Cateva motive ca sa alegi un parchet in stil rustic pentru casa ta

Daca esti in perioada renovarilor sau pur si simplu iti doresti sa schimbi ceva in design, atunci poate ar merita sa incerci si tu sa aduci in interiorul tau ceva motive caracteristice stilului rustic. Si cel mai bine ar fi sa incepi cu parchetul tau. Nu este o noutate ca parchetul este unul dintre cele mai importante elemente din casa ta care iti asigura confortul locuintei. Alegerea unui parchet bun este mereu o sarcina din cele mai dificile, insa cu rabdare si cu buna informare, la sigur vei avea alegeri inspirate.

In prezent, din ce in ce mai mult castiga teren si se afla printre preferintele cumparatorilor, parchetul rustic. Va puteti da seama si dupa numele acestuia, parchet rustic, ca are ceva specific caselor vechi de la tara, altfel spus, incearca sa readuca natura si traditia in prim plan. Acest parchet rustic produs din lemn de stejar sau fag se deosebeste de celelelalte tipuri de materiale prin accentuarea culorii naturale a lemnului. Daca iti doresti sa creezi in casa ta o atmosfera calduroasa, daca iti doresti sa obtii o asociere cu culorile naturale si cu casele de la tara, dar sa fie totul ancorat intr-un context modern, atunci parchetul rustic este ceea ce ai nevoie pentru locuinta ta. Exista mai multe tipuri de parchet de acest fel, primul ar fi cel mai simplist: din lemn natural nefinisat, apoi urmeaza parchetul rustic din lemn natural uleiat, triplustratificat, multitrat etc.

Altfel spus, ai o gama destul de larga din care poti sa alegi ceea ce ti se potriveste. Ar fi bine sa stii ca inainte de a comanda parchetul care-ti place, poti sa comanzi o mostra, sa vezi daca te satisface calitatea si daca este potrivita locuintei tale. Nu te grabi in alegerea lucrurilor importante, deoarece doar astfel iti poti asigura calitatea si confortul.