Tragicul trafic si deplasarea de zi cu zi

Masinile personale sunt in ziua de azi un lucru atat de banal avand in vedere ca toata lumea  le are, toata lumea le conduce si nimeni nu se plange de nimic altceva decat de traficul teribil. Astfel ca principala problema a stirilor zilnice a devenit traficul aglomerat, iar daca nu ar mai fi mijloacele de transport in comun si toti ar trebui sa se deplaseze cu masina personala, atunci cu siguranta ca ar fi haos pe strazi si sosele.

In cazul in care inca nu ati vazut, prin orasele mari si aglomerate s-au pornit si diverse campanii de utilizare a mijloacelor de transport in comun pentru a mai elibera din sosele, chiar daca acestea sunt cam in zadar. Ideea este simpla, intr-un autobuz pot incapea 50 de oameni, insa un autobuz nu ocupa loc cat 50 de masini pe strada, masini necesare celor 50 de oameni. Banal, dar adevarat, si ideal ar fi ca atunci cand avem nevoie urgenta de o masina sa apelam, de exemplu, la inchirieri auto Sibiu, si sa nu avem nevoie zilnic. Insa in ziua de azi vezi ca o familie detine un adevarat parc auto, iar o achizitie de autoturisme  noua se celebreaza mai ceva ca nasterea unui copil. Daca masinile ar fi intr-un numar limitat, atunci nu am mai avea si atatea probleme cu poluarea, am trai si noi poate intr-un mediu ma sanatos si nu ne-am mai imbolnavi atat de mult, iar copiii nostri nu ar mai avea sistemul imunitar la pamant. Din pacate toate acestea sunt problemele curente ale societatii, o societate care nu constientizeaza gravitatea unor comoditati, a unor mofturi, iar cand o va face ori va fi prea tarziu, ori nu va mai fi deloc.

Este simplu sa spunem: vrem sa traim intr-un mediu curat, insa asta ar insemna sa mergem la serviciu la bicicleta si nu cu masina, lucru pe care foarte putini oameni il practica.