Daca e sa ne gandim putin, pentru amenajarea curtii putem sa folosim o grama de materiale, de la lemn, la bambus, pietris, asfalt, beton, pavaj cu diferite modele. Gandindu-ne si mai bine si ajungand la utilitate si rezistenta, ramanem cu astfaltul si pavele curti, ambele variante fiind ideale pentru infrumusetarea curtii, la prima vedere.
Pe de o parte, sigur, nu putem contesta avantajul pavajului cu pavele curti, el putand fi montat fara o echipa specializata si foarte rapid, cu minim de efort si cunostinte tehnice. Dimensiunile, formele si culorile chiar nu reprezinta o problema in privinta pavajelor, ele fiind disponibile in mai toate magazinele de specialitate, din online si din offline. Exista chiar si un pavaj antichizat, un fel de pavaj „imbatranit” si impietrit in timp, care pare desprins din alt secol. Pavajul se intretine foarte simplu, nu trebuie decat spalat cu apa, este versatil, se poate monta oriunde in curte, nuantele sunt diferite.
Asfaltul, pe de alta parte, este mai rezistent, dureaza mai mult, se toarna pe o suprafata cu adancime de 1 metru, sub el se pune pietris si granule minerale. El costa putin dar puteti sa iesiti pe minus la transport, care e foarte scump. Asfaltul se pune mai ales in zonele unde tot circula masini de mare tonaj, prin curtile atelierelor care produc diverse obiecte din fonta etc. La pavaj din pavele curti, apa de ploaie ajunge in pamant, la asfalt, apa se acumuleaza si distruge structura lui-stim cu totii celebrele gropi de pe sosele de dupa ploaie sau zapada, pentru ca asfaltul nu rezista bine nici la variatiile de temperatura prea mari.
La vanzare sunt si variante eco de pavaj, tip grila, asa ca putem sa protejam si mediul. Depinde doar de dvs. si de bugetul dvs. ce alegeti, insa cel mai potrivit pentru gradini ramane pavajul, care are un aspect mai placut si poate sa dea un aer aparte intregului ansamblu arhitectural al casei.