Cum sa nu ne pacalim cand cumparam apartamente cu 4 camere in Herastrau?

Bucuria mutarii in casa noua poate fi zadarnicita de descoperirea unor lucruri mai putin placute pe care nu le-ati observat la prima vedere, asa ca ar trebui sa fiti foarte atenti inainte de a bate palma cu proprietarul. Sunt cateva intrebari pe care ar trebui sa le aveti in minte cand va decideti sa cumparati un apartament cu 4 camere in Herastrau.

In prima faza, intrebati care este anul constructiei si vedeti clar pe actele casei de cand dateaza locuinta. Locuintele care au fost ridicate inainte de 1992 pot sa se prabuseasca sau sa fie avariate puternic in caz de cutremur, mai ales cele care au trecut cu greu peste cutremurul din 1977. Cele mai nesigure sunt cu siguranta cele de dinainte de 1982, care nu au o structura a peretilor solida si nu au nici materiale suficient de rezistente sa faca fata unor socuri puternice, asa ca trebuie evitate indiferent cat de bun e pretul.

A doua intrebare pe care ar trebui sa vi-o puneti este legata de compartimentarea apartamentului cu 4 camere, daca s-a modificat si cum s-a modificat. Daca in cadastru nu apar modificarile, banca nu va permite cumpararea prin credit si achizitia va fi ratata. In plus, costurile sunt foarte mari pentru refacerea cadastrului si poate modificarea compartimentarilor gresite, asa ca nu va ganditi sa luati asa ceva.

Alt lucru important tine de datoriile de pe scara si cati locatari mai sunt bransati la sistemul de termoficare. De ce sunt importante datoriile altora? Pentru ca se poate opri furnizarea apei sau caldurii daca multi indivizi nu au mai platit intretinerea si administratia nu mai are cu ce sa isi achite datoriile catre furnizori. De luat in serios este si modul in care arata fatada unui apartament cu 4 camere Herastrau, cat de bine intretinuta este, daca exista nevoia de reparatii, la fel si starea instalatiilor, daca au existat renovari pe interior.

Trebuie avuta mare atentie la calitatea finisajelor, instalatiilor de lumina si de apa si la vechimea lor. pentru a evita orice astfel de problema puteti apela cu incredere la Cezar Estates, agentie imobiliara care are ca principal obiectiv tranzactii imobiliare din zona Herastrau.

Expeditii in necunoscut

Intr-o anumita perioada a vietii, adolescenta, mai ales, pentru un barbat in devenire, singura tentatie, obsedanta pina la un moment dat, ramine indiscutabil femeia, indiferent de virsta, de aspect, de farmecul ei. In mintea adolescentului, femeia este asociata cu sexul, cu posesia fizica, excluzind alte paliere de tranzitie, dragostea, de exemplu, din care cauza tentatia de apropiere, de cunoastere, devine obsedanta, chinuitoare. Astfel toate obiectivele, energiile sale sunt indreptate exclusiv in directia indeplinirii acestui obiectiv.

Daca pentru un barbat matur atractia femeii nu mai reprezinta un mister, insemnind, de obicei, o realitate crunta, pentru adolescentul naiv si neexperimentat, subiectul ramine deschis. Mintea lui tese tot felul de scenarii, imaginindu-si femeia ca un obiect, la dispozitia sa, gata oricind sa raspunda, neconditionat, poftelor sale, asa cum crezusem si eu la inceput. - Si daca ramin insarcinata? imi spuse Camelia, prima femeie din viata mea, dupa prima experienta finalizata destul de repede, de altfel. Nici nu mi-a trecut prin minte ca n-ai sa ma pazesti! - N-aveam cum sa intuiesc asta! i-am raspuns, ca dupa un dus rece. Si chiar daca mi-ai fi spus, ar fi fost imposibil! - De ce ? - E prima data cind o fac, marturisesc, m-a luat valul! Poate a doua oara… - Crezi ca va mai fi a doua oara? - Sper! - Speri degeaba, asta a fost tot! Poate daca iti asumi consecintele, stiu eu, ar fi posibil sa ma razgindesc! - Imi asum totul, raspund speriat sa nu pierd obiectul pasiunii. Ma gindesc ca tu ai fost, totusi, mai prevazatoare! De ce am impresia ca ai ales intentionat ziua aceasta? - Fiindca ma asteptam la o asemenea surpriza. - Si ai ales ziua cea mai sigura, inteleg! Atunci de ce m-ai speriat? - Fiindca nimic nu-i sigur, garantat, ma lamuri ea Aici e ca la ruleta ruseasca! Uneori cistigi, alteori pierzi. Depinde cum ti-i norocul! - De ce n-am mai incerca o data? insist eu, cu elanul de nestavilit al incepatorului. Daca raul s-a produs, se va produce oricum, indiferent daca ne oprim sau mergem mai departe! In fata dorintei mele evidente, a argumentatiei inspirate, cred, femeia ceda oftind. -

Dar sa ai grija de data aceasta! Si nu te grabi! In dragoste nu trebuie sa infuleci totul dintr- inghititura! A doua incercare se dovedi pe gustul ei, lasindu-se convinsa mai usor apoi, la insistentele mele repetate, continuate pina in zori. - Nu ca nu mi-ar placea, imi marturisi ea la un moment dat, dar exista o limita in toate! Viata e lunga, sa stii, si miine e-o zi! - Sintem deja in alta zi, ii spun, hotarit sa-mi continui aventura cu orice pret. Sa asteptam sa treaca si ziua aceasta! Femeia ofta din nou. - Cum zici tu, iubitule! Faptul ca ma investise cu un asemenea statut, cel de iubit, imi rascolise orgoliu propriu intiia data in viata si-mi consolida din clipa aceea pozitia de barbat pentru todeauna.

Site-urile cu locuri de munca Bucuresti, mana cereasca pentru angajati si angajatori

Revolutia pe care a produs-o introducerea internetului si popularitatea lui in cadrul afacerilor a fost de fapt legata de descentralizarea informatiei, de difuzarea ei rapida si targetata, in timp real, fara costuri prea mari si cu o rata de succes uriasa. Daca inainte gaseam locuri de munca Bucuresti la rubrica de mica publicitate din ziare sau in revistele cu anunturi specializate, acum recrutarea online a daramat aceasta suprematie si a permis oricarui angajator sa isi posteze toate locurile de munca disponibile in firma sau companie doar cu cateva click-uri.

Angajatii nu mai cheltuiesc bani pentru a ajunge sa se afle pe lista angajatilor, CV-urile se depun gratuit si in numar foarte mare, simultan la mai multi angajatori. Pe de alta parte, se pot consulta mai multe oferte simultan, exista foarte multe site-uri de recrutare online, se pot filtra rezultatele, se pot gasi rapid doar locuri de munca Bucuresti care se potrivesc candidatilor, se pot face autoevaluari online inainte de aplicare, multi angajatori ofera si un interviu online care va poate spune cate ceva despre job-ul la care urmeaza sa aplicati. Dupa aplicare, feed-back-ul angajatorului este rapid, CV-urile ajung repede la firmele care ar putea fi interesate de capacitatile si abilitatile dvs. In plus, candidatii se pot documenta temeinic despre ofertele pe care le au in fata, CV-urile se pot intocmi online fara prea mari batai de cap, in sabloane standardizate, iar candidatii dezorientati pot cere consultanta sau pot citi rubricile de consultanta din partea celor de la resurse umane.

Angajatorii nu mai platesc asa de mult pentru serviciile specializate de la anumite site-uri de recrutare online, spatiile in care se pot prezenta ofertele locuri de munca Bucuresti sunt aproape nelimitate, nu exista limita de caractere ca in ziare, anunturile postate pe site-uri pot fi modificate rapid, targetarea publicului tinta este mult mai eficienta, stabilierea nisei nu mai ia asa de mult timp. Si procesul de selectie e mai usor, pentru ca se pot aplica din start filtre si criterii standard pentru a nu se selecta prea multe CV-uri irelevante pentru locurile de munca, orice informatii suplimentare putand fi acordate candidatilor imediat, pentru a nu-i pierde pe cei care sunt cu adevarat potriviti pentru postul vizat.

Exemple de obiceiuri intelese gresit in alte tari

Curatatul farfuriei dupa masa. Suntem obisnuiti sa ne curatam farfuriile dupa ce manacam, sa le spalam bine, asa ne-au invatat parintii, asa e politicos si normal, igienic. In unele tari, o farfurie curatat poate sa aduca confuzia in mintea gazdei si chiar sa o jigneasca. In Filipine, Africa de Nord, China, gazda pune mai multa mancare pe farfurie odata ce e curata, fara manacare servita anterior. In Africa de Nord deja e un adevarat joc al gazdei: gazda ofera mai mult, invitatul spune nu, gazda ofera din nou, invitatul iar spune nu, gazda ofera mancare din nou, iar invitatul in sfarsit e de acord si se pregateste sa mai bage la burdihan inca doua trei portii bune de copanele sau tocanita ca la mamaia la tara.

Cand se lasa putina mancare in farfurie atunci gazda se opreste din pus mancare pe farfurie si stie ca invitatul e satul pana-n gat si nu mai poate manca. Daca nu se respecta acest ritual, gazda se poate simti chiar jignita. Gazda va crede ca nu a avut destula mancare sa-l sature pe invitat sau ca mancarea a fost asa de proasta ca nu se pune problema de inca o portie… Doggie Bags (pungute pentru catelusi). Daca se cere „doggie bag” la o intalnire atunci s-ar parea ca e de prost gust si ca viitorul cuplului nu prea e roz. Chelnerul poate sa fie suparat atunci cand acesta trece prin toata sala plina de oameni care mananca de zor si vorbesc de nu mai pot numai pentru a lua o geanta sau o cutie si a o aduce clientului care moare de foame. In Roma Antica, acesta era o obisnuinta.

Cand cineva avea prieteni la cina, invitatii primeau un servetel din panza in care li se puneau fructe pentru acasa. Daca nu se accepta mancare pentru acasa, atunci gazda se simtea jignita rau. Reputatia unui invitat care nu prea era politicos si nu multumea gazdei pentru mancarea data la pachet era pusa la grea incercare. De fapt, aceste doggie bags isi au originea in China Antica. Era politicos ca o gazda sa ofere cutii albe invitatilor pentru a lua mancare si acasa.