Paris - orasul iubirii, capitala modei si visul copiilor

Stim cu totii deja ca Paris este orasul iubirii, orasul indragostitilor – aceasta sintagma ne este atat de bine impregnata in creier, incat cred ca toti cei care se duc acolo, chiar daca nu sunt, se indragostesc – de ceva, de cineva, de orice -, iar cei care sunt deja, isi mai confirma o data sentimentele, dar si faptul ca Paris este, nu-i asa, orasul iubirii.

Paris insa nu este numai asta. Pasionatii de moda, spre exemplu, iti vor spune ca Paris este capitala modei. Cu marile nume de designeri - precum, Christian Dior, Yves Saint Laurent, Hubert de Givenchy, Jeanne Lanvin si sa nu uitam de Coco Chanel, uimitoarea si nemuritoarea  Coco Chanel - care au transformat chiar si cele mai banale articole de imbracaminte in adevarate opere de arta, punand Parisul pe harta celor mai importante capitale ale modei, nu ai cum sa nu iti doresti, daca esti pasionat de moda, sa nu ajungi pe taramul elegantei, rafinamentului si al femeilor „chic”.

Paris este insa si visul copiilor mari sau mici. Pentru ca Paris inseamna si Disneyland si cine nu si-ar dori sa ajunga, macar o data in viata, pe acest taram fermecat, in care povestile copilariei prind viata, iar oamenii, mari sau mici, devin liberi sa viseze cu ochii deschisi. Disneyland Paris se afla la numai 32 de kilometri de Paris si este, in fapt, un oras in adevaratul sens al cuvantului, situat in zona de est a capitalei franceze si cuprinde doua parcuri tematice, un centru comercial, districtul de mese si de divertisment si sapte hoteluri aflate in apropierea statiunii. La Disneyland se ajunge cel mai simplu folosind serviciile unei companii de transfer, iar una dintre cele mai bune este Aero Shuttle Paris Transfers, care va poate consilia si in alegerea hotelurilor sau vacantelor in Franta. Transferurile se fac de la Aeroporturile Orly, Beauvais sau Charles de Gaulle la Disneyland sau in alte destinatii de interes. Puteti alege si un transfer VIP, pentru orice destinatie doriti.

Am vorbit despre Parisul iubirii, despre Parisul modei, despre Parisul copilariei, dar Paris este toate acestea la un loc si mult mai mult. Pentru mine, Paris inseamna si orasul literaturii, fiind casa lui Alexandre Dumas, dar si orasul muzicii, orasul in care s-a nascut magnifica si inegalabila Edith Piaf. Pentru voi, ce inseamna Parisul?