Secretul Apple

Horace Dediu, fost analist Nokia, angajat Microsoft si in prezent analist international Apple, intr-un interviu exclusiv acordat pentru StirileProTV.ro vorbeste despre cel mai mare secret din compania americana in 2014, dar si despre cine l-a inlocuit pe Steve Jobs. “Adevarul despre Steve Jobs: a fost necesar, dar nu sufficient”, spune Horace Dediu.               

“Inovatia inseamna a inventa cu sens; adica sa aduci creatii utile unui numar mare de oameni si sa ii convingi sa le foloseasca. Aspectul interesant cand faci bani din inovatie: este un fenomen rar care necestita ca multe discipline sa lucreze impreuna. Este precum un film mare care cumva prinde si devine popular desi a costat putin sa-l faci. Ceea ce stim noi despre inovatia tehnologica este un mix intre un leadership puternic, dar nu singular. Mitul despre Steve Jobs este ca acesta a fost atat de necesar, cat si suficient pentru succes. Ca sa ai parte de inovatie de succes ai nevoie de leadership puternic si munca in echipa cu initiativa si pasiune. Este greu sa ai o formula de formare pentru asa ceva. Cum functioneaza asta la Apple este cel mai mare secret”, afirma Horace Dediu in momentul in care a fost intrebat ce inseamna inovatia pentru Apple.

“Succesul este cel mai cunoscut motiv pentru esec. Sa ai succes in permanenta este foarte greu pentru ca dispare motivatia. Ce poate porni o criza motivationala ar fi pierderea credintei ca mai sunt probleme de rezolvat”, cu asta a incheiat Horace Dediu interviul acordat pentru StirileProTv.