Zâmbeşte mai des

Bucură-te de multele beneficii pe care un zambet ţi le poate oferi. În încercarea de a te convinge să zâmbeşti mai des, am întocmit aici o lista cu câteva motive pentru care ar trebui să nu îţi uiţi zâmbetul acasă. Atenţie, această listă nu provoacă reacţii adverse.

  • Zâmbetul îţi poate  îmbunătăți aspectul fizic. Cineva mi-a spus cândva că, zâmbetul este o modalitate ieftină de a-ţi  schimba look-ul. Pentru a întelege mai bine încearca să vizualizezi o persoana care este încruntată şi una care îţi zâmbeşte. Acum, care dintre cele două persoane arată mai bine? Cred că ai găsit răspunsul la întrebare deja şi fără ajutorul meu.
  •  
  • Un simplu zâmbet poate îndrepta lucrurile atunci când cuvintele sunt de prisos.Dacă într-o anumită situaţie te-ai fâstâcit, ai spus ceva ce nu era tocmai indicat să spui,şi te-ai  simţit demoralizat, un zâmbet poate restabili balanţa  în favoarea ta şi te poate scoate din orice impas. Le permite celorlalţi să afle că eşti o persoana deschisă cu care pot relaţiona.
     
  • Un zâmbet îţi dă incredere în tine .Este o modalitate foarte bună de a relaţiona cu cei din jur, de a porni de la același nivel ca și ceilalți, fie că este de unu-la-unu sau în fața unui grup. Un zâmbet poate spune: eu sunt ok, tu ești ok, și ne vom bucura unul de compania celuilalt.
     
  • Zâmbetul te  face sa te simti bine. Chiar dacă ai avut o zi mai proastă la locul de muncă, la facultate şi te simti demoralizat, cheia fericirii tale se află chiar la tine.Începe prin a te gândi la lucruri care îţi dau o stare de bine şi un sentiment de pace şi linişte şi apoi adaugă ca ingredient final, un zâmbet. Îţi vei păcăli astfel mintea ,transmiţându-i semnale pozitive, iar endorfinele te vor invada pentru a-ţi reduce orice urma de stres fizic sau emoţional.
     
  • Zâmbind îi poţi face şi pe ceilalţi să zâmbească. Stiaţi că un zambet larg este mult mai vizibil de la distantă, decât o încruntare? Astfel le transmiţi un semnal celor din jurul tău, că eşti o persoană prietenoasă, deschisă. Este mai bine ca liniile de expresivitate de pe faţa ta să se datoreze zâmbetelor decât să strângi riduri de încruntare. Mark Twain a spus: "Ridurile ar trebui să indice doar locul în care au fost zambetele”. Văzute în acest fel, zambete sunt un indiciu al caracterului tău general.
     
  • Zâmbetul este un bun prezicator pe termen lung al unei vieți mai fericite Este corelat cu sănătate, fericire, prieteni, succes, și o viață mai lungă.