Ce visez - Dictionar de vise

Asa cum astrologia incearca sa descifreze ce e scris in stele si ce anume ne zic astrele sau cum ne pot ele influenta viata, asa cum religia incearca sa explice existenta umana si aduce fel si fel de concepte in discutie, asa cum matematica sau alte stiinte fixe ori oculte aduc cate un termen sau mai multe teorii in discutie, asa si visele capata conotatii aparte atunci cand se cere tot mai mult explicatia lor.

In prezent foarte multe site-uri, cel putin, au incercat daca nu chiar au reusit, sa explice pe cat de simplu si concret, aproape fiecare cuvant in parte, fiecare simbol sau ansamblu de intamplari din vise. Ce visez - Dictionar de vise, pare sa fie un concept tot mai cautat pe internet mai ales de catre cei care vor sa intre in esenta lucrurilor si asteapta explicatii certe la ceea ce li se arata pe timpul noptii. Exista insa mai multe categorii de vise si se spune ca numai cele care ne apar dupa miezul noptii pot avea intr-adevar o valoare pentru existenta noastra. Visele premonitorii sunt foarte rare, poate ca in prezent putini oameni mai au capacitatea de a da nastere unor astfel de fenomene, insa ele sunt si cele care panicheaza cel mai mult.

Visele senzoriale, cele care pot produce si senzatii, cele care pot fi simtite pe timpul noptii sau auzite asa cum este muzica pe care simtim ca o auzim sunt visele cel mai des intalnite. Muzica din vis insa poate sa fie interpretata si ca o simpla confuzie a creierului, o simpla amintire a unor sunete auzite in timpul zilei. Oricum ar fi insa, de fiecare data cand visam nu putem decat sa ne intrebam daca nu cumva mintea noastra are o noua nascocire sau daca nu cumva mintea noastra face tot posibil ca sa ne descopere o noua realitate sau pur si simplu o alta fata a realitati curente.