fi cu mult mai buna decat cea de la bloc. Presiunea nu va pune nici ea probleme, intrucat o pompa submersibila functioneaza cu presostat pentru reglarea presiunii cu care apa vine pe instalatie. 

Ca atare, nimic nu face sesizabila trecerea de la apa curenta de la bloc la apa curenta de la casa.

Cainele Rikki

- Cainele meu este tare amuzat, spuse Anabela prietenei sale.
- Cum adica este amuzant?, raspunse ea. Cainele nu poate vorbi ca sa poata sa faca glume.
- Tu vorbesti serios?? Nu ai vorbit nicioadata cu Rikki, cainele meu? Eu in fiecare zi discut cu el multe lucruri interesante.

- Hey, Rikky, hai sa ii vorbesti si prietenei mele, pentru ca doreste sa te auda.

- Buna frumusico, au fost primele cuvinte ale Rikki catre prietena Anabelei.

- Nu pot sa cred!! exclama fata. De ce nu mi-ai spus pana acum ca Rikki poate vorbi?

- Nu am stiut faptul ca nu l-ai auzit niciodata vorbind. Haide, Rikki, vorbeste cu ea putin.

- Ce mult ma bucur sa te cunosc, spuse Rikky prietenei.

- Eu ma bucur si mai mult, spuse fata incantata. Vreau sa imi spui despre tine, sunt foarte curioasa.

- Sigur, spuse Rikki, cu cea mai mare placer. Am doi ani si, de cand sunt mic, vorbesc cu Anabela; ea este prietena mea cea mai buna. Ea ma hraneste, are grija de mine, cu ea ma joc si ea imi spune povesti. Ma iubeste atat de mult, iar eu o iubesc si mai mult. Ma face sa ma simt atat de bine si recunosc ca sunt foarte rasfatat!

- Vaii! Cat de mult ma bucur ca te-am intalnit Rikki. Ai prieteni – caini care vorbesc si ei? Vreau si eu sa fiu o prietena asa cum este Anabela pentru un caine vorbitor.

- Am o gramada de prieteni caini vorbitori!, spuse incantat Rikki. Ei asteapta pe cineva ca Anabela sa ii ia intr-o casa, asa cum m-a luat si pe mine, sa fie ingrijiti si iubiti.

- Vreau si eu unul asa ca tine, spuse fata incantata.

- Hai cu mine si cu Anabela, te ducem sa iti alegi un caine vorbaret si frumos!

- Va multumesc din inima, pentru ca ma ajutati sa imi fac prieteni mai multi, care au nevoie de afectiunea, de iubirea mea.

- Placerea este a noastra, spune Anabela, hai sa mergem, draga mea.