De ce sa purtam un aparat dentar si cum ne poate ajuta sa avem o dantura perfecta?

Dantura noastra are foarte mult de suferit pe masura ce inaintam in varsta. Cariile, mancarea si bauturile, lipsa unei igiene orale foarte bune pot duce la deteriorarea dintilor si la imposibilitatea unei masticatii corecte sau a unei vorbiri clare. Indiferent de varsta la care ne aflam, putem sa scapam de aparitia cariilor noi si de o dantura cu probleme prin purtarea unui aparat dentar. Aparatul dentar nu face altceva decat sa indrepte dintii si sa ne asigure un zambet perfect si o vorbire cat se poate de clara.

Spatiile interdentare sunt corectate, dintii sunt pozitionati asa cum trebuie pe maxilar, in cazurile in care exista dinti suprapusi se poate corecta usor pozitia lor. Igienizarea dintilor va fi mai simpla si mai eficienta dupa ce incepem sa purtam aparat dentar pentru o anumita perioada recomandata de stomatolog, functiile aparatului dentomaxilar vor fi mult mai bune, aici incluzand masticatia, muscatura si fonatia. Montarea aparatelor este simpla, nu necesita interventii stomatologice complexe, se pot regla foarte simplu si acasa dupa montare, nu provoaca dureri insuportabile si nici nu creeaza dependenta din perspectiva purtatului. Cand dintii isi revin la o pozitie normala se poate renunta la aparatele dentare.

Aparatele dentare pot fi fixe sau mobile, cu bracketi metalici, din ceramica sau chiar din safir, se monteaza in doar maxim 60 minute, la sedinta de activare, multe modele sunt invizibile, nu afecteaza vorbirea si pot fi scoase cand dintii nu mai au probleme. Cele mai bune sunt aparatele dentare linguale, montate pe interiorul arcadelor, invizibile, sunt antialergenice si foarte rezistente.

Toate aparatele dentare sunt personalizabile in functie de dantura si de problemele pacientilor, sunt simplu de folosit, nu necesita ingrijire speciala, nu afecteaza viata pacientilor si comunicarea cu cei din jur, nu au un aspect estetic neplacut. Pe de alta parte, aparatele dentare sunt utile si cand trebuie sa se insereze un implant si nu exista loc pentru a se realiza respectiva interventie stomatologica. Pentru o oferta completa de preturi si aparate dentare de calitate accesati site-ul oficial al clinicii DENTAPLUS, acolo unde veti descoperi o echipa de medici specialisti gata sa va ajute indiferent de problema dentara pe care o aveti.