Uleiul de cocos

Daca este sa ne gandim bine putem obtine ulei din aproape orice planta care are in ea anumite tipuri de substante uleioase. Nu e neaparat nevoie sa avem ulei de floarea soarelui, de ricin sau alte plante. Chiar si fructele exotice au propriul lor ulei, foarte bun pentru organismul uman. De exemplu, uleiul de cocos a fost neglijat mult timp si pentru ca nu prea se credea ca o fructa asa de tare poate avea si uleiuri, substante care sa fie foarte utile in medicina.

Recent s-a descoperit ca uleiul de cocos este bun pentru cei cu o imunitate slabita, pentru diabetici, dar si pentru supraponderali. Chiar si parul e ajutat sa se dezvolte normal, pielea capului e ferita de atacul diferitilor microbi, este hidratata si parul creste mai frumos. Daca aveti probleme cu pielea fetei puteti sa folositi linistite uleiul de cocos pentru exfoliere si hidratare, pentru a trata dermatita sau pentru a preveni aparitia ridurilor. Acidul lauric din uleiul de cocos transforma aceasta substanta in cel mai puternic medicament pentru bolile de inima, reducand colesterolul rau si hipertensiunea. Ateroscleroza, alta afectiune foarte grava care ne poate distruge viata este prevenita si tratata cu succes cu ulei de cocos. E foarte bun si pentru gatit, pentru ca ne ajuta sa avem un sistem digestiv puternic si sanatos, care sa functioneze ceas, ajutand la tratarea simptomatologiei colonului iritabil. Dispar rapid si parazitii din sistemul digestiv, anumite ciuperci care ne-ar putea imbolnavi si distruge flora intestinala.

Si slabitul e mai usor cu ulei de cocos, la fel si tinutul in frau al afectiunilor tiroidei. Pancreatita, stresul, HIV, hepatita, herpes, toate sunt infrante incet, dar sigur, de uleiul de cocos. Mai mult, pietrele la rinichi dispar dupa consumul de ulei de cocos, la fel si problemele cu ficatul ori cu diabetul zaharat si secretia de insulina.