Bocancii de oras - trend si confort

Ce poate fi mai confortabil si mai potrivit pentru sezonul rece decat sa primim verde din partea trend setter-ilor cu privire la incaltamintea cat mai calduroasa? Daca an de an femeile sunt nevoite sa sacrifice confortul in favoarea aspectului si sa poarte botine scurte sau tocuri mai degraba decat ghete imblanite, pentru iarna aceasta cele mai multe magazine cu ghete femei on-line ofera o gama foarte variata de bocanci caldurosi si moderni in acelasi timp. Designerii internationali lanseaza trendul drumetii urbane si adapteaza ghetele de munte, cu aspectul lor inconfundabil, tinutelor de oras. Insa la fel de bine venite sunt si alte tipuri de bocanci: cei military, bocancii tactici, bocancii worker sau bocancii rock.

Cele mai obisnuite si mai cool modele sunt cele cu captuseala intoarsa, cele cu 2-3 centimetri de platforma, cele care par desprinse direct din cataloagele cu echipament pentru drumetii dar si tipicii bocanci military. Insa o adevarata revenire cu rasunet si-au facut-o celebrii bocanci worker (modelul original Caterpillar si multiplele reinterpretari). Din punct de vedere al culorii cei mai purtati sunt bocancii bej, favoritii inca din anii 90 ai adeptilor stilului rap. Insa la fel de bine arata si bocancii in nuante de maro, kaki gri si, desigur, negru. Combinatiile stilistice ideale sunt cele lejere, sport casual, cu jeans, pulovere, jachete de iarna insa pot fi purtati si cu fuste. Bocancii worker pot fi purtati si in tinute ceva mai feminine, cu colanti, jeans skinny, si asortate cu jachete din piele pentru un look mai grunge sau chiar cu pardesie supradimensionate si posete feminine.

In general este de evitat asortarea cu jeansi largi sau boyfriend, pentru ca ar face tinuta sa para neglijenta. Bocancii de drumetie reinterpretati in varianta pentru oras arata foarte bine si in vacanta, dupa ce plecati de pe partie, la cabana sau la o plimbare prin statiune.

Tipuri de cuptoare incorporabile

Te-ai hotarat sa iti modernizezi bucataria, iar asta inseamna schimbare completa, de la placarea peretilor si a podelei si pana la mobilier si electrocasnice? Atunci este timpul sa iei decizii si in ceea ce priveste tipul de electrocasnice pe care le vei folosi. Ca va fi un aragaz traditional, sau o plita si un cuptor incorporabil gaz, ca va fi o plita vitroceramica electrica si un cuptor electric... oferta de pe piata de profil este una foarte variata si se adreseaza unor tipologii diferite de cumparatori.

Iata care sunt cateva dintre optiunile pe care ar trebui sa le faci in etapa urmatoare. Gaz sau electric? Odata ce ai stabilit ca optezi pentru electrocasnice incorporabile te vei confrunta cu optiunea legata de tipul de alimentare. E bine de stiut ca ai de ales intre varianta gaz, energie electrica sau inductie. In vreme ce majoritatea opteaza pentru plita pe gaz si cuptor electric, varianta cuptorului incastrabil in mobilier cu alimentare pe gaz este si ea una foarte sigura si utila, mai ales din punct de vedere al eficientei consumului de energie si al costului redus al facturii de electricitate. Cu toate ca majoritatea consumatorilor casnici prefera cuptoare pe curent eletric, profesionistii in domeniul gatitului recomanda adesea alimentarea pe gaz si cautarea unui model de cuptor pe gaz care sa aiba difuzoare care raspandesc caldura de la arzator catre spatele cuptorului, astfel incat temperatura sa fie uniforma. Cuptoarele care se incorporeaza in mobilier pot fi simple sau duble, acestea din urma oferind sansa de a gati mai mute feluri de mancare in acelasi timp. De asemenea, capacitatea unui cuptor este foarte importanta atunci cand faceti o alegere pentru un astfel de electrocasnic.

Problema spatiului in cuptoarele incastrabile a fost una foarte intens dezbatuta, insa odata cu trecerea timpului, de la capacitatea redusa a acestor cuptoare s-a ajuns astazi la capacitati adecvate, majoritatea modelelor de cuptoare integrate in mobilier fiind de peste 60 de litri, dar exista si multe modele cu o capacitate intre 50 si 60 de litri.

Implantul dentar – solutia ideala pentru o dantura sanatoasa

Implantul dentar este o radacina artificiala care urmeaza a fi ancorata chirurgical in os, astfel incat sa poata sustine un dinte nou sau mai multi, care vor inlocui dintii pierduti, sau o coroana. Implanturile dentare sunt populare si recomandate de catre specialisti, chiar daca sunt mai scumpe decat orice alta metoda de inlocuire a dintilor pierduti, pentru ca nu se sprijina pe dintii din vecintate pentru a fi stabile, ci odata cu implantarea in os devin stabile si permanente. In plus, aspectul unui dinte inlocuit cu ajutorul unui astfel de implant dentar este unul natural, la fel ca si senzatia de la nivelul gurii.

Implantul este realizat din diverse tipuri de materiale metalice sau ceramice care imita osul, compatibile cu tesutul uman, dintre care cele mai populare sunt implanturile din titan sau zirconiu. In functie de locul unde sunt amplasate, implanturile sunt de doua tipuri. Primul tip de implant este implantul endosteal - plasat direct in os, asemeni radacinilor naturale ale dintilor. Cel de-al doilea tip de implant este implantul periosteal - este folosit cand structura osoasa este limitata si atunci se apeleaza la o rama din metal custom-made care se potriveste perfect in osul existent. Nu orice pacient poate apela la implanturile dentare, iar solutia cea mai buna va fi intotdeauna aleasa dupa consultatia oferita de un specialist in implantologie. Starea de sanatate a pacientului ar trebui sa fie una buna, de asemenea structura osoasa trebuie sa fie adecvata, la fel ca si sanatatea gingiilor, astfel incat implantul sa poata ramane fix.

Desigur ca odata fixate, implanturile si dintii artificiali au nevoie de o ingrijire specifica, aici incluzand o igiena orala cat mai atenta si vizite regulate al stomatolog, indspensabile pentru succesul pe termen lung al implanturilor. Pacientii cu boli cronice, printre care si diabetul, nu sunt in general candidati favoriti pentru astfel de implanturi.

O zi la ferma

Haideti sa ne imaginam urmatorul scenariu. Esti la ora de biologie si profesoara te anunta ca se organizeaza o excursie cu clasa la cea mai mare ferma de pasari din tara. Unul dintre obiective este sa inveti despre evolutia in timp a lumii in care traim. Entuziasmat, te pregatesti pentru a petrece o zi interesanta alaturi de zburatoare. In primul rand, odata ajuns la ferma, incepi sa analizezi cu atentie penajul pasarilor si sa te informezi cu privire la proprietatile acestora.

Penajul gainilor, gastelor sau ratelor le ajuta sa se potrejeze impotriva frigului, fiind un izolator termic excelent. Pe langa multitudinea de informatii acumulate, afli ca penajul de la anumite pasari este folosit pentru fabricarea pilotelor, pernelor sau a gecilor de iarna. Ti se spune ca cel mai mare avantaj in ceea ce priveste asternutul unui pat este ca, atunci cand frigul te doboara, sa te poti cuibari sub pilote puf. Imi aduc astfel aminte ca patura cu care eu ma invelesc este foarte calduroasa, pentru ca este fabricata cu puf de gasca. In timp ce ma plimbam prin ferma, un tip de pasare mi-a atras in mod deosebit atentia, si anume, gasca ungureasca. Penele acesteia au un filament mai lung decat la o gasca obisnuita. De aceea, fibra este mai lunga, iar pilote puf sunt mai calduroase. Din pacate, acest soi de pasare este protejat prin lege si astfel pilote puf din aceasta categorie nu se mai gasesc pe piata.

Probabil ca, la sfaristul acestei calatorii, te vei bucura de reusite si de informatiile acumulate. Cu gandul la pasarile vazute, te cuibaresti in pilote puf, care au evoluat in timp de la plapumile groase din lana.

Fenomene legate de gandire care ne pot determina sa luam decizii gresite

Dominatie asimetrica si efectul momelii. Daca esti pus in fata unei alegeri intre trei lucruri, starea ta materiala are mai putin de-a face cu opinia actuala a ta si cu alegerea si mai degraba cu ceea ce nu alegi. Cand s-a dorit sa se expuna un punct de vedere vizavi de trei candidati la alegeri, Washington Post a inceput sa analizeze oamenii in functie de efectul momelii. Doi candidati la alegeri, care sunt si in primele locuri la alegeri, primul tur, sunt atrasi de a se napusti asupra unui alt treilea si a iesi in fata cu orice pret, decat sa se lupte intre ei. Insa efectul acesta nu se aplica doar in alegeri. Sa zicem ca alegem intre doua restaurante.

Unul are mancare foarte buna, insa e foarte departe. Altul e aproape, dar mancarea nu prea e buna. Este foarte greu de ales pana cand avem si a treia optiune, un restaurant cu mancare jalnica, dar la distanta aproximativ egala de ambele restaurante. Perspectiva se schimba asadar daca luam in considerare si varianta a treia. La inceput ne intrebam daca ne pasa de calitatea mancarii sau de distanta parcursa. Apoi, dupa ce vine a treia varianta, ne intrebam care restaurant il bate pe care, si alegerea finala e restaurantul cel mai apropiat, care are mancare mai buna decat restaurantul aflat la distanta egala de restul si e mai convenabil decat cel aflat la distanta. De aceea a treia optiune nu are niciodata impactul pe care noi il estimam. Cand avem de ales intre doua variante, a treia e folosita pentru a masura pe cele doua in termeni de eficienta si calitate.

Ca urmare, facem alegeri bazate pe optiuni si nu pe ce credem, pe ce e mai rational. Fara a treia optiune poate ne-am fi dus la distanta mai mare pentru mancare de calitate…

Vrei sa te muti in casa noua sau sa obtii venituri din chirie?

Afacerile cu imobiliare vor fi mereu unele de succes, mai ales daca e vorba de ansambluri rezidentiale precum ansamblu rezidential Fundeni. Piata din ce in ce mai buna si preturile la care se pot cumpara sau inchiria apartamente sau case au determinat multi oameni cu ceva bani pusi deoparte sa investeasca in imobiliare, obtinand bani frumosi de pe urma lor. O alegere inspirata pentru cineva care vrea sa obtina un venit sigur din imobiliare este cumpararea sau inchirierea apartamentelor.

Usor de modificat si finisat sau de gasit cam in orice oras, apartamentele sunt o investitie de viitor mai ales daca respectivul oras este si centru universitar sau are un sistem de institutii de invatamant destul de bine pus la punct. Evident, pe cele mai bune le gasiti in Bucuresti, capitala tarii, acolo unde si pretul pentru inchiriat sau cumparat este mai mare, dar amortizarea investitiei se realizeaza mai rapid. Doar un exemplu. In ansamblu rezidential Fundeni, situat intr-o zona linistita si eleganta din capitala, cu multa verdeata si un mediu primitor, puteti gasi apartamente cu doua sau trei camere de vanzare sau de inchiriat. Fiecare aparatament din ansamblul rezidential are finisaje de calitate, centrala termica, gresie, faianta, parchet, calorifere de calitate si toate dotarile necesare locuirii sau inchirierii. La cere se poate si mobila, astfel ca proprietarul sau chiriasul va avea tot ce are nevoie odata ce a trecut pragul locuintei sale. In exterior, apartamentele au fost izolate termic, s-a utilizat tencuiala mecanizata si tamplarie PVC 5 camere.

Daca mai adaugam ca la interior gasim si pereti caramida protherm si pardoseala granit-holuri si scari bloc-vom descoperi ca ansamblu rezidential Fundeni este printre cele mai bune din zona, aducand celor care vor investi in apartamente, 86 la numar, un castig garantat. In plus, cele doua blocuri din ansamblu sunt pazite, exista suficiente locuri de parcare, supraveghere video si locuri de joaca pentru micuti.

Descopera-ti pasiunea

Ai aflat raspunsul la intrebarea “ce ma defineste pe mine?”, sau inca il cauti? Ai putea sa imi spui, fara sa te gandesti prea mult si fara sa meditezi indelung, ce anume te reprezinta? Daca ar fi sa te descrii, ai putea sa faci o descriere de care sa fii multumit? Sa zicem, prin absurd, ca esti transpus in pielea unei alte persoane, ca tu, nu esti tu cel de acum si esti de fapt altcineva. Ai fi incantant sa te cunosti, ar fi descrierea ta destul de buna incat sa te impresioneze? Stii cum sa te promovezi in fata altor persoane? Sau doar te pui la colt? Multe intrebari ne vin in minte. E normal, le tot adresam de cand eram copii. Ne aduc informatii, ne insotesc pe drumul cunoasterii, ne ajuta sa ne dezvoltam intelectual. Ce ne facem insa cu intrebarile gresite pe care ni le punem chiar noua? Intrebari ca: “de ce tot imi iese pe dos?”,” oare eu de ce nu pot avea asta?”, “ de ce eu?”, “ de ce toate lucrurile rele mi se intampla numai mie?”. Va spun eu…le punem lacat, nu sunt bune, nu ne servesc, nu ne ajuta, ne opresc, ne fac sa ne victimizam, sa ne indoim de prorpiile noastre puteri, ne fac mici si neputinciosi.

Mai bine te-ai intreba :“ pe mine ce ma face fericit?”. Cand vei gasi raspunsul la aceasta intrebare, lucrurile vor fi cu totul altfel, schimbarea in tine se va produce imediat. O vei simti, o vor simti si cei din jurul tau, o vei prinde si nu ii vei da drumul. Gaseste ceva care sa te defineasca, ceva care sa fie doar al tau, ceva care sa nu implice pe nimeni altcineva si care sa iti aduca zambetul pe buze. Descopera care iti sunt pasiunile, care sunt actiunile ce iti aduc satisfactie, bucurie si repeta-le. Apoi imbunatateste-le. Invata continuu cum sa iti dezvolti pasiunea, cum sa o cresti cum sa o ingrijesti pentru a nu o pierde. Nu-i asa ca atunci cand faci ceva, orice, doar din pura pasiune, cu tot sufletul, stralucesti, atat in interior cat si in exterior? Cam da. Un om fericit emana fericire prin toti porii, iar daca stai pe langa el poate te vei molipsi si tu . Poti sa fii si tu fericit. Cum? Nu-i niciun mare secret, nicio mare filosofie in spate, nicio reteta a fericirii general valabila. Fiecare are propria lui reteta. Nu o poti fura pe a altcuiva iar apoi sa te astepti sa functioneze si la tine, iar daca nu functioneaza sa blamezi destinul, spunand ca “fericirea e doar un mit”. Nu poti sta cu mainile in san asteptand sa se schimbe ceva cand tu repeti zilnic aceleasi actiuni nesanatoase si deloc benefice pentru dezvoltarea ta. Nimic nu pica din cer, exceptand ploaia si ninsoarea. Trebuie sa iti construiesti singur drumul. Poate fi unul pavat cu momente care mai de care mai frumoase, sau unul banal. Tine de tine daca pe viitor vor aparea gorpi ce te vor zdruncina , sau daca vei putea merge lin. Descopera-te mai intai pe tine, ca om. Afla ce iti face bine, ce iti face rau, porneste in aceasta calatorie de autocunoastere si nu te lasa descurajat. Vei gasi si tu ceva care sa te faca sa zambesti dimineata, de cum ai facut ochi, abia asteptand sa ajungi la momentul dedicat tie si pasiunii tale.

Vei stii exact momentul in care ti-ai gasit pasiunea, fericirea, chemarea pentru ceva, pentru ca vei fi pornit doar in acea directie si nimic si nimeni nu iti va devia cursul. Toul sta in tine si tine doar de tine. Poti sa iti canalizezi energia spre a face ceva frumos sau poti sta cu gandurile tale negre imbratisat. Tu alegi, tu decizi. Ai grija sa alegi in favoarea ta, sa nu te lasi mai prejos de ceea ce stii ca poti.