Pasi de urmat pentru a gasi rapid consultanta cariera

Sunt multe momentele in care, desi totul pare ca merge bine, simtim ca lucrurile nu evolueaza in directia dorita in cariera noastra. O cariera in care nu exista un echilibru, in care satisfactiile sunt mai reduse, in care se munceste doar pentru ca trebuie si atat nu e una de viitor. Gasirea unui expert in consultanta cariera este cheia spre o evolutie perfecta din toate punctele de vedere. Cum facem sa gasim un consultant cariera cu experienta? Prima data ne documentam bine, cautam mai multe variante.

Cand avem doua sau trei persoane ne uitam si la studii, la certificate, la experienta acumulata, eventual la ce clienti au mai trecut pragul cabinetelor de consultanta cariera. Nu ar strica sa vorbim cu alti cursanti, cu oameni care au finalizat anumite programe propuse pentru a vedea gradul de satisfactie si a auzi pareri sincere. In momentul in care avem un singur consultant in care avem incredere putem sa trecem la alta etapa, la discutiile efective cu el. Ne putem programa pentru o evaluare, pentru a sti exact ce abordari, tehnici se pot pune in practica pentru o consultanta de calitate si cat mai eficienta. Discutiile fata in fata sunt de preferat, mai ales daca avem de gand sa urmam mai multe programe specializate. Costurile sunt si ele importante, trebuie sa discutam despre ele si sa le comparam cu altele practicate pe piata. Conteaza calitatea serviciilor oferite si modul in care sunt oferite, cat de bune sunt tehnicile si metodele folosite, asa ca nu ar strica sa ne documentam si despre fiecare in parte, sa vedem cat de bune sunt, daca au fost folosite cu succes si in alt context.

La final, dupa ce alegem programele impreuna cu un consultant cariera, va trebui sa discutam poate si despre tipul de feedback oferit si despre consultanta oferita si dupa terminarea programelor, chiar si pe e-mail. Per total documentarea e de baza, la fel si discutiile directe, stabilirea unor obiective. E bine sa stim de la inceput ce vrem, ce e in neregula cu noi, cu a noastra cariera pentru a putea solicita si evalua obiectiv orice servicii sunt prestate in cadrul programelor oferite.