Jucariile, cadourile de Craciun potrivite pentru cei mici

Febra cadourilor incepe curand. Cei care se bucura cel mai mult de magia sarbatorilor de iarna sunt cei mici. Mos Craciun soseste cu multe cadouri pe placul lor, bradul de Craciun este cu adevarat magic. Lumea devine magica, minunata si cu adevarat fermecatoare pentru cei mici. Pe de alta parte, parintii trebuie sa gaseasca jucariile perfecte pentru cadouri de Craciun perfecte.

Reclamele TV aduc cu ele tot felul de idei de cadouri pentru copii si numeroase modele de jucarii interactive, pentru fetite si baieti, de toate varstele. Si cum jucariile reprezinta cele mai potrivite idei de cadouri de Craciun, parintii fac chiar si imposibilul pentru a achizitiona jucaria dorita de micutii lor. Mos Craciun stie exact ce-si doresc copiii, de aceea el trebuie sa vina exact cu jucariile regasite in scrisorile pe care le-a primit de la fiecare copil in parte. Doar asa cei mici vor fi pe deplin multumiti. In aceasta situatie intervine imposibilul financiar pe care unii parinti trebuie sa-l faca pentru bucuria micutilor lor. Insa, fericirea celor mici la deschiderea cadourilor de Craciun ii face pe parinti sa uite de indata sacrificiul financiar facut si sa patrunda si ei in lumea magica a Craciunului.

Magazinele online de jucarii stau la dispozitia parintilor in cautare de jucarii originale cu oferte promotionale si cu numeroase modele de jucarii de plus, jucarii interactive, jucarii lego, puzzle-uri, pentru copii mici si mari. Asadar, Internetul este o sursa de inspiratie pentru parinti, insa si o sursa de achizitionare a celor mai noi jucarii.

Cele mai bine pastrate secrete din spatele iluziilor lui Harry Houdini

Provocarea catuselor de la The Mirror. La inceputurile sale, Houdini se lauda ca putea scapa din orice tip de catuse de la politie. Din 1899, Houdini a facut spectacol prin lume cu ajutorul managerului Martin Beck. Secretul era studiul amanuntit al incuitorilor catuselor. Inchidea catusele si stia exact ce cheie le deschide. Lua la el si cheile pitite intr-un compartiment secret montat pe umarul sau. Unele catuse nici macar nu aveau cheie si se deschideau doar cand erau lovite de o suprafata tare. Odata, Houdini a scapat si de catusele cu o singura cheie. Intai testa cheia iar un asistent cauta prin colectia sa de chei una care sa se potriveasca apoi o primea pe cea care deschidea catusele.

Catusele pe care le folosea sa se arunce in apa erau mai deosebite, deschizandu-se doar prin rotirea incheieturii mainii. De doua ori nu prea a reusit Houdini sa scape prea usor de catuse. O data a stat o ora si jumatate si s-a ranit tare la incheieturi din cauza lui Hope Hodgson. Altadata, reporterii de la The Mirror din Marea Britanie au facut rost de catuse unicat, pe care Houdini le-a deschis intr-o ora si 10 minute. Unii experti au speculat ca Houdini a avut un rand de chei pregatite deja si ca The Mirror a aranjat numarul cu Houdini pentru a parea cat mai realist. Evadarea din vasul de lapte. Houdini a inceput sa includa acest truc simplu in reprezentatiile sale in 1901. Din cauza prezentarii deosebite, a devenit cel mai faimos si mai captivant numar de iluzionism. Cea mai buna evadare pe care a putut-o inventa vreodata, cea din vasul urias de lapte incepea prin examinarea vasului cu lapte. In timp ce Houdini se schimba intr-un costum de baie, spectatorii erau lasati sa umple vasul cu apa.

Cand se intorcea langa vas ruga audienta sa-si tina respiratia. Unii puteau 60 de secunde, altii mai putin. Din senin, Houdini intra imediat in vas, scufundandu-se in apa. Capacul era pus iar Houdini era fortat sa isi bage si capul sub apa. Dupa doua minute, Houdini iesea din vasul cu apa ud tot si de abia respirand, dupa ce fusese asezat un ecran de panza in dreptul vasului. La cativa ani dupa moartea sa s-a aflat si secretul trucului asa de ciudat. Capacul nu era prea bine pus asa ca se putea scapa foarte usor, niturile erau false. Publicul putea examina capacul, care era conic si unsuros, si nu vedea nimic deosebit, insa cel din interiorul sau il putea ridica in sus fara sa trebuiasca sa scoata incuietorile.

Necesitatea echiparii masinilor cu anvelope pentru fiecare sezon

Anvelopele de iarna sunt proiectate special pentru a avea o aderenta mai buna pe zapada si gheata. Spre deosebire de un pneu pentru toate anotimpurile sau de vara, cauciucurile pentru zapada sunt fabricate cu o formula avand o consistenta mai moale, mai flexibila si mai potrivita pentru vremea rece. Folosind acest compus, o anvelopa de iarna isi pastreaza capacitatile sale de tractiune pe parcursul drumului si poata sa prinda zapada si gheata mai bine intre zimturile sale.

O anvelopa all-season sau de vara va tinde sa devina mai fragila si inflexibila la temperaturi scazute si, prin urmare, va aluneca mult mai repede. Capacitatea de a „musca” din zapada si gheata si sa se conformeze drumului este critica pentru un set de anvelope iarna pentru a evita blocarea in nameti. Un pneu care nu a fost facut special pentru vremea rece nu paote functiona eficient in conditii de iarna si drumuri inzapezite. Multe masini noi sunt echipate cu caracteristici cum ar fi frane antiblocare, controlul stabilitatii si chiar tractiune integrala pentru a ajuta la manevre eficiente insa, cu toate acestea, aceste sisteme sunt doar la fel de eficace pe cat sunt anvelopele de care toate sistemele sunt dependente. Cele mai multe masini noi care sunt vandute astazi sunt echipate cu anvelope all-season. De fapt, anvelope all-season sunt o alegere mult mai populara decat anvelopele de iarna si cele de vara pe piata pieselor de schimb, insa un autovehicul are nevoie de cauciucuri specializate pentru fiecare anotimp.

La anvelopex.ro se gasesc cele mai bune solutii pentriu soferi, deoarece in multe parti ale tarii se pot produce conditii meteorologice de iarna dure, chair in regiunile mai calde din Romania. Luati pe nepregatite, soferii pot avea de suferit in mod semnificativ, daca nu isi echipeaza masina din timp cu pneurile adecvate.

Lenjeria intima. Fapte uluitoare pe care trebuie sa le stii

Chiloti pentru caini, de dragul stiintei. Prin anii 1990, Universitatea din Cairo a analizat cum afecteaza lenjeria intima barbateasca producatia de sperma. Pentru a testa teoria lor, au folosit trei grupe de catelusi: unii nu aveau chilotei, altii aveau chilotei din bumbac, iar altii aveau chilotei sintetici.

Experimentul a durat trei ani. Primele 24 de luni au fost cruciale: cainii purtau chilotii si li se testa calitatea spermei. Cei care aveau chiloti din sintetic aveau mai putini spermatozoizi in sperma ejaculata in momentul orgasmului, in timp ce urecheatii care purtau chiloti de bumbac nu aveau probleme cu numarul lor. Urmatoarele 12 luni au fost lasati fara chiloti, sperma si-a revenit, insa doi dintre ei nu prea erau in regula cu materialul seminal. Polyesterul genereaza o electricitate ciudata si periculoasa pentru testicule, asa ca aveti grija, domnilor, cand alegeti lenjerie intima sa fie neaparat din bumbac, chiar si slipi din bumbac. Lenjerie intima second-hand. Aproape toti oamenii nu prea le surade ideea sa poate chiloti sau maieuri de la altii. Insa in unele zone de pe glob unde igiena si saracia sunt mana in mana, lucrurile se schimba. In Zimbabwe, importul de lenjerie intima purtata era o realitate comuna asa ca guvernul a interzis importul in decembrie 2011. In alte zone ale lumii, unde lumea e si mai ciudata in gandire, domnisoarele au facut bani buni din vanzarea de chilotei murdari.

In 1990, un automat japonez a vandut clientilor chilotei purtati de scolarite, asta poate pentru fanteziile sexuale bolnave ale domnilor in care urla testosteronul. In America, o tanara a vandut lenjerie intima folosita, murdara si tampoane si prezervative folosite, punand in pericol viata adolescentilor care cumparau porcariile pentru cateva zeci de dolari.

Cum alegem cele mai bune jante pentru masina noastra?

Cand alegem un set de jante trebuie sa ne gandim la prindere, daca e cu trei, patru sau cinci, chiar sase prezoane, cum e gaura centrala pe care se poate fixa janta, diametrul ei sau distanta dintre o fata a partii de montaj de la partea din spate a rotilor si axa sa. Daca ultima cerinta nu se respecta la legerea unei jante, cauciucul poate sa se miste spre aripa si sa atinga pasajul aripii. Important e ca janta sa fie si originala, adica sa aiba specificatiile enumarate anterior la vedere si simbolul marcii masinii pe care se poate monta.

Cand seturile de jante alese nu corespund masinii, desi se potrivesc pe ax, nu vor suporta greutatea autovehiculului, geanta se ovalizeaza si consumul de combustibil e sensibil mai mare. O alta dilema de trecut in cazul alegerii unei jante de calitate este materialul din care e facuta: daca e din otel-tabla sau din aliaj. Jantele din tabla sunt mult mai ieftine, se intretin usor, se pot indrepta rapid daca se deformeaza, nu se fisureaza, se revopsesc imediat. Lor li se poate monta si capace de plastic daca soferul nu cauta nu stiu ce design futurist in momentul rularii. Pe de alta parte, o janta din tabla se potriveste cu sistemul de osii si nu sunt riscuri greu de depistat, are greutate mai mare insa, ventilarea e proasta in cazul sistemului de franare. Daca vreti sa treceti de la jante din aliaj la cele de otel iarna trebuie sa luati si kit-uri de prezoane sau piulite de strangere – le puteti gasi la preturi foarte bune si se pot comanda usor de pe anvelopejantealiaj.ro, de unde puteti achizitiona anvelope, jante aliaj si otel si accesorii – ca sa nu riscati nimic cand mergeti cu familia in vacanta de iarna. Niciodata sa nu luati jante din otel doar pentru ca seamana cumva cu ce vedeti la masina. Daca roata e prinsa in suruburi si atat, gaurile de prindere vor deveni ovale si roata poate sa fie aruncata in afara corpului masinii, ducand la accidente deosebit de grave.

Jantele din aliaj sunt mai multe si mai usor de ales, sunt compatibile cu multe modele de autoturisme, au greutate mai mica, racirea franelor e mai buna pentru ca aerisirea e foarte buna-e loc mult descoperit, pe unde poate circula aerul fara probleme. Intretinerea lor e mai greoaie pentru ca se ovalizeaza uneori, indreptarile se fac la temperaturi mari, ceea ce duce la decalirea lor si aparitia unor posibile fisuri. Asadar, alegeti cu cap jantele si cititi bine inainte de a comanda un set.

Lenjeria intima. Fapte uluitoare pe care trebuie sa le stii

Lenjeria intima prea stramta. Orice copil stie cat de neplacuta poate fi lenejeria intima care acopera organul genital si funduletul, mai ales daca sunt stramti si prost croiti. In majoritatea timpului, trasul chilotilor in sus e doar o joaca de copil, insa acest gest poate ucide si poate afecta testiculele.

Pe 21 decembrie 2013, un barbat de 58 de ani din Denver a fost ucis, cand, dupa o cearta cu fiul sau vitreg, acesta i-a tras chilotii peste fata, sufocandu-l. In 2007, doi frati gemeni, baietei, s-au gandit ca ar trebui sa inventeze niste lenjerie intima care sa nu mai fie atat de periculoasa. Asa au inventat „Rip Away 1000”, niste chiloti car aveau niste sigurante cu scai care nu se desprindeau oricat de mult ai fi tras de ei. Baietii au ajuns faimosi si au fost invitati chiar si in showul he The Ellen DeGeneres Show. Lenjerie intima comestibila.

In 1975, doi producatori din Chicago au format o echipa si au produs primii „Candy Pants”, prima lenjerie intima comestibila. A fost cam greu sa patenteze produsul lor dar au reusit intr-un final. Astazi, lenjeria intima comestibila se poarta numai pe la petrecerea burlacitelor, insa la jumatatea anilor 1970 lucrurile stateau diferit. In numai o luna vanzarile au ajuns sa depaseasca 150.000 de dolari americani. Stilul original al lenjeriei intime comestibile este unul al unei imbracaminti obisnuite din fel de fel de bomboane legate intre ele. Desi nu prea iti vine sa mananci dupa ce vezi un slip, sa spunem, pe zona intima a unei domnisoare, daca situatia o cere si domnisoarei ii face placere, mancatul lenjeriei intime poate fi chiar foarte excitant.