Cum alegem ceasurile si caror criterii sa le acordam o atentie sporita?

Indiferent de sex, fiecare dintre noi ne dorim sa ajungem la fix la o intalnire sau sa nu intarziem la o sedinta importanta. Nu trebuie sa facem calcule complicate sau sa ne orientam dupa Soare sau dupa miscarea umbrelor pentru ca astazi avem un aliat de nadejde: ceasul. In variate forme si cu un design atragator, cu functionalitate sporita si usor de purtat, ceasul a devenit la scurt timp de la aparitie cea mai dorita bijuterie si accesoriu. In momentul de fata gasim fara probleme ceasuri ieftine de calitate, cu functii speciale, afisaj analog sau digital, aspect clasic sau modern.

Alegerea unui ceas potrivit este insa destul de grea daca suntem si mai pretentiosi. Prima data trebuie sa ne stabilim clar bugetul, adica suma de bani nu prea mare pe care ar merita sa o investim intr-un ceas. Daca folosim ceasuri ieftine doar la evenimentele importante, atunci merita sa dam mai multi bani pe ele ca sa facem impresie buna, insa daca ceasul e cumparat pentru a fi folosit mai mereu in viata privata, atunci e bine sa ne limitam la un buget mai mic. Iarasi foarte important e si tipul de afisaj, analog, digital, hibrid. De preferat este cel hibrid, pentru ca puteti avea in acelasi design atat functionalitatea unui ecran cu afisaj analog, cat si pe cea a unui afisaj digital. Un alt criteriu de alegerea a ceasului tine de functiile suplimentare. Unele au cronometru, alarma, altimetru, barometru, GPS, puls cardiac si tot felul de alte functii, asa ca in acest caz trebuie sa stii sigur pentru ce-l vrei. De exemplu, daca il folosesti cat timp mergi intr-o drumetie pe munte, vei avea nevoie cu siguranta de altimetru, puls cardiac sau barometru, dar daca nu esti pasionat de calatorii si nu prea faci miscare, atunci aceste functii nu iti vor fi de folos si banii aruncati pe un ceas cu aceste functionalitati vor fi in van.

Pentru cei pasionati de scufundari conteaza functia de rezistenta la apa. Importanta e si cureaua si materialul din care e facuta. Ea asigura stabilitatea la mana a intregului mecanism, asa ca trebuie sa fiti atenti ce alegeti, daca luati un ceas cu o curea din metal, piele sau cauciuc. Mai rezistent e metalul si pielea, insa cauciucul poate avea un efect vizual mai placut. Ceasurile cu Quartz sunt mai rezistente si mai exacte decat cele mecanice, insa nu le pot depasi pe cele automate, asa ca depinde mult si ce vrei de la un ceas. Nu in ultimul rand, conteaza si producatorul-cu cat e mai cunoscut, cu atat piesele folosite in mecanism vor fi mai rezistente si de calitate, se va investi in linia de productie.

Povesti uimitoare ale unor oameni salvati de Facebook

Arianna Moore. In 2012, pe cand avea doar sapte saptamani, Arianna Moore a inceput sa aiba febra mare si a fost spitalizata in Minnesota. Dupa investigatii amanuntite medicii au ajuns la concluzia ca micuta avea probleme cu rinichii si nu mai functionau corect. Pentru 10 ore micuta a stat pe dializa, dar solutia era doar temporara. Parintii au vrut sa doneze un rinichi, dar nu erau compatibili. Cand avea 2 ani, cineva din familia ei a facut o cerere pe Facebook pentru a gasi pe cineva cu grupa de sange 0, care dorea sa ajute o fetita ce avea nevoie de un rinichi. O femeie, care avea si ea o fetita de doi ani, s-a oferit sa ajute si sa doneze un rinichi, avand si grupa sanguina necesara. Desi era complet straina de familia micutei cu probleme, femeia a pus mana imediat pe telefon si i-a sunat pe parinti, spunandu-le ca vrea sa doneze un rinichi. In iunie 2014, Arianna a primit rinichiul si totul a decurs normal. God bless Facebook.