10 cele mai bizare inchisori din lume

Inchisoarea Halden. Prizonierii nu prea se joaca atunci cand vor sa domine un alt prizonier si apeleaza la violenta si tactici pentru a le cumpara tacerea definitiva si supunerea. In inchisoarea Halden, lucrurile stau fix pe dos, fiind cunoscuta drept cea mai umana inchisoare din lume. Aflata in Norgevia, Halden este adesea descrisa ca un loc relaxant si calm. Prizonierii sunt tratati ca la restaurant cu o cafeluta calda, aburinda, mancare buna, iar celulele de detentie sunt dotate cu frigidere, televizioare, baie privata si cu o panorama splendida a padurii care inconjoara inchisoare. In Halden sunt inchisi cei mai periculosi criminali din lume, asa ca paza e spartana. Asa ca daca va bate gandul sa vizitati acea parte de lume, un jaf armat e biletul dvs. spre paradis…

Inchisoarea Kresty. In St. Petersburg, Rusia, este una dintre cele mai inumane inchisori din lume. Construita in 1730, inchisoarea Kresty are tot ce vrei pentru a infatisa vechiul regim rusesc si conditiile inumane impuse de el. In interior era intuneric bezna, un pic sumbru, iar puscariasii de abia aveau loc sa stea unul langa altul. Din fericire pentru cine se temea deja de ea cand ii auzea numele pronuntat, inchisoarea Kresty nu mai exista, in locul ei urmand sa se construiasca un complex hotelier si un spatiu de distractie. In 1990, 12.500 de prizonieri erau inchisi la Kresty, asta in conditiile in care inautru incapeau doar 1.150! Celulele de detentie gandite pentru o sigura persoana erau ocupate de 20 de prizonieri, care faceau cu schimbul pentru a dormi pe o saltea ce tinea loc de pat confortabil. Inchisoarea Canto Grande.

Inchisoarea Canto Grande fiinteaza in Peru si este condusa de prizonieri. Au fost si garzi insa prizonierii nu au tinut cont de ele si si-au facut propriile reguli, incluzand program pentru lucrat si studiat. Pentru studiu si educatie au fost utilizate operele lui Lenin, Marx si Mao, asa ca a fost normal ca prizonierii sa preia puterea si sa nesocoteasca ordinele autoritatilor recunoscute.