Lucruri despre care nu ai stiut ca sunt de origine germana

Cantecul miresei. Stiut de germani drept Treulich geführt, cantecul care este asociat cu deplasarea miresei spre altar, pe culoar, a fost compus in 1850 de Richard Wagner pentru opera sa exceptionala Lohengrin. Desi se canta in timp ce mireasa merge spre altar, de la intrarea in biserica, a fost cantat la Opera, dupa ceremonie, dupa petrecerea de nunta. Celalalt cante de nunta este tot german.

Marsul Nuptial de Felix Mendelssohn este tot german si este din Midsummer Night’s Dream (Visul unei nopti de vara). Tot ce face Disney. De la reproducerea universului povestilor Fratilor Grimm la Cenusareasa sau Frumoasa Adormita, Disney marseaza pe influenta germana. Nu-i asa ca divertismentul nu ar fi fost la fel daca Disney nu ar fi furat de la germani si Hollywood-ul nu ar fi furat de la japonezi. Tot ce au americanii la picnic. Aproape toate ingredientele pentru un picnic american sunt… germane. Este hot-dog-ul, sau Frankfurter, un sos pentru porc originar din Germania secolului al XIII-lea. Mergem mai departe, ketchup-ul, dezvoltat de Heinz si delicioasa maioneza ce apartine lui Hellman, amandoi imigranti germani-ketchup-ul are o reteta din Roma Antica la baza iar maioneza una franceza. Sa nu uitam de salata de cartofi, tot germana. Becul. Heinrich Göbel a inventat becul cu incandescenta cu 25 de ani inaintea lui Thomas Edison. Ce a uitat Heinrich sa faca a fost sa inregistreze, sa patenteze inventia.

Cel putin nu doar Tesla a fost inselat de Edison. Permanentul. Coaforul Charles Nessler a inventat o versiune timpurie a permanentului. El a folosit urina de vaca si apa pentru a obtine placutul aspect al parului. Nu-i asa ca „miroase” bine, doamnelor? Pana sa gaseasca solutia perfecta ca dozare, a facut nenumarate teste pe nevasta sa-biata femeie… Doua combinatii de chimicale i-au ars parul si a ramas cu arsuri ale scalpului.