Tipuri de cuptoare incorporabile

Te-ai hotarat sa iti modernizezi bucataria, iar asta inseamna schimbare completa, de la placarea peretilor si a podelei si pana la mobilier si electrocasnice? Atunci este timpul sa iei decizii si in ceea ce priveste tipul de electrocasnice pe care le vei folosi. Ca va fi un aragaz traditional, sau o plita si un cuptor incorporabil gaz, ca va fi o plita vitroceramica electrica si un cuptor electric... oferta de pe piata de profil este una foarte variata si se adreseaza unor tipologii diferite de cumparatori.

Iata care sunt cateva dintre optiunile pe care ar trebui sa le faci in etapa urmatoare. Gaz sau electric? Odata ce ai stabilit ca optezi pentru electrocasnice incorporabile te vei confrunta cu optiunea legata de tipul de alimentare. E bine de stiut ca ai de ales intre varianta gaz, energie electrica sau inductie. In vreme ce majoritatea opteaza pentru plita pe gaz si cuptor electric, varianta cuptorului incastrabil in mobilier cu alimentare pe gaz este si ea una foarte sigura si utila, mai ales din punct de vedere al eficientei consumului de energie si al costului redus al facturii de electricitate. Cu toate ca majoritatea consumatorilor casnici prefera cuptoare pe curent eletric, profesionistii in domeniul gatitului recomanda adesea alimentarea pe gaz si cautarea unui model de cuptor pe gaz care sa aiba difuzoare care raspandesc caldura de la arzator catre spatele cuptorului, astfel incat temperatura sa fie uniforma. Cuptoarele care se incorporeaza in mobilier pot fi simple sau duble, acestea din urma oferind sansa de a gati mai mute feluri de mancare in acelasi timp. De asemenea, capacitatea unui cuptor este foarte importanta atunci cand faceti o alegere pentru un astfel de electrocasnic.

Problema spatiului in cuptoarele incastrabile a fost una foarte intens dezbatuta, insa odata cu trecerea timpului, de la capacitatea redusa a acestor cuptoare s-a ajuns astazi la capacitati adecvate, majoritatea modelelor de cuptoare integrate in mobilier fiind de peste 60 de litri, dar exista si multe modele cu o capacitate intre 50 si 60 de litri.