Biroul - functionalitate si confort

Spatiul pentru birou trebuie sa fie, dincolo de destinatia sa functionala, un spatiu in care mergem cu placere, un spatiu in care sa ne simtim confortabil si inspirati, un spatiu care sa ne faca sa ne petrecem acolo cu placere cea mai mare parte a zilei. Pentru ca majoritatea dintre noi petrecem la birou aproape o zi intreaga, de ce nu am face din birourile deprimante, atat de familiare tuturor, spatii mai placute doar tinand cont de cateva recomandari in materie de renovari birouri, dar si de stilul si bugetul alocat pentru aceasta operatiune.

In designul interior al ultimilor ani, dar mai ales in 2016, natura joaca un rol foarte important in amenajari. Materialele naturale sunt binevenite si in designul interior pentru cladiri de birou sau sedii de companii, de la panouri din lemn pentru placarea peretilor, podele sau pereti din beton aparent, modele florale pentru materialele textile si chiar lucrari de arta. Plantele in sine arata foarte bine in birouri, aduc viata unui interior pe care de multe ori il vedem tern si lipsit de viata. Spatiile de lucru multifunctionale sunt si ele foarte moderne. In foarte multe companii moderne, mai ales in multinationale (care tin cont intotdeauna de tendintele in amenajari interioare, spatiile de lucru cubice, personale tind sa dispara si sa fie inlocuite cu blaturi de lucru liniare, multifunctionale, care pot fi folosite atat pentru lucru cat si pentru prezentari multimedia sau pur si simplu pentru pauze. De asemenea, foarte moderne sunt si birourile ovale, unde pot sta foarte confortabil mai multe persoane, chiar pentru o sedinta.

Culoarea in amenajarea interioara a birourilor sau a cladirilor business adauga un plus de fericire, productivitate si creativitate. Din ce in ce mai multe birouri sunt amenajate si organizate dupa culori, atat in ceea ce priveste zugraveala cat si mobilierul si obiectele decorative.