Cum rezolvam problemele in legatura cu creantele

Cand decidem sa demaram o afacere si sa investim bani in ceea ce ne dorim sa intreprindem, mai putin ne gandim la persoanele cu care intram in contact, fie ei colaboratori sau parteneri. Intreaga atentie ne este captata spre cifra de afaceri, cheltuieli sau pierderi.

Insa, o parte mai putin placuta a lumii afacerilor, de care se lovesc mai toti cei implicati in acest domeniu, o reprezinta recuperarea de creante. In definitiv, aceste creante reprezinta dreptul pe care creditorul il are asupra debitorului, atunci cand acesta din urma a colectat o suma de bani, garantand cu un bun anume. Pe scurt, acest demers de recuperare a lucrurilor, denumite in mod generic creante, reprezinta o actiune de redobandire a acelor bunuri.

Persoana care este insarcinata cu realizarea acestui lucru, si de care practic depinde bunul mers al afacerii care urmeaza sa se incheie cu recuperarea de creante, il reprezinta cel mai bun avocat din Timisoara dl av Pusa Alexandru Catalin. Datorita cunostintelor si abilitatilor pe care acesta le-a dobandit in stagiul sau de pregatire, avocatul poate realiza cu succes problema recuperarilor de bunuri, realizand astfel bunul mers al diferitelor societati comerciale.

Cum pentru diverse probleme de orice natura legala exista cate un avocat specializat, si in aceasta chestiune puteti apela la un avocat recuperari creante Timioara, sarcina acestuia fiind de a imbunatati patrimoniul unei firme pentru care lucreaza. Acest lucru se poate face in urma unor facturi neincasate, a unor imprumuturi care nu au mai fost restituite la timp ori a unor contracte care nu au fost onorate sau au fost incalcate.

Pentru a recupera creantele firmei la care a fost angajat, un avocat Timisoara detine doua cai legale prin care poate realiza acest lucru: cea amiabila si, bineinteles, executarea silita la care va apela in cazul in care prin prima cale aplicata nu s-a ajuns la un consens favorabil firmei pentru care lucreaza. Aceasta etapa este mai anevoiasa si necesita o perioada mai mare de timp pana la indeplinire.

Pentru a cunoaste multe lucruri asupra acestuia aspect dar si pentru a va informa asupra avocatilor cu care doriti sa lucrati, in cazul in care sunteti nevoit sa va recuperati anumite creante, puteti apela la site-ul www.avocatul-meu.ro, care va sta la dispozitie cu orice nelamurire avuta in legatura cu problema unei companii.

Cateva lucruri traznite despre psihopati

Psihopatii au niste tipare in vorbire foarte usor de recunoscut. Desi sunt inteligenti si sireti, psihopatii nu prea se pot controla cand vorbesc liber. Cercetatorii au intervievat 52 de criminali, dintre care 14 erau psihopati. Ei i-au rugat sa vorbeasca despre crimenele lor iar un software le-a evaluat alegerea cuvintelor folosite. Dupa ce le-au analiza conversatiile, oamenii de stiinta au detectat mai multe particularitati. De exemplu, pentru ca psihopatii erau foarte distanti fata de crimele lor, descriau actiunile lor folosind timpul verbal past tense (trecut) mai des decat colegii lor care erau normali. Ca sa para normali, psihopatii au folosit cuvinte precum „um”, „uh” de mai multe ori, dar si „deoarece”, „asa ca”, iar propozitiile erau de tip cauza-efect. Si cel mai tulburator, daca toti ceilalti vorbeau despre familie si religie, psihopatii erau preocupati de mancare, bautura, bani, nevoi „primare”.
Si pentru ca tot suntem in epoca social media, in 2012, oamenii de stiinta de la Online Privacy Foundation si Universitatea Florida Atlantic au proiectat studiul in lumea social media. Oferind iPad-uri gratuite participantilor, cercetatorii au convins 2.927 de useri ai retelei de microblogging Twitter sa-i lase sa le analizeze toate tweet-urile si retwitte-urile. Au citit peste trei milioane de mesaje, cautand sa evidentieze „Dark Triad”-ul-in plus, subiectii au participat si la un quiz de tip esti de acord sau nu. Si acest test a scos la iveala ca psihopatii pot fi identificati foarte usor cu ajutorul a ceea ce spun.

Carcinomul scuamocelular

Carcinomul scuamos (spino-celular) este responsabil pentru 35% din cancerele de piele si este localizat in epiderma, la fel ca si celalalt tip de cancer de piele non-melanic, carcinomul bazo-celular. Carcinomul spino-celular afecteaza fata, capul sau gatul, in mod normal, si are simptome precum leziuni rosi dezvoltate pe zonele care au fost expuse la soare, regiuni ale pielii care sangereaza, au cruste sau au un aspect solzos. De asemenea, zonele de piele subtiata din zona buzei inferioare pot indica aparitia unui carcinom.

Aces tip de cancer de piele este de obicei diagnosticat persoanelor in varsta, care au suferit o expunere indelungata la soare de-a lungul anilor. Leziunile precursoare sunt keratoza solara, keratoza arsenicala, radiotermita cronica, leziunile papulare premaligne viral-induse.

Carcinoamele scuamocelulare tind sa creasca mai repede decat cele bazo-celulare si prezinta riscul de a se dezvolta si de a se extinde catre sistemul limfatic. Exista sanse ca pacientul sa faca si un cancer de piele melanomatos, in functie de stadiul in care i-a fost diagnosticata boala si de tratamentul aplicat (daca vrei un tratament de calitate si nu iti permiti sa risti, poti sa iti faci o programare la Doamna Profesor Doctor Olga Simionescu unul dintre cei mai buni dermatologi din Bucuresti).

Pentru a identifica cancerul de piele nemelanomatos, medicul efectueaza de obicei o biopsie pentru a putea stabili diagnosticul. Profunzimea leziunii determina prognoza si tratamentul, deci este foarte important sa fie determinata cu acuratete. Medicii folosesc sistemul Clark pentru a stabili nivelul la care se afla leziunea. Acest indicator masoara adancimea invaziei, incepand de la epiderma pana la grasimea subcutanata. Riscurile apar atunci cand tumoarea invadeaza pielea la nivelul 4 sau 5, este mai adanca de 2 mm si este localizata pe buza sau ureche.

Printre metodele de tratament ale carcinomului se numara chirurgia Mohs, intervfentia chirurgicala excizionala, chiuretajul, chimioterapia, radioterapia, electrocauterizarea, terapia fotodinamica, dar si crioterapia. Crioterapia distruge tesutul canceros prin inghetare cu nitrogen lichid, prin utilizarea unor dispozitive de spray. Desi este un proces dureros, are o rata mare de reusita. Iar procedura Mohs trebuie efectuata cu grija de catre medicul dermatolog, sub anestezie locala, in special in zonele mai sensibile si dificile, unde este important sa se tina cont de prezervarea pielii. Pentru rezultate vizibile si siguranta unui tratament de calitate, ia in considerare vizitarea clinicii Top-Derm Uni, condusa de Doamna Profesor Doctor Olga Simionescu, medic dermatolog specializat in tratarea cancerului de piele si a altor afectiuni ale pielii.

In cazul leziunilor mai avansate, si tratamentul va fi mai agresiv si va necesita asocierea cu chirurgia estetica, pentru a reconstrui tesutul. Grefele de piele sunt cele mai folosite in aceste cazuri, pentru a imbunatati aspectul pielii. In urma unui carcinom scuamocelular, pacientii care s-au vindecat sunt nevoiti sa se prezinte la controale de rutina la fiecare 1-3 luni in primul an. Medicul dermatolog trebuie sa fie pus la curent constant cu situatia clinica a pacientului, deoarece sunt sanse mari ca boala sa recidiveze.

Fenomene ciudate care se petrec doar in mintea noastra

Jamais Vu (niciodata vazut). Jamais Vu-ul implica descrierea unei situatii familiare dar care nu este recunoscuta. De multe ori, e opusul déjà vu-ului si aduce cu sine un sentiment de strangere de inima si un fior ciudat. Situatia despre care se relateaza nu este cunoscuta desi, din punct de vedere rational, exista certitudinea ca s-a mai intamplat o data-de exemplu, o persoana nu recunoste pe moment o alta persoana, un cuvant, un loc pe care il stie de foarte multa vreme. Intr-un experiment funny, Chris Moulin, de la Universitatea din Leeds, a convins 92 de voluntari sa scrie cuvantul „usa” (door) de 30 de ori in 60 de secunde. 68% dintre ei au experimentat Jamais Vu-ul, incepand sa nu mai fie siguri ca acel cuvant chiar e unul real. Asta l-a facut pe Moulin sa concluzioneze ca Jamais Vu-ul poate aparea din cauza creierului foarte obosit.

Presque Vu. Foarte ciudata, experienta Presque Vu se manifesta prin senzatia puternica ca esti pe cale sa ai o revelatie si trebuie sa i-o spui si celui din fata ta-un fel de inertie a creierului de a „da pe goarna” ce „gandeste” subconstientul. Senzatia acestei experiente este periculoasa, ducand la dezorientare si distragerea atentiei.

L’esprit de l’Escalier (spiritul scarilor). L’esprit de l’Escalier are loc atunci cand te gandesti la o revenire inteligenta chiar atunci cand e prea tarziu. Se poate referi la o riposta la o insulta, de exemplu, o remarca inteligenta care-ti vine in minte prea tarziu pentru a o pune in aplicare-metaforic, cand cineva este deja pe scarile din spate, parasind scena. Cu alte cuvinte, in termeni romanesti, avem expresia la spartul targului care se poate asocia cumva cu aceasta experienta ce este insotita de cele mai multe ori de regretul de a nu fi ripostat la momentul oportun, cand era nevoie (ne gandim si la expresia bate fierul cat e cald, desigur).

Viata cotidiana mai usoara cu Super Rhodiola Extract

Daca ar fi sa gasim un singur cuvant care sa inglobeze starile prin care trece organismul uman in fiecare zi, de la primele ore ale diminetii, pana seara cand intr-un final ne permitem o perioada de ragaz si relaxare, acesta ar fi „stres”. Zi de zi, in fiecare minut, suntem intr-o lupta permanenta cu timpul, in incercarea de a duce la bun sfarsit diverse task-uri, fie in viata profesionala, fie in viata de familie, in diferite roluri, cel de angajat, cel de parinte, de sot sau iubit, cel de fiu sau fiica, cel de prieten etc.

Fiecare zi este un challenge pe care organismul il resimte ca atare si care il afecteaza. Insa, a trai fara stres psihic ar insemna in acest moment, asa cum este ritmul vietii obisnuite, a ne izola undeva departe de lume, a renunta la job-uri banoase sau cel putin care ne asigura subzistenta, a renunta la a mai fi parte din socialul imediat si la a trai o viata paralela, fara a tine cont de material, si rezumandu-ne doar la spiritual. O liniste pentru minte ar insemna liniste pentru intreg organismul si sansa de a functiona la parametri optimi. Si cu toate aceste retragerea din fata stresului nu este posibila pentru o persona care este, ca vrea sau nu, angrenata in social.

Si atunci nu ramane decat sa adaptam organismul la stresul psihic, facandu-l mai rezistent in fata acestuia. Iar un sprijin extraordinar pentru organismul uman in acest sens este Super Rhodiola Extract.
Super Rhodiola Extract sunt acele capsule care confera organismului o capacitate mai mare de adaptare la stresul psihic cu care se confrunta in fiecare moment. In egala masura face organismul sa se adapteze mai repede si stresului metabolic.

Capsulele sunt obtinute din extractul de Rhodiola Rosea, numita si „radacina de aur”, o planta considerata sacra si care se pare ca este folosita in medicina de peste 2000 de ani, inca din anul 77 I.H. Inca de atunci se credea ca ar stimula abilitatea cognitiva, dar si longevitatea, vigoarea si potenta sexuala.

Astazi este ideala si folosita cu rezultate foarte bune in cazul unor probleme de adaptare la stres psihic, cum ar fi capacitatea scazuta de concentrare si memorare si tulburari emotionale. Super Rhodiola Extract imbunatateste functiile sistemului nervos, mentine nivelul serotoninei si dopaminei, doi neurotransmitatori implicati in capacitatea de concentrare, memorie, placere, dispozitie, etc. Trebuie mentionat ca Rhodiola Rosea a fost folosita mult timp ca o alternativa la antidepresive, fireste in doze recomandate de specialisti, si poate fi luata in considerare ca un tratament foarte benefic chiar si celor care sufera de ADHD.

Iar in ceea ce priveste adaptarea la stresul metabolic, tabletele de Super Rhodiola lupta impotriva fluctuatiilor glicemiei, colesterolului, tensiunii arteriale, reducerii masei musculare si osoase, a disfunctiilor hormonale si creste puterea de aparare a organismului.

Administrarea tabletelor cu Rhodiola va aduce in plus un boost de energie si vitalitate, iar explicatia ar fi aceea ca sporeste capacitatea celulelor rosii din organism de a transporta oxigen, ceea ce se traduce prin mai multa energie si mai ales prin a reactiona cu mai mult calm in situatii de stres.

Masina ideala pentru intalniri de afaceri

Ne-am obisnuit sa spunem ca Bucurestiul este orasul din care se da ora exacta, este orasul unde se invart marile afaceri, locul de pelerinaj al investitorilor si intreprinzatorilor si un punct nodal de business pentru Romania. Nu odata s-a intamplat ca oameni de afaceri din tara sa fie nevoiti sa se deplaseze la Bucuresti pentru perfectarea unui business, pentru o vizita de lucru, un schimb de experienta sau pur si simplu o intalnire de afaceri sau consultari cu autoritatile pe marginea unui subiect presant.

In general, in afaceri timpul inseamna bani si de aceea atunci cand va fi nevoie de deplasari dintr-o parte in cealalta a tarii mijlocul cel mai eficient de transport va fi avionul. Cele mai mari orase din Romania sunt deservite de aeroporturi de pe care se ajunge intr-un timp foarte scurt in Bucuresti, atat cu curse Tarom cat si cu zboruri low-cost, astfel incat sa nu se piarda timp pretios pe drum. Pentru transferul de la aeroport catre locurile trecute in itinerariul din Bucuresti nu trebuie decat sa se opteze pentru o firma de inchirieri auto Bucuresti. Rezervarea autovehiculului dorit se poate face online, telefonic sau la fata locului, daca se opteaza pentru o firma cu sediul in incinta aeroportului si daca, desigur, nu se stabilesc din avans toate detaliile deplasarii. Pentru cei care isi doresc masina perfecta pentru intalniri de afaceri http://rentbucuresti.ro detine un parc auto important, cu autovehicule care pot satisface orice exigenta, de la masini economice atat din punct de vedere al consumului cat si al costurilor de inchiriere, pana la masini de lux sau premium, ideale pentru imaginea de business dorita.

Preturile pentru autovehiculele de la Rent Bucuresti sunt printre cele mai bune din Bucuresti si se calculeaza in functie de masina dorita si de perioada de timp pentru care se face inchirierea.

Cresterea salariilor

In fiecare zi ne plangem ca salariile sunt prea mici, ca am dori o marire si ca toate produsele si intretinerile de la casa sa scada pentru a ne putea descurca.
In timp ce unii stau cu banii pe garduri, altii se gandesc cum sa chibzuiasca si sa economiseasca pana si ultimul banut.
Daca pana acum salariul minim pe economie a fost chiar si de 500 de lei, pana in prezent a crescut putin cate putin pana la 850 de lei. Din 1 iulie se anunta o majorare cu aproximativ 50 de lei, salariul minim crescand la 900 de lei.
Printre cei norocosi care vor avea parte de o marire de salariu sunt bugetarii in numar de 281.542, iar restul pana la 966.405 sunt angajatii in sectorul concurential, informeaza Mediafax.
In continuare asteptam ca taxele si impozitele sa scada in cel mai fericit caz si speram astfel sa nu creasca.

Tragicul trafic si deplasarea de zi cu zi

Masinile personale sunt in ziua de azi un lucru atat de banal avand in vedere ca toata lumea  le are, toata lumea le conduce si nimeni nu se plange de nimic altceva decat de traficul teribil. Astfel ca principala problema a stirilor zilnice a devenit traficul aglomerat, iar daca nu ar mai fi mijloacele de transport in comun si toti ar trebui sa se deplaseze cu masina personala, atunci cu siguranta ca ar fi haos pe strazi si sosele.

In cazul in care inca nu ati vazut, prin orasele mari si aglomerate s-au pornit si diverse campanii de utilizare a mijloacelor de transport in comun pentru a mai elibera din sosele, chiar daca acestea sunt cam in zadar. Ideea este simpla, intr-un autobuz pot incapea 50 de oameni, insa un autobuz nu ocupa loc cat 50 de masini pe strada, masini necesare celor 50 de oameni. Banal, dar adevarat, si ideal ar fi ca atunci cand avem nevoie urgenta de o masina sa apelam, de exemplu, la inchirieri auto Sibiu, si sa nu avem nevoie zilnic. Insa in ziua de azi vezi ca o familie detine un adevarat parc auto, iar o achizitie de autoturisme  noua se celebreaza mai ceva ca nasterea unui copil. Daca masinile ar fi intr-un numar limitat, atunci nu am mai avea si atatea probleme cu poluarea, am trai si noi poate intr-un mediu ma sanatos si nu ne-am mai imbolnavi atat de mult, iar copiii nostri nu ar mai avea sistemul imunitar la pamant. Din pacate toate acestea sunt problemele curente ale societatii, o societate care nu constientizeaza gravitatea unor comoditati, a unor mofturi, iar cand o va face ori va fi prea tarziu, ori nu va mai fi deloc.

Este simplu sa spunem: vrem sa traim intr-un mediu curat, insa asta ar insemna sa mergem la serviciu la bicicleta si nu cu masina, lucru pe care foarte putini oameni il practica.

Secretul Apple

Horace Dediu, fost analist Nokia, angajat Microsoft si in prezent analist international Apple, intr-un interviu exclusiv acordat pentru StirileProTV.ro vorbeste despre cel mai mare secret din compania americana in 2014, dar si despre cine l-a inlocuit pe Steve Jobs. “Adevarul despre Steve Jobs: a fost necesar, dar nu sufficient”, spune Horace Dediu.               

“Inovatia inseamna a inventa cu sens; adica sa aduci creatii utile unui numar mare de oameni si sa ii convingi sa le foloseasca. Aspectul interesant cand faci bani din inovatie: este un fenomen rar care necestita ca multe discipline sa lucreze impreuna. Este precum un film mare care cumva prinde si devine popular desi a costat putin sa-l faci. Ceea ce stim noi despre inovatia tehnologica este un mix intre un leadership puternic, dar nu singular. Mitul despre Steve Jobs este ca acesta a fost atat de necesar, cat si suficient pentru succes. Ca sa ai parte de inovatie de succes ai nevoie de leadership puternic si munca in echipa cu initiativa si pasiune. Este greu sa ai o formula de formare pentru asa ceva. Cum functioneaza asta la Apple este cel mai mare secret”, afirma Horace Dediu in momentul in care a fost intrebat ce inseamna inovatia pentru Apple.

“Succesul este cel mai cunoscut motiv pentru esec. Sa ai succes in permanenta este foarte greu pentru ca dispare motivatia. Ce poate porni o criza motivationala ar fi pierderea credintei ca mai sunt probleme de rezolvat”, cu asta a incheiat Horace Dediu interviul acordat pentru StirileProTv.