Statiuni turistice din Grecia

In timpul verii, Grecia este probabil cea mai cautata destinatie de vacanta, datorita numeroaselor statiuni de la Marea Mediterana, Marea Egee si Marea Ionica, dar si datorita preturilor mai mici in comparatie cu alte statiuni din vestul Europei, mai ales daca vacantele sunt achizitionate prin programul early booking. Grecia dispune si de statiuni montane, mai putin cautate din cauza climei, insa Muntele Olimp sau Muntele Athos sunt renumiti in lumea intreaga.
Cele mai cunoscute statiuni de pe litoralul grecesc sunt:
In zona Katerini, pe tarmul Marii Egee: Paralia Katerini, cuprinde peste 100 de hoteluri, fiind una dintre cele mai cautate destinatii de catre turistii romani. De aici se poate pleca si spre Muntele Olimp; Olympic Beach, aflata la 8 km de Katerini, este o statiunie relativ mai noua, insa care detine plaje de cativa km lungime, statiunea fiind situata la poalele Muntelui Olimp.
In zona Halkidiki, pe tarmul Marii Egee, exista in total peste 500 km de plaje, Halkidiki fiind compusa din 3 peninsule: Sithonia, Kassandra si Athos. In zona sunt numeroase plaje de diferite dimensiuni, multe dintre ele primind distinctia de „Blue Flag”, aceasta fiind o zona foarte cautata de catre romani, multi achizitionandu-si vacanta prin programul early booking. Printre statiunile care se gasesc aici se numara: Ouranoupolis, Ammouliani, Nea Roda, Olympiada, Kallikratia, Hanioti, Kallithea, Kriopigi, Possidi, Pefkohori, Nea Potidea, Sani, Afitos, Siviri, Kassandria, Neos Marmaras, Agios Nikolaos, Metamorfosis, Nikiti, Vourvourou.
Insula Corfu, pe tarmul Marii Ionice, are o suprafata de 592 km² si aproximativ 100000 de locuitori. Pe insula exista numeroase statiuni cu plaje intinse, unele mai mari si mai agitate, iar altele mai mici si mai linistite. Printre cele mai cunoscute statiuni de pe insula se numara: Kalami, Kassiópi, Doukádes, Gouvia, Paleokastritsa, Myrtiótissa, Kontokali, Dassia, Paleokastritsa etc.
Insula Creta, aflata intre Marea Egee si Marea Mediterana, are o suprafata de 8261 km² si o populatie de aproximativ 620000 de locuitori. In Creta exista kilometri intregi de plaje, atat cu pietris cat si cu nisip fin. Statiunile renumite sunt: Matala, Amoudara, Vai, Hania, Heraklion, Falassarna, Ierapetra, Rethymnon, Agia Pelagia, Lassithi.
Insula Zakynthos, situata pe tarmul Marii Ionice, are aproximativ 123 km de coasta si o suprafata de 410 km². Insula Zakynthos este considerata una din cele mai frumoase insule grecesti, in mare parte datorita plajelor de aici: Laganas, Argassi, Keri, Kalamaki, Tsilivi, Alykanas, St. Nicholaos, Gerakas, Navagio.
Insula Rodos, situata in apropiere de Antalya, Turcia, este o destinatie foarte cautata, multi turisti optand pentru programul early booking. Pe insula se gasesc statiuni precum: Rodos, Kiotari, Faliraki, Kolymbia, Tholos, Ixia sau Afandou.
Insula Santorini se afla in Marea Egee, avand o suprafata de 73 km², aceasta fiind o destinatie de lux, statiunile Santorini sau Kamari, fiind foarte cunoscute si cautate de catre turistii din lumea intreaga.
Alte statiuni renumite sunt Kavala, situata in estul Greciei, dar si multe alte statiuni din zonele Peloponez sau Salonic, datorita formei sale de penisula, Grecia avand numeroase statiuni turistice unde va puteti petrece vacanta de vara. Orice oferta veti alege, cu siguranta Grecia are toate ingredientele pentru un concediu de neuitat!