Masina la schimb platita de asigurator

Atunci cand vrei sa inchiriezi o masina trebuie sa ai mai multe lucruri in vedere, printre care cel mai important este partea de asigurare. Este destul de dificil ca in ziua de azi sa mai intretii o masina personala, sa o pui la punct din toate privintele si sa te mai poti si plimba cu ea, iar la final sa ti se strice exact cand iti este lumea mai draga.

Ar fi ideal daca orice masina la schimb platita de asigurator ar fi disponibila la un pret mic pe care nici macar sa nu il simti. Insa asiguratorii tind sa vina an de an cu cele mai bune oferte, chiar daca aparentele sunt de cele mai multe ori contradictorii. In ciuda loviturii de gratie data in anul 2014 tinerilor soferi care trebuie sa plateasca sume exorbitante pentru asigurari, se pare ca ofertele nu intarzie sa apara pentru nicio categorie de varsta. Oamenii au nevoie de masini ca sa se deplaseze in voie, desi unii exagereaza cu colectia lor extravaganta din garajele extrem de mari, majoritatea tin masina ca si un obiect de care nu se pot lipsi. Indiferent de marca sa, indiferent de cat de scumpa sau de ieftina este, cert e ca o masina, la urma urmei devine indispensabila mai ales intr-o metropola precum este Bucuresti, in care agitatia de la ora de varf abia iti permite sa prinzi un mijloc de transport in comun.

Iar daca ai o masina e clar ca trebuie sa iti incarci si mintea cu multa rabdare si sufletul cu multa compasiune pentru a putea intr-un final razbate la lumina. Iar masina, cum nu ar face deja destule pagube in buget, se mai si strica exact cand nu te astepti, ceea ce te indeamna sa ai grija sa iti platesti asigurarea ca sa poti beneficia de o masina la schimb platita de asigurator.

El Corazon



Astazi un pic de romantism, asa ca am pornit in ritm de dans pe valurile iubirii.

Paris - orasul iubirii, capitala modei si visul copiilor

Stim cu totii deja ca Paris este orasul iubirii, orasul indragostitilor – aceasta sintagma ne este atat de bine impregnata in creier, incat cred ca toti cei care se duc acolo, chiar daca nu sunt, se indragostesc – de ceva, de cineva, de orice -, iar cei care sunt deja, isi mai confirma o data sentimentele, dar si faptul ca Paris este, nu-i asa, orasul iubirii.

Paris insa nu este numai asta. Pasionatii de moda, spre exemplu, iti vor spune ca Paris este capitala modei. Cu marile nume de designeri - precum, Christian Dior, Yves Saint Laurent, Hubert de Givenchy, Jeanne Lanvin si sa nu uitam de Coco Chanel, uimitoarea si nemuritoarea  Coco Chanel - care au transformat chiar si cele mai banale articole de imbracaminte in adevarate opere de arta, punand Parisul pe harta celor mai importante capitale ale modei, nu ai cum sa nu iti doresti, daca esti pasionat de moda, sa nu ajungi pe taramul elegantei, rafinamentului si al femeilor „chic”.

Paris este insa si visul copiilor mari sau mici. Pentru ca Paris inseamna si Disneyland si cine nu si-ar dori sa ajunga, macar o data in viata, pe acest taram fermecat, in care povestile copilariei prind viata, iar oamenii, mari sau mici, devin liberi sa viseze cu ochii deschisi. Disneyland Paris se afla la numai 32 de kilometri de Paris si este, in fapt, un oras in adevaratul sens al cuvantului, situat in zona de est a capitalei franceze si cuprinde doua parcuri tematice, un centru comercial, districtul de mese si de divertisment si sapte hoteluri aflate in apropierea statiunii. La Disneyland se ajunge cel mai simplu folosind serviciile unei companii de transfer, iar una dintre cele mai bune este Aero Shuttle Paris Transfers, care va poate consilia si in alegerea hotelurilor sau vacantelor in Franta. Transferurile se fac de la Aeroporturile Orly, Beauvais sau Charles de Gaulle la Disneyland sau in alte destinatii de interes. Puteti alege si un transfer VIP, pentru orice destinatie doriti.

Am vorbit despre Parisul iubirii, despre Parisul modei, despre Parisul copilariei, dar Paris este toate acestea la un loc si mult mai mult. Pentru mine, Paris inseamna si orasul literaturii, fiind casa lui Alexandre Dumas, dar si orasul muzicii, orasul in care s-a nascut magnifica si inegalabila Edith Piaf. Pentru voi, ce inseamna Parisul?

Despre animalele de companie

Mereu mi-a placut sa cresc ceva, sa iubesc un animalut. Astfe ca pe parcursul vietii am avut doi caini, amandoi au murit, am avut o pereche de papagali pe care am dat-o si desi pare surprinzator am avut si o pereche de rate, pe care le-am dus la cineva la tara. Probabil au fost taiate si mancate. Nu o sa aflu niciodata. Ca si oameni mereu simtim nevoie sa crestem, sa educam, sa protejam. Indiferent daca este caine sau rata mereu il vom iubi.

De ceva timp ma lupt cu prietenul meu sa ne  luam un iepure. Inca nu am reusit sa-l conving. Poate poate reusesc. Recent m-a rugat o colega sa am grija de papagalul ei, datorita faptului ca pleca in concediu. Am avut grija o saptmama. Cand a venit sa-l ia am fost trista, ma obisnuisem cu el si nu vroiam sa i-l dau. Deja faceam scenarii strainii ca o sa ramana in tara respectiva, ca o sa stea acolo toata viata si o sa-mi ramana mie. Sau ma gandeam ca poate nu vrea sa-l mai ia ca nu-i mai trebuie. Nu a fost asa. A venit l-a luat iar papagalul m-a uitat. Nu-i nimic. O sa am animalutul  meu de companie. Un iepure vreau. E tacut, nu trebuie plimbat, mananca ieftin, nu lasa mult par si nu se urca pe masa din bucatarie. E animalul perfect.  E si frumusel si poate reusesc sa-l invat si cateva scheme. Inca sunt in tratative, iar daca nu o sa vrea sa-mi ia el o sa spun ca l-am primit. L-am primit subit pe strada si nu am putut sa-l refuz. Persoana respectiva mi l-a pus in brate si a fugit. Sper sa mearga.
Ideea este ca animalele de companie, in special cainii te inteleg altfel. Sunt alaturi de tine indiferent de situatie, mereu vor fi acolo, mereu te vor sprijini si te vor face sa razi.

Exista chiar dovezi stiintifice ca animalele de companie, cainii in special, la contactul cu ei, in momentul in care ii mangaiem, in organismul nostru se elibereaza anumiti hormoni, serotonina, hormonul fericirii. De aceea mereu suntem fericita cand mangaiem un caine sau mancam ciocolata. Acelasi efect este si cu ciocolata. 
Exista insa si oameni care isi iau animale de companie doar de fita. Nu pentru ca ii intereseaza in mod extraordinar ci doar asa de ochii lumii. Aici sunt vedetele.
Cele mai multe animale de companie se gasesc insa la batrani. Majoritatea au cate un catel, de talie mica, cu aceeasi figura ca si stapanul. Ei mereu au un caine sau o pisica pe care o ingrijesc. Isi dedica timpul lor. Neavand ce face cresc un animal de companie.

Vecinul din fata are un caine mic, un pechinez cred, foarte mic e, dar este un caine atat de afurisit. Desi este asa mic imi este frica de el. Nu exista moment in care nu ma latra sau ma apuca de pantalon.
Indiferent de ce animal de companie am avea, trebuie sa-l ingijim corespunzator, sa nu ne batem joc de el, sa-i oferim afectiune, hrana, adapost.
Desi spunem ca este doar un animal, totusi undeva pe acolo exista un suflet, fie mic in cazul papagalilor si mai macare a cainilor, care simte,  sufera sau se bucura.

Cum cainii imediat isi arata orice emotie, fie ca este de bucurie sau tristete, fie ca se simte certat sau plictisit, asa si noi trebuie sa le oferim atentia necesara.
Nu trebuie doar sa ii plimbam doar pentru a bifa, trebuie sa ne dorim sa ii plimbam chiar si pe ploaie sau iarna pe zapada.

Invitatii de nunta Ema

Invitatiile de nunta reprezinta cel putin pentru mirese un capitol adesea dificil tinand seama de faptul ca adesea sunt imposibil de ales, toate modelele par frumoase si urate in acelasi timp, iar cele care acum sunt frumoase, daca ajung acasa devin urate si invers. Daca doriti insa invitatii care sa nu vi se para urate atunci cand ajungeti acasa este desigur indicat sa alegeti din invitatii de nunta Ema, de pe natalieshop.ro o colectie de invidiat, plina de eleganta si de calitati unice.

Pretul unei astfel de invitatii poate porni de la numai cativa lei, iar cele mai sofisticate ajung chiar sa coste putin mai mult, insa la nunta chiar se poate spune mereu zicala “o data in viata”, asadar se merita sa platesti o data in viata ta, mai mult decat trebuie, pe un lucru anume, mai ales ca nu este unul oarecare, ci unul special, implicit invitatia la propria nunta. Iar daca alegeti invitatii de nunta Ema cu siguranta nu veti avea nici un regret. Acestea pot fi simple, cu inimioare, cu decupaje tandre, cu dantela ca si accesoriu, tot ce e mai frumos pentru a reprezenta eleganta feminina, ele mai pot avea si desene aprinse, in roz si negru, simbol al uniunii cuplului, mai pot avea si trandafiri aplicati sau chiar o forma frumoasa decupata.

Pentru cei mai excentrici invitatia poate avea forma de masina, iar pentru cei care doresc sa arate ca iubirea este pe primul loc, o invitatie cu inimioare multe si cu doi tineri indragostiti pe prima pagina este modelul ideal. Modele mult mai delicate si mai frumoase va stau la dispozitie, daca sunteti dispusi sa le cautati si sa le acordati o sansa, deoarece arta nu cunoaste limite niciodata si cu atat mai putin atunci cand este vorba despre iubire si despre nunta.

Sfaturi pentru incalzirea economica a casei

Cand vine vorba de incalzirea caselor, multi prefera sa ramana cu un plus de trei straturi de haine si o plimbare pe afara pentru ca, indiferent cat de frig devine; nimic nu ar putea fi asa de rau incat sa doreasca sa se confrunte cu facturile de incalzire uriase. Acesta este acelasi obicei de fiecare iarna; ne temem de comutarea pe incalziree electrica sau pe gaz sau evitam prea multe dusuri calde de teama ca costul ar fi prea greu de suportat. Totusi exista, de fapt, cateva lucruri care se pot face pentru a economisi bani la facturile insemnate.
Economisirea de bani pentru incalzire nu implica intotdeauna imbracarea unui pulover in plus si nu exista nicio solutie instant care poate micsora factura la zero. Sunt totusi cateva lucruri pentru a minimiza costurile.

Upgrade - Modificarea intregului sistem de incalzire ar putea fi prea scump, dar de ce sa nu actualizam in schimb comenzile? Cu sistemele vechi, obtinerea celei mai bune solutii este dificila si, de multe ori, trebuie upgradat termostatul la cat mai mare posibil, sau luat un nou termostat montat pentru controla temperatura mai bine si a obtine rezultate mai precise. E indicata si montarea unui timer, de asemenea, in scopul obtinerii unui control tot mai mare asupra caldurii.

Controlul dusului – Un dus cald, mai ales in timpul iernii, este motivul pentru care ar fi benefica optarea pentru un cap de dus eficient. Acesta va asigura ca nu exista o cantitate excesiva de apa folosita, indiferent cat de puternica e nevoia de a ne mentine caldura.

Incalzirea pe baza de ulei - In cautarea realizarii de economii pe termen lung si de durata, de ce sa nu trecem la un sistem de incalzire pe baza de ulei? Acesta este considerat a fi cel mai eficient si multe sisteme populare sunt considerate a avea randament de peste 90 %; astfel ca se vor putea cu usurinta obtine cele mai multe avantaje pentru banii cheltuiti. Exista mai multe locatii de cumparare bazate pe intreg teritoriul tarii, ceea ce inseamna ca, daca se cumpara cantitati mai mari de ulei de incalzire pentru mai putini bani; s-ar putea face economii chiar mai mari.

Oprirea aparatelor pe timp de noapte - De la paturi electrice la incalzitoarele portabile, produsul potrivit poate transforma un somn de noapte bun intr-unul perfect, dar s-ar putea ajunge sa regretam atunci cand vine factura finala. Incalzirea casei e indicata inainte de culcare, insa e bine sa tinem unele aparate oprite in timpul noptii, deoarece costul si riscul de siguranta nu sunt acoperite de beneficii.

Timing - Daca suntem plecati de acasa la locul de munca toata ziua, atunci lasarea aparatelor de incalzire pornite va duce la pierderea unro sume inseminate de banii. Nu conteaza in cat timp ajungem acasa, lasarea incalzitoarelor aprinse timp de numai o ora sau doua va face casa sa fie bine incalzita si se asigura economii substantiale.

Facturile de incalzire nu sunt niciodata usor de suportat pentru oricare dintre noi insa, cu toate acestea, reducerea costurilor si eliminarea perderilor financiare nu sunt dificile si nu este nevoie de nici macar jumatate la fel de mult efort pe cat s-ar putea crede. Sfaturile de mai sus sunt doar cateva dintre lucrurile pe care le putem lua in considerare si se va ajunge eventual pe drumul cel bun cu aceste economii.

Eliminarea calcarului din apa prin dedurizare

Apa este existenta in proportie de peste saptezece la suta pe Pamant, iar corpul nostru de asemenea contine o cantiatte foarte mare de apa, mai exact intre 63 la suta si 70 la suta pentru persoanele cu o greutate cuprinsa intre 60 si 65 de kilograme, deci o greutate medie. Planeta noastra este practic scaldata in aceasta minunata resursa naturala, pe care probabil ca daca cineva ar detine-o in totalitate, ar fi cel mai bogat om din lume si ar detine si puterea.

Din fericire insa apa este accesibila tuturor oamenilor, si nu numai, chiar tuturor locuitorilor planetei, fie ei mamifere, taratoare ori zburatoare. Totusi - nu toata apa accesibila noua este si destinata consumului, deoarece asa cum stim, ea prezinta duritate sau mai bine spus calcar. Consumand calcar mai mult decat organismul poate suporta, apar desigur probleme, ceea ce a facut specialistii sa realizeze un proces destul de simplu numit dedurizare apa, care ajuta mult mai mult consumatorii casnici. Ce inseamna pe intelesul tuturor dedurizare apa? Este simplu: inseamna sa scoti duritatea din apa, deci calcarul. Cu siguranta ca vi s-a intamplat ca, acasa, daca aveti vase din care mancati de o culoare mai inchisa, dupa ce le spalati - sa observati ca lasandu-le la scurs, ele raman patate. De fapt nu sunt pete si nici murdarie, sunt doar urmele calcarului lasate pe farfurie, de exemplu, dupa ce aceasta s-a uscat complet.

Cum se face insa dedurizarea apei? Este un proces destul de simplu care, prin intermediul unor dedurizatoare sau echipamente special create, duce la retinerea calcarului, deci a calciului si a magneziului din apa.  Desigur ele trebuie sa fie montate la instalatia prin care vine apa. Aceste echipamente de dedurizare apa contin practic niste rasini in ele care schimba ionii, toate avand in dotare cate un computer ce poate sa monitorizeze si consumul de apa dar si cantitatea sau gradul mai bine zis, de retinere a calcarului.