3 cascade incredibil de frumoase in lume

Chiar daca la noi in tara exista cascade frumoase si locuri impresionante se pare ca la altii in tara exista locuri si mai si. Mereu am fost fascinata de acest tip de apa curgatoare, iar urmatoarele cascade sunt locurile inc are as vrea tare mult sa ajung.

Acestea se numesc: Sutherland Falls, Fiordland, New Zealand (In afara de faptul ca este una dintre cele mai inalte cascade din Noua Zeelanda, Sutherland cu o prabusire de 580m poate fi considerata si una dintre cele mai inalte din lume. Apa curge de fapt prin 3 cascade: cea mai mare are 229m inaltine, cea mijlocie 248m si cea mica 109m. Cascada a fost descoperita in anul 1880 de Donald Sutherland, de la care a mostenit numele, si John Mackay. Sursa de apa este lacul Quill care se umple datorita ghetarilor din zona. Forta cu care apa cade fiind mare, adeseori se creeaza vant si ceata, in timp ce in anotimpul uscat se poate ajunge pana in spatele ultimei cascade.)

Iguazu Falls, Argentina (Situata la granita dintre Brazilia si Argentina, Iguazu Falls este una dintre cele mai mari si mai spectaculoase din lume. Aceasta impresioneaza putin prin inaltimea de 87m, dar foarte mult prin latimea de 2700m si si prin cele 250 de cascade asezate in forma de potcoava. Este mai inalta decat Niagara si de doua ori mai lata. In timpul sezonului ploios, debitul apei este de 12.750mp pe secunda. Exista si o legenda care spune ca un zeu a decis sa se casatoreasca cu o fata pe nume Naipi, iar ea a incercat sa scape cu un canoe pentru a ramane cu iubitul ei pamantean. Infuriat de acest lucru a creat cascada condamnand iubitii la o "cadere eterna".)

Angel Falls, Venezuela (Aceasta este cea mai inalta si una dintre cele mai uimitoare cascade din lume cu o inaltime totala de 979m si cea mai mare cadere de 807m. Este situata in Parcul National Canaima, inclus in Patrimoniul Mondial Unesco, si este una dintre atractiile de top ale Venezuelei. Caderea este atat de mare incat apa nu are timp sa ajunga la sol si in cea mai mare parte se evapora. Chiar daca se spune ca a fost descoperita de niste exploratori spanioli, a ramas practic necunoscuta pana aviatorul american Jimmie Angel a zburat deasupra ei. De atunci i-a mostenit numele – Angel Falls.)