Cumpararea de televizoare resigilate, o afacere cu dus si intors

Moda cumparaturilor online i-a determinat pe comercianti sa isi puna imaginatia la contributie si sa le ghiceasca consumatorilor dorintele cele mai ascunse. De multe ori, pentru ca la fiecare categorie de produse exista si unele care au fost returnate din diverse motive, comerciantii le revand sub denumirea de produse resigilate. Produsele resigilate sunt in stare de functionare, nu prezinta defectiuni majore, defectele minuscule care exista sunt afisate in clar pe pagina produsului, asa ca fiecare client care alege sa le cumpere stie exact pe ce anume da banii. De exemplu, la televizoare resigilate, produsul poate fi returnat si pentru ca ambalajul sau carcasa au fost putin deteriorate, adica prezinta urme de desfacere, zgarieturi, insa produsele sunt functionale. Insa returnarea nu transforma un produs nou in produs resigilat.

Unele televizoare resigilate provin din showroom-uri, acolo unde au stat expuse, fara a avea absolut nimic defect, altele au fost folosite la documentare si fotografiere pentru cataloage, altele au fost in departamentul tehnic pentru o comparare cu un produs defect. Produsele resigilate vor avea tot timpul certificatul de functionare din partea expertilor magazinului care le vinde, asta insemnand ca expertiza tehnica si evaluarea a avut loc si sunt respectati toti parametrii ceruti de producator. Micile defecte care totusi exista la produsele resigilate dicteaza si discountul acordat, care variaza intre 20-30% si ajunge chiar si la 70-80% in anumite perioade. Garantia oferita este aceeasi ca la produsele noi, returul este permis exact ca la cele noi, iar functionarea lor este garantata 100%.

Sunt de evitat produsele resigilate cu pixeli morti, in cazul unor televizoare resigilate sau cele care prezinta deformari ale carcasei care nu pot fi trecute cu vederea. Este recomandata verificarea in momentul primirii produsului si semnalarea oricaror nemultumiri, confirmate ulterior de procesul verbal intocmit de curier. Un produs resigilat este cu atat mai greu de refuzat cu cat oferta si reducerile sunt mai bune, asa ca fiti atenti si la modul in care se prezinta fiecare produs.