Limba germana pentru copii

Orice copil se naste cu abilitatea de a imita sunete, gesturi, stari emotionale sau comportamentale. De aceea, varstele mici sunt ideale pentru invatarea unei limbi straine, mai ales a unor limbi ceva mai dificile, cum este limba germana. Limba germana este o limba des utilizata in multe domenii, iar cunoasterea acesteia poate aduce unui copil avantaje semnificative mai tarziu in viata.

Lucrurile de care trebuie sa tii cont atunci cand copilul tau invata limba germana:

Invata sa ai rabdare cu copiii. Primul lucru pe care trebuie sa il faci atunci cand copilul tau invata un lucru nou este sa te raportezi la nivelul sau. Pe scurt, modul tau de a explica trebuie sa fie adaptat varstei copilului. La inceput, poate fi destul de greu sa ii captezi atentia si interesul, asa ca rabdarea este esentiala.

Nu te astepta la rezultate imediate. Cand este vorba despre copii, intotdeauna trebuie sa ai asteptari rezonabile. Un copil nu va putea invata sa vorbeasca fluent o limba straina intr-un timp scurt. De aceea, un profesor bun de limba germana trebuie sa se foloseasca de modalitati de invatare multiple si placute pentru copii, cum ar fi vizionarea de clipuri video sau invatarea cantecelor si a poeziilor.

Repetitia este mama invataturii. Cu cat varsta copilului este mai mica, cu atat este mai probabil ca el sa uite astazi ceea ce a invatat ieri. Acest fapt este mai cu seama valabil pentru invatarea limbii germane, care contine sunete sau litere pe care nu le regasim in limba romana. Asa ca urmeaza zicala „repetitia este mama invataturii”.

Invata limba germana cuvant cu cuvant. Pentru a introduce, in mod eficient, in vocabularul copilului cuvintele de baza a limbii germane, foloseste-te de imagini sau obiecte care le descriu in mod concret. Astfel, copilul va folosi toate elementele memoriei pentru a retine cuvintele respective. Gaseste un curs potrivit de limba germana pentru copii. Daca nu exista sanse prea mari ca limba germana sa poata fi invatata de catre copilul tau acasa, prin mijloace conventionale, atunci inscrie-l la un curs specializat. Este esential, insa, sa tii cont de grupa de varsta, deoarece metodele de invatare pot sa difere.
Scoala Engleza Craiova organizeaza cursuri de limba germana pentru copii din toate categoriile de varsta: gradinita (3-4 ani si 5-6 ani), clasa 0 (pregatitoare), clasele 1-4 si clasele 5-8. La Scoala Engleza Craiova, copiii vor invata sa stapaneasca vocabularul, gramatica si fonetica limbii germane. Datorita metodelor distractive de predare, prin joc si cantec, invatarea limbii germane va deveni o placere reala pentru copii.