Cenzurarea existentei

Am constatat in ultima vreme ca oamenii cauta sa te cenzureze de fiecare data cand au senzatia ca spui ceva iesit din tipare, nepotrivit parerilor lor sau in neconcordanta cu conservatorismul si stilul de viata comun tuturor. Altfel spus, daca nu esti ca lumea, trebuie sa inveti sa fii cat mai curand!

Daca vorbesti liber despre lcururile care te intereseaza, vor exista oameni in jurul tau, intotdeauna, care sa considere ca trebuie sa taci si sa inghiti pentru ca „asta este ”desi asta este” s-a creat totcmai datorita faptului ca oamenii o aproba si o alimenteaza. Chiar daca ai dreptate trebuie sa ai pentru tine, sa suporti nedreptatile si sa las capul in jos. Nu ai dreptul sa ceri sefului tau respectul pe care la randul tau i-l oferi pentru ca el e seful tau si trebuie sa taci”. Ca si cum nu ar fi si el tot om. Ma gandesc cum ar fi daca ne-am lua toti la bataie si ne-am jigni de cate ori nu suntem multumiti de ceva? Sustin comunicarea civilizata ca modalitate aproape intotdeauna productiva de rezolvarea a problemelor si de instaurare a unei mai bune intelegeri.

Vei fi cenzurat de unele persoane si daca vei alege sa te imbaci intr-un anumit fel care ”nu se cuvine” pentru ca se uita lumea sau pentru ca la locul de munca trebuie sa mergi imbracat permanent in tinuta office chiar daca tu preferi sa porti bratai colorate si rochii inflorate. Ca si cum nu mai dai randament daca nu esti office, ca si cum intalnirea de la birou, intre angajati, nu ar fi una in scopul de a produce si a realiza lucruri si una in care sa aratam ca ne respectam imbracandu-ne office. Mie cineva mi-a spus odata ”respectul omului nu sta in hainele pe care le poarta atunci cand vine la birou” ; „ aici ne adunam sa facem bani, nu ma intereseaza cum ne imbracam”. Si tin sa mentionez ca firma respectiva e cu adevarat una productiva si isi desfasoara activitatea intr-un mediu placut, relaxat si energic.

Vei fi cenzurat si daca nu vei tine cont de alegerile celorlalti cand iei o decizie . Inseaman ca ”te pui contra”. Nu ai dreptul sa gresesti singur si sa iti asumi greseala, trebuie sa gresesti ascultandu-i pe ei. Iar cenzurarea aceasta se va produce pana cand vei fi „diferit” si va trebui sa ”se faca ceva pentru tine”! Cenzurarea existentei pana la urma. Nu vorbi asa, nu face asa si multe alte „nu”-uri vor aduce cu sine judecarea acestora de catre cei care nu-i pot accepta asa si nu sunt suficient de deschisi cat sa accepte ca oamenii sunt diferiti si asta nu ii face neparat si incompatibili.

Razvratitii nu sunt buni la societatea omului, desi nici macar nu e vorba de razvratire. E vorba de normalitatea omului care a uitat, pana la urma, sa fie el insusi si s-a lasat asimilat de considerentele celorlalti.