Cand apelezi la un auditor energetic?

Daca ai un apartament pe care vrei sa-l vinzi sau sa-l dai in chirie, atunci obligatoriu ai nevoie de un certificat energetic, acesta este un document care arata eficienta energetica a locuintei, din punctul de vedere al consumului anual de energie. Certificatul energetic este emis de un auditor energetic. Este foarte important sa stii ca este obligatoriu sa ai un certificat de acest fel, deoarece el este necesar pentru o informare corecta si obiectiva a potentialilor cumparatori, el nu influenteaza, insa, pretul apartamentului sau performantele acestuia.

De obicei, daca apelezi la un auditor energetic, el iti indica si toate documentele de care ai nevoie (de obicei copii ale acestora) pentru a emite certificatul. Acestea sunt documente din cadastru, cum ar fi releveul apartamentului, planul de incadrare in zona, anul construirii imobilului si lista imbunatatirilor efectuate. Cat de rapid iti elibereaza certificatul un auditor energetic? Aceasta depinde strict de maniera de lucru a acestuia. De exemplu, pe energoauditor.ro este indicat ca eliberarea certificatelor energetice are loc in maxim 24 de ore. Trebuie sa stii ca numai un aditor energetic autorizat de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, iti poate elibera un certificat energetic. Pe site-ul ministerului este publicata si o lista cu toti auditorii autorizati, pe care puteti sa o parcurgeti pentru a va asigura de veridicitatea informatiilor.

Pentru mai multe detalii puteti intre pe site-ul energoauditor.ro, unde gasiti si o lista de preturi, in functie de nnumarul de camere ale apartamentului, unde gasiti date de contact ale auditorului energetic si puteti lasa orice fel de intrebari sau neclaritati aveti, pentru a primi raspuns la ele. Acum eliberarea unui certificat energetic este un lucru rapid si eficient.