Sfaturi pentru incalzirea economica a casei

Cand vine vorba de incalzirea caselor, multi prefera sa ramana cu un plus de trei straturi de haine si o plimbare pe afara pentru ca, indiferent cat de frig devine; nimic nu ar putea fi asa de rau incat sa doreasca sa se confrunte cu facturile de incalzire uriase. Acesta este acelasi obicei de fiecare iarna; ne temem de comutarea pe incalziree electrica sau pe gaz sau evitam prea multe dusuri calde de teama ca costul ar fi prea greu de suportat. Totusi exista, de fapt, cateva lucruri care se pot face pentru a economisi bani la facturile insemnate.
Economisirea de bani pentru incalzire nu implica intotdeauna imbracarea unui pulover in plus si nu exista nicio solutie instant care poate micsora factura la zero. Sunt totusi cateva lucruri pentru a minimiza costurile.

Upgrade - Modificarea intregului sistem de incalzire ar putea fi prea scump, dar de ce sa nu actualizam in schimb comenzile? Cu sistemele vechi, obtinerea celei mai bune solutii este dificila si, de multe ori, trebuie upgradat termostatul la cat mai mare posibil, sau luat un nou termostat montat pentru controla temperatura mai bine si a obtine rezultate mai precise. E indicata si montarea unui timer, de asemenea, in scopul obtinerii unui control tot mai mare asupra caldurii.

Controlul dusului – Un dus cald, mai ales in timpul iernii, este motivul pentru care ar fi benefica optarea pentru un cap de dus eficient. Acesta va asigura ca nu exista o cantitate excesiva de apa folosita, indiferent cat de puternica e nevoia de a ne mentine caldura.

Incalzirea pe baza de ulei - In cautarea realizarii de economii pe termen lung si de durata, de ce sa nu trecem la un sistem de incalzire pe baza de ulei? Acesta este considerat a fi cel mai eficient si multe sisteme populare sunt considerate a avea randament de peste 90 %; astfel ca se vor putea cu usurinta obtine cele mai multe avantaje pentru banii cheltuiti. Exista mai multe locatii de cumparare bazate pe intreg teritoriul tarii, ceea ce inseamna ca, daca se cumpara cantitati mai mari de ulei de incalzire pentru mai putini bani; s-ar putea face economii chiar mai mari.

Oprirea aparatelor pe timp de noapte - De la paturi electrice la incalzitoarele portabile, produsul potrivit poate transforma un somn de noapte bun intr-unul perfect, dar s-ar putea ajunge sa regretam atunci cand vine factura finala. Incalzirea casei e indicata inainte de culcare, insa e bine sa tinem unele aparate oprite in timpul noptii, deoarece costul si riscul de siguranta nu sunt acoperite de beneficii.

Timing - Daca suntem plecati de acasa la locul de munca toata ziua, atunci lasarea aparatelor de incalzire pornite va duce la pierderea unro sume inseminate de banii. Nu conteaza in cat timp ajungem acasa, lasarea incalzitoarelor aprinse timp de numai o ora sau doua va face casa sa fie bine incalzita si se asigura economii substantiale.

Facturile de incalzire nu sunt niciodata usor de suportat pentru oricare dintre noi insa, cu toate acestea, reducerea costurilor si eliminarea perderilor financiare nu sunt dificile si nu este nevoie de nici macar jumatate la fel de mult efort pe cat s-ar putea crede. Sfaturile de mai sus sunt doar cateva dintre lucrurile pe care le putem lua in considerare si se va ajunge eventual pe drumul cel bun cu aceste economii.