Ce stim despre grau

Graul este foarte folosit cam peste tot, facem din el paine, avem faina, putem folosit grau si produse din grau in diverse mancaruri si deserturi, e foarte simplu de combinat cu alte tipuri de cereale, iar istoria sa o precede pe cea a umanitatii.

Inceputul civilizatiei umane a inceput cand oamenii primitivi au trecut de la un stil de viata bazat pe vanatoare la unul bazat pe agricultura. Graul a fost unul din primele si cele mai importante culturi crescute in acele vremuri si primele tipuri de cultivare facute de oameni in zone in care acest tip de cereale se puteau cultiva. La inceput oamenii preistorici se multumeau sa culeaga diverse seminte ale plantelor, insa cu timpul au inceput sa aduce diverse alte tipuri de seminte mult mai diverse si mult mai usor de adaptat la zonele in care locuiau. Pe masura ce au cultivat si au dezvoltat diverse modalitati de imbunatatire a fiecarui tip de planta, au ajuns sa aiba seminte mai mari, valori nutritionale mai mari, ajungandu-se pana la modificari la nivel de genom.

In mod normal tecile de la fiecare planta contin seminte care ajuta cumva semintele sa se poata raspandi in mediu prin intermediul vantului pentru a aparea plante noi. Datorita selectiei artificiale preistorice, aceste trasaturi au fost eliminate si s-a putut cultiva planta in sine, cu toate semintele intacte.