Revolutia inceputa cu anunturi online continua sa aduca profit firmelor care beneficiaza de ele

Vanzarea anumitor produse este mult mai simpla de cand si oamenii de rand au avut acces la internet. Internetul a grabit evolutia industriei anunturilor de mica publicitate, astfel ca, in doar cativa ani, au aparut zeci de site-uri pe care se pot posta gratuit orice fel de anunturi. Companiile si-au creat magazine online, clientii s-au invatat sa vaneze anunturi online pentru a gasi cele mai bune produse, la cele mai mici preturi, ofertele online au devenit mult mai bune decat cele offline.

Avantajele anunturilor online tin de gratuitea lor, rapiditatea aparitiei pe respectivele portaluri, numarul mai mare de vizualizari intr-un timp dat si atractivitatea postarilor, posibilitatea de a include si mai multe date sau chiar imagini. Pe aceste site-uri anunturile sunt impartite pe categorii, de exemplu agricultura/animale, alimente si bauturi, birotica si papetarie sau computere, software si internet, comunicatii telecomunicatii, motoarele de cautare integrate ajuta la gasirea rapida a oricarui anunt, din orice categorie. Postarea de anunturi este rapida, toate anunturile sunt verificate, nu exista anunturi false sau anunturi care sa vanda produse care nu sunt bune de nimic. Pe de alta parte, in online exista mai multe posibilitati de verificare a vanzatorilor prin intermediul unor date de contact sau cautarii de referinte despre o anumita firma, verificarea firmelor pe site-ul Ministerului Finantelor.

Datele furnizate online sunt confidentiale, asa ca nu veti risca sa va treziti cu afacerea inchisa pentru ca vi s-au inscenat diverse lucruri, fiecare dintre anunturi este validat prin intermediul unei verificari manuale. Anunturile postate online pot sa fie oricat de lungi, se pot introduce si anumite concepte si idei creative pentru o vanzare mai rapida a produsului dorit, pot sa existe si localizari pe harti ale adresei de contact sau anumite detalii despre produsul respectiv pe care numai cei interesati le pot afla. De asemenea, se poate lua legatura direct cu cel care posteaza, se poate negocia un pret mai bun, iar comisioanele ascunse nu vor exista.

M-am inselat cand aveam impresia ca nu mananc plastic

Oricat de amuzant sau ciudat ar putea parea asta, este complet adevarat. Acum cateva zile, aflata in plin lucru, am dat peste un articol cu vesnicul titlu care atrage orice fraier sa dea click: “Acest video uimitor va schimba modul in care vezi mancarea!” Da, da, am mai auzit povestea asta. Totusi am dat click si m-are mi-a fost mirarea cand am vazut ca, pentru prima sau a doua oara, titlul unui articol era in perfecta concordanta cu acesta.

Ai auzit vreodata de plancton? Planctonul este totalitatea microorganismelor care se afla in apa si pot fi vazute doar la microscop. Ei bine, planctonul se gaseste in orice fel de apa, chiar si in cea pe care o bem sau apa de la robinet. E peste tot. In video-ul respectiv se vedea cum un plancton mananca o bucatica minuscula de plastic aflata in ocean. Si exista nenumarate astfel de bucatele de plastic, la fel ca si planctoni. Pentru ca planctonul este cel mai jos in lantul trofic, toate celelalte organisme ajung sa-l consume in mod direct, cat si indirect. Prin urmare, toate celelalte organisme, mai ales noi, ajungem sa mancam plastic! Nu sunt unul dintre oamenii care sa spuna ca e cazul sa ne punem pe treaba si sa eliminam toate ramasitele de plastic care exista pe lume.

Nici n-o sa stau de capul altora sa faca ceva in privinta asta. Totusi, mi s-a parut interesant modul in care anumiti oameni chair sunt convinsi ca traiesc sanatos cand, in realitate, nimeni nu poate trai atat de eco pe cat ar vrea. Precum se vede, propriile noastre chimicale sunt peste tot, creand astfel un cerc vicios destul de rau pentr noi si pentru mediu.

Cercei placati cu aur - un cadou perfect pentru ea

Vine ziua ei si nu prea stii ce sa ii cumperi? Te gandesti ca buchetul de flori sau un inel ar fi prea banale? Solutia cea mai buna ca sa iesi din aceasta dilema este sa ii cumperi o pereche de cercei placati cu aur. Sunt mai ieftini decat cei din aur, arata aproape la fel, sunt simplu de purtat, usor de curatat si intretinut. In plus, nu se uzeaza rapid, materialul pe care se face placare rezista mai bine la trecerea timpului si la uzura mecanica.

Din perspectiva ei, o pereche de cercei placati cu aur sunt la fel de deosebiti si de buni ca si una de cercei din aur sau argint, pentru ca deosebirea se poate face doar de catre un bijutier, asortarea cu hainele se face foarte simplu, nu sunt probleme la fixarea de ureche si merg purtati la orice eveniment de seara sau de zi. Alaturi de un inel bine ales, cerceii de acest tip pot sa faca furori la o nunta sau la un botez si pot sa scoata in evidenta chipul domnisoarei mai ceva ca niste bijuterii din aur sau argint.

Totusi, ai grija cand ii cumperi si de unde ii ei. Evita sa cumperi de la tarabe, verifica la un bijutier de incredere ce tip de placare cu aur s-a facut, daca s-a facut corect, daca sunt noi si daca sunt urme de purtare anterioara. Refuza orice bijuterie de tip cercei placati cu aur daca magazinul respectiv nu ofera si garantie, dar si daca observi orice zgarieturi. Dupa ce ai cumparat bijuteria si ai ambalat-o frumos, de preferat intr-o cutie speciala, cartonata, nu trebuie sa o pui in locuri unde te-ai putea aseza pe cutie sau ai putea darama-o, asta pentru ca stratul de aur aplicat la placare se poate deteriora sub o presiune prea mare.

Cumpararea de televizoare resigilate, o afacere cu dus si intors

Moda cumparaturilor online i-a determinat pe comercianti sa isi puna imaginatia la contributie si sa le ghiceasca consumatorilor dorintele cele mai ascunse. De multe ori, pentru ca la fiecare categorie de produse exista si unele care au fost returnate din diverse motive, comerciantii le revand sub denumirea de produse resigilate. Produsele resigilate sunt in stare de functionare, nu prezinta defectiuni majore, defectele minuscule care exista sunt afisate in clar pe pagina produsului, asa ca fiecare client care alege sa le cumpere stie exact pe ce anume da banii. De exemplu, la televizoare resigilate, produsul poate fi returnat si pentru ca ambalajul sau carcasa au fost putin deteriorate, adica prezinta urme de desfacere, zgarieturi, insa produsele sunt functionale. Insa returnarea nu transforma un produs nou in produs resigilat.

Unele televizoare resigilate provin din showroom-uri, acolo unde au stat expuse, fara a avea absolut nimic defect, altele au fost folosite la documentare si fotografiere pentru cataloage, altele au fost in departamentul tehnic pentru o comparare cu un produs defect. Produsele resigilate vor avea tot timpul certificatul de functionare din partea expertilor magazinului care le vinde, asta insemnand ca expertiza tehnica si evaluarea a avut loc si sunt respectati toti parametrii ceruti de producator. Micile defecte care totusi exista la produsele resigilate dicteaza si discountul acordat, care variaza intre 20-30% si ajunge chiar si la 70-80% in anumite perioade. Garantia oferita este aceeasi ca la produsele noi, returul este permis exact ca la cele noi, iar functionarea lor este garantata 100%.

Sunt de evitat produsele resigilate cu pixeli morti, in cazul unor televizoare resigilate sau cele care prezinta deformari ale carcasei care nu pot fi trecute cu vederea. Este recomandata verificarea in momentul primirii produsului si semnalarea oricaror nemultumiri, confirmate ulterior de procesul verbal intocmit de curier. Un produs resigilat este cu atat mai greu de refuzat cu cat oferta si reducerile sunt mai bune, asa ca fiti atenti si la modul in care se prezinta fiecare produs.

Plictis

Uneori las pixul din mina si privesc in gol pe fereastra. Nu ca m-ar interesa ceva. Simt un dezgust general fata de tot ce ma inconjoara, o dorinta puternica de a ma arunca pe fereastra, de a pune capat odata zbuciumului acesta stupid, fara rost, de a stinge lumina. Acum treizeci de ani era o cinste, o onoare, sa fii scriitor, acum toti care mizgilesc ceva ( de clasa intii!), pe internet sau aiurea, se cred scriitori. Internetul suporta orice, este interesat mai mult de trafic, de citi prosti sar in balta si cu cine s-a mai culcat Madona. Acestea au devenit reperele umanitatii.Cultura nu face bani ( maninca bani!) si se adreseaza cunoscatorilor ( unui grup restrins!), banii insa vin de la prostime ( de la cei multi!). Mototolesc cele o suta de pagini, scrise cu truda, si-mi aprind o tigara. „Tigarile astea o sa te ucida!” aud o voce in spatele meu, dar mi se pare prea complicat sa ma intorc. Si nu are dreptate ( oricine ar fi!). Nu tigarile o sa ma ucida, ci cuvintele si inima rea!

Psihologia dresajului pentru stapanii de caini

Cunosc destul de multe cazuri de stapani care au incercat foarte multa vreme sa-si educe cainii citind carti intregi si vorbind chiar si cu dresori profesionisti, far fara rezultat. N-am fost extrem de curioasa in legatura cu motivul pentru care asta se intampla pentru ca nu-s asa o mare fana a cainilor. Prefer pisicile. Totusi, intr-o zi am aflat de la un psiholog renumit care-i treaba si cu dresajul asta. Ideea principala este ca pentru ca un caine sa te asculte, trebuie in primul rand ca psihicul tau si atitudinea ta sa fie in regula. Bineinteles, cel ami important lucru este sa nu te temi de el, caci daca iti este frica animalul va simti imediat si prin urmare nu se va mai supune ordinelor tale.

Apoi exista o serie de trucuri pe care, daca le indeplinesti corect, iti pot transforma animalul neascultator intr-un caine ce-ti va urma fiecare comanda fara ezitare. Unul dintre aceste trucuri mi s-a parut foarte interesant mai ales ca toata lumea face fix opusul in cazul de fata. Indiferent daca ai un caine acum sau nu, cu siguranta ai observat ca toti oamenii care merg la plimbare cu cainii in lesa ii lasa sa mearga in fata lor, in stanga, in drepta, pe unde le pofteste inim. Asta e total gresit. Cainii sunt prin natura lor invatati sa traiasca in haita, iar in cadrul unei haite de caini, conducatorul merge intotdeauna primul. Ori daca tu iti lasi cainele sa zburde in fata ta si mai si fugi cand el te alearga, cu parere de rau iti spun ca animalul tau te domina si el e stapanul tau. Cainele trebuie intotdeauna sa mearga ori pe langa stapan, ori cu putin in spatele lui.

Astfel, el se va obisnui cu ideea ca tu esti seful si va fce intocmai cum ii spui tu. Normal ca acesta e doar un mic truc si ca sunt multe altele pentru a crea o relatie perfecta intre caine si stapan. Totusi, este evident ca pana la urma tot prin anumite cunostinte dobandite se poate rezolva orice problema!