Eliminarea calcarului din apa prin dedurizare

Apa este existenta in proportie de peste saptezece la suta pe Pamant, iar corpul nostru de asemenea contine o cantiatte foarte mare de apa, mai exact intre 63 la suta si 70 la suta pentru persoanele cu o greutate cuprinsa intre 60 si 65 de kilograme, deci o greutate medie. Planeta noastra este practic scaldata in aceasta minunata resursa naturala, pe care probabil ca daca cineva ar detine-o in totalitate, ar fi cel mai bogat om din lume si ar detine si puterea.

Din fericire insa apa este accesibila tuturor oamenilor, si nu numai, chiar tuturor locuitorilor planetei, fie ei mamifere, taratoare ori zburatoare. Totusi - nu toata apa accesibila noua este si destinata consumului, deoarece asa cum stim, ea prezinta duritate sau mai bine spus calcar. Consumand calcar mai mult decat organismul poate suporta, apar desigur probleme, ceea ce a facut specialistii sa realizeze un proces destul de simplu numit dedurizare apa, care ajuta mult mai mult consumatorii casnici. Ce inseamna pe intelesul tuturor dedurizare apa? Este simplu: inseamna sa scoti duritatea din apa, deci calcarul. Cu siguranta ca vi s-a intamplat ca, acasa, daca aveti vase din care mancati de o culoare mai inchisa, dupa ce le spalati - sa observati ca lasandu-le la scurs, ele raman patate. De fapt nu sunt pete si nici murdarie, sunt doar urmele calcarului lasate pe farfurie, de exemplu, dupa ce aceasta s-a uscat complet.

Cum se face insa dedurizarea apei? Este un proces destul de simplu care, prin intermediul unor dedurizatoare sau echipamente special create, duce la retinerea calcarului, deci a calciului si a magneziului din apa.  Desigur ele trebuie sa fie montate la instalatia prin care vine apa. Aceste echipamente de dedurizare apa contin practic niste rasini in ele care schimba ionii, toate avand in dotare cate un computer ce poate sa monitorizeze si consumul de apa dar si cantitatea sau gradul mai bine zis, de retinere a calcarului.