Scapa de grija transportului mobilei in sectorul 2

Criza economica, asa cum e ea, a adus si avantaje cumparatorilor care urmaresc piata imobiliara. Preturile micute ale locuintelor comparativ cu perioada de dinainte de 2008 au sporit apetitul romanilor pentru mutat in apartamente noi. Oferte bune sunt peste tot in Bucuresti, asa ca singura necunoscuta ramane transportatul mobilei. In sectorul 2, servicii de transport mobila sector 2 de calitate puteti gasi pe siteul http://transportsigur.ro.

De peste 10 ani, firma de transport profesional are grija de bunurile si mobilierul clientilor grabiti si interesati de siguranta transportului. Dubele si autoutilitarele sunt curate tot timpul, au accesorii de sustinere si urcare, coborare a mobilierului in siguranta – lifturi in spate si lize, in vreme ce transportul e rapid si eficient, gratie GPS-ului amplasat pe bordul fiecarei masini. Pe de alta parte, autoutilitarele incapatoare pot duce si electronice sau electrocasnice mai sensibile, vesela sau tablouri foarte mari, asezate in asa fel incat sa nu afecteze cu nimic mobilierul. Pe scurt, pentru transport mobila sector 2, nu va trebui sa ridicati un deget. Mobilierul se impacheteaza, se demonteaza, se asigura, se urca in masini, se remonteaza la destinatie si se amplaseaza unde doreste clientul. Mai mult, se pot aplica protectii suplimentare, se pot ambala obiectele fragile in materiale care sa nu permita lovirea lor. Fiecare masina este verificata in detaliu inainte de orice cursa, corespunde standardelor de transport europene, avand soferi calificati si foarte atenti la toate detaliile solicitate de cel care apeleaza la serviciile http://transportsigur.ro.

Cu aceste conditii optime fixate, un transport mobila sector 2 va fi organizat, atent supravegheat si foarte rapid. Preturile practicate de firma de transport sunt foarte bune daca ne gandim la cat de mult ne-ar costa sa transportam totul pe cont propriu. Nu v-ati decis inca daca sa apelati sau nu la http://transportsigur.ro? Intrati pe site, cititi testimonialele de acolo si analizati atent oferta foarte buna pentru a lua decizia corecta.

3 cascade incredibil de frumoase in lume

Chiar daca la noi in tara exista cascade frumoase si locuri impresionante se pare ca la altii in tara exista locuri si mai si. Mereu am fost fascinata de acest tip de apa curgatoare, iar urmatoarele cascade sunt locurile inc are as vrea tare mult sa ajung.

Acestea se numesc: Sutherland Falls, Fiordland, New Zealand (In afara de faptul ca este una dintre cele mai inalte cascade din Noua Zeelanda, Sutherland cu o prabusire de 580m poate fi considerata si una dintre cele mai inalte din lume. Apa curge de fapt prin 3 cascade: cea mai mare are 229m inaltine, cea mijlocie 248m si cea mica 109m. Cascada a fost descoperita in anul 1880 de Donald Sutherland, de la care a mostenit numele, si John Mackay. Sursa de apa este lacul Quill care se umple datorita ghetarilor din zona. Forta cu care apa cade fiind mare, adeseori se creeaza vant si ceata, in timp ce in anotimpul uscat se poate ajunge pana in spatele ultimei cascade.)

Iguazu Falls, Argentina (Situata la granita dintre Brazilia si Argentina, Iguazu Falls este una dintre cele mai mari si mai spectaculoase din lume. Aceasta impresioneaza putin prin inaltimea de 87m, dar foarte mult prin latimea de 2700m si si prin cele 250 de cascade asezate in forma de potcoava. Este mai inalta decat Niagara si de doua ori mai lata. In timpul sezonului ploios, debitul apei este de 12.750mp pe secunda. Exista si o legenda care spune ca un zeu a decis sa se casatoreasca cu o fata pe nume Naipi, iar ea a incercat sa scape cu un canoe pentru a ramane cu iubitul ei pamantean. Infuriat de acest lucru a creat cascada condamnand iubitii la o "cadere eterna".)

Angel Falls, Venezuela (Aceasta este cea mai inalta si una dintre cele mai uimitoare cascade din lume cu o inaltime totala de 979m si cea mai mare cadere de 807m. Este situata in Parcul National Canaima, inclus in Patrimoniul Mondial Unesco, si este una dintre atractiile de top ale Venezuelei. Caderea este atat de mare incat apa nu are timp sa ajunga la sol si in cea mai mare parte se evapora. Chiar daca se spune ca a fost descoperita de niste exploratori spanioli, a ramas practic necunoscuta pana aviatorul american Jimmie Angel a zburat deasupra ei. De atunci i-a mostenit numele – Angel Falls.)

Cum sa alegi cu cap: cronotermostatul, mai bun decat termostatul!

Am luat centrala termica, am montat-o, am probat-o, nu ne mai ramane decat sa ne decidem ce fel de termostat ii asociem: termostat de camera sau cronotermostat? In ceea ce priveste recomandarile de magazine online de unde sa cumparati termostate, primul pe lista celor mai de incredere ar fi shop-einstal.ro, care va ofera calitate maxima si preturi minime, optime pentru buzunarul dvs.

La termostate pentru centrale lucrurile sunt mai simple: avem o camera sau toata casa si reglam temperatura dorita - ea poate varia pe parcursul zilei, asa ca termostatul porneste si opreste sistemul centralizat de incalzire. Spre exemplu, plecam la locul de munca si intre timp, pe la pranz, temperatura scade cu patru sau cinci grade Celsius. Atunci senzorul de la termostate pentru centrale porneste centrala termica pentru a readuce temperatura interioara la 21 de grade, sa zicem. Daca insa in casa e mai cald decat ati setat termostatul, centrala se opreste si temperatura scade treptat pana la cea prestabilita de dvs. Indiferent de tipul de termostate pentru centrale – electronice, mecanice, cu sau fara afisaj electronic – eficienta lor depinde foarte mult de modul in care umblam cu ele si cat de bine comunica centrala cu micile aparate. De cealalta parte, cronotermostatul – termostat programabil, un tip deosebit de termostate pentru centrale – ne permite sa programam diverse temperaturi diverite in functie de intervalul orar din timpul zilei. De exemplu, daca toata ziua sunteti la serviciu e normal sa vreti sa faceti economie si setati temperatura mai mica. Inainte de a ajunge acasa, programati centrala sa urce temperatura, ca sa gasiti camerele incalzite, iar noaptea iarasi faceti mai cald in casa ca sa nu va treziti dimineata intepeniti de frig. Programarea se poate face pe zile sau saptamani, in functie de programul de lucru al familiei din locuinta.

Recomandat este sa luati termostat de camera pentru suprafete sub 80 mp si cronotermostat pentru suprafete de peste 100 mp. De asemenea, daca se sta tot timpul acasa, e bun termostatul de camera, insa daca se pleaca mai mereu in intervale orare fixe, e de preferat cronotermostatul-e mai greu de utilizat si mai scump, dar e mult, mult mai eficient.

Lucruri despre care nu ai stiut ca sunt de origine germana

Cantecul miresei. Stiut de germani drept Treulich geführt, cantecul care este asociat cu deplasarea miresei spre altar, pe culoar, a fost compus in 1850 de Richard Wagner pentru opera sa exceptionala Lohengrin. Desi se canta in timp ce mireasa merge spre altar, de la intrarea in biserica, a fost cantat la Opera, dupa ceremonie, dupa petrecerea de nunta. Celalalt cante de nunta este tot german.

Marsul Nuptial de Felix Mendelssohn este tot german si este din Midsummer Night’s Dream (Visul unei nopti de vara). Tot ce face Disney. De la reproducerea universului povestilor Fratilor Grimm la Cenusareasa sau Frumoasa Adormita, Disney marseaza pe influenta germana. Nu-i asa ca divertismentul nu ar fi fost la fel daca Disney nu ar fi furat de la germani si Hollywood-ul nu ar fi furat de la japonezi. Tot ce au americanii la picnic. Aproape toate ingredientele pentru un picnic american sunt… germane. Este hot-dog-ul, sau Frankfurter, un sos pentru porc originar din Germania secolului al XIII-lea. Mergem mai departe, ketchup-ul, dezvoltat de Heinz si delicioasa maioneza ce apartine lui Hellman, amandoi imigranti germani-ketchup-ul are o reteta din Roma Antica la baza iar maioneza una franceza. Sa nu uitam de salata de cartofi, tot germana. Becul. Heinrich Göbel a inventat becul cu incandescenta cu 25 de ani inaintea lui Thomas Edison. Ce a uitat Heinrich sa faca a fost sa inregistreze, sa patenteze inventia.

Cel putin nu doar Tesla a fost inselat de Edison. Permanentul. Coaforul Charles Nessler a inventat o versiune timpurie a permanentului. El a folosit urina de vaca si apa pentru a obtine placutul aspect al parului. Nu-i asa ca „miroase” bine, doamnelor? Pana sa gaseasca solutia perfecta ca dozare, a facut nenumarate teste pe nevasta sa-biata femeie… Doua combinatii de chimicale i-au ars parul si a ramas cu arsuri ale scalpului.

Cerceii Swarovski - alegerea miresei desavarsite

Nu mai incape niciun dubiu ca pentru orice femeie ziua nuntii este ziua cea mai importanta, cea pe care o asteapta si o viseaza inca din copilarie, cea in care poate straluci si in care poate fi „regina balului”. Fiecare tanara mireasa isi doreste sa fie frumoasa si stralucitoare, iar din look-ul sau nu vor putea lipsi, fara indoiala, rochia de mireasa, pantofii si florile pe care mireasa le va purta in buchet. Insa cele care vor reusi sa adauge o nota de stralucire vor fi bijuteriile purtate de mireasa in ziua cea mare.

Accesoriile pentru mirese, de la cercei la coliere si bratari special dedicate acestui eveniment, sunt disponibile in diferite culori, stiluri si dimensiuni, astfel incat orice mireasa sa isi gaseasca varianta potrivita rochiei alese. Cea mai potrivita optiune sunt bijuteriile cu cristale Swarovski, de la coliere la bratari si cercei din argint cu Swarovski Elements, care s-au impus ca lider pe segmentul de bijuterii de lux cu un pret accesibil si care au cucerit femeile din intreaga lume. Dintre toate accesoriile pentru ziua nuntii, cerceii par sa fie cei mai atractivi, dar si cei mai dificil de ales. Daca pentru bratara se poate opta cu succes pentru celebra „tennis bracelet”, fina si foarte pretioasa, iar pentru coliere aveti variantele rotund la baza gatului sau curgator, in functie, desigur, si de stilul rochiei alese, cerceii par a ridica cele mai multe semne de intrebare.

Lungimea cerceilor alesi pentru ziua cea mare este foarte importanta, mai ales pentru ca aceasta ar trebui sa se armonizeze si cu forma fetei, iar daca se opteaza pentru cercei tip candelabru sau lacrima, acestia ar trebui sa depaseasca linia maxilarului. Apoi, cand vine vorba despre stilul cerceilor, fiecare mireasa isi poate alege varianta cu care se simte cel mai bine, iar pentru aceasta la http://www.secundar.ro/ gasiti o gama foarte variata de cercei cu Swarovski Elements din care ii puteti alege pe cei potriviti momentului. Culoarea ar trebui asortata fie cu rochia, fie cu florile din buchetul miresei.

Pozele sexi, simbol al lipsei competentei?

Experimentul. Pe Facebook gasesti rareori persoane care nu au o poza de profil. Si mai putin sunt acelea care-si concentreaza intreaga lor existenta pe a alege cea mai reusita poza care sa-i reprezinte si care sa atraga partenerii de sex opus cum atrage mierea ursul din padure. In cazul domnisoarelor, problema se complica si intervine calificativul „sexi”. Poza sa fie sexi, pozitia sa fie cat mai sexi, tinuta cat mai sexi, zambetul cat mai sexi, palaria cat mai sexi… sexi, sexi, si iar sexi.

Un studiu din iulie 2014 a dovedit ca poza de la profilul unei fete sau domnisoare mai in varsta spune foarte multe despre capacitatile sale partenerilor, ele fiind vazute ca mai putin competente decat cele cu o poza normala, gen buletin, sau cu un peisaj frumos, simbolic, pus la profil. Cercetatorii de la Universitatea din Colorado, care s-au ocupat de studiul cu pricina, au vrut sa vada de ce femeile tinere mor dupa a posta o poza sexi pe o retea de socializare si cum afecteaza asta stima de sine si perceptia despre sine. Elizabeth Daniels si Eileen Zurbriggen si-au dezvoltat experimentul simuland doua profile de social media fictive, ambele pentru o fata de 20 de ani pe care au numit-o Amanda Johnson. Ca sa para cat mai reala, Amanda „a dat” si niste like-uri in genul celor care le dau tinerii de varsta ei-lui Lady Gaga, cartii „Twilight” si filmului „The Notebook”. Ambele profile contineau aceleasi informatii in afara de un singur detaliu, poza de profil, care era diferita. Intr-un profil, Amanda (s-a folosit poza unei tinere reale, pentru a fi cat mai aproape de realitate) era imbracata cu o rochie rosie scurta, provocatoare, cu o fanta in dreptul picioarelor, dezvaluind o jartiera si un decolteu provocator. In celalalt profil, a doua femeie avea un tricou cu maneca scurta, o esarfa care acoperea sanii si niste blugi. Cobaii experimentului au fost 118 fete si femei tinere, 58 cu varsta cuprinsa intre 13 si 18 ani si 60 cu varste ce variau intre 17 si 25 de ani. Dupa ce li s-a dat spre studiu ambele poze de profil pregatite, au fost intrebate daca Amanda e frumoasa si care dintre cele doua poze o reprezinta mai bine, daca s-ar imprieteni cu ea si cat de competenta este-va duce la bun sfarsit o sarcina?

Raspunsurile au fost notate pe o scala de la 1 la 7, in care 1 era semn ca erai de acord in totalitate si 7 ca erai de acord intr-o mica masura. Amanda cea nu prea sexi a castigat la frumusete, prietenie si la indeplinirea unei sarcini la locul de munca.