Descopera-ti pasiunea

Ai aflat raspunsul la intrebarea “ce ma defineste pe mine?”, sau inca il cauti? Ai putea sa imi spui, fara sa te gandesti prea mult si fara sa meditezi indelung, ce anume te reprezinta? Daca ar fi sa te descrii, ai putea sa faci o descriere de care sa fii multumit? Sa zicem, prin absurd, ca esti transpus in pielea unei alte persoane, ca tu, nu esti tu cel de acum si esti de fapt altcineva. Ai fi incantant sa te cunosti, ar fi descrierea ta destul de buna incat sa te impresioneze? Stii cum sa te promovezi in fata altor persoane? Sau doar te pui la colt? Multe intrebari ne vin in minte. E normal, le tot adresam de cand eram copii. Ne aduc informatii, ne insotesc pe drumul cunoasterii, ne ajuta sa ne dezvoltam intelectual. Ce ne facem insa cu intrebarile gresite pe care ni le punem chiar noua? Intrebari ca: “de ce tot imi iese pe dos?”,” oare eu de ce nu pot avea asta?”, “ de ce eu?”, “ de ce toate lucrurile rele mi se intampla numai mie?”. Va spun eu…le punem lacat, nu sunt bune, nu ne servesc, nu ne ajuta, ne opresc, ne fac sa ne victimizam, sa ne indoim de prorpiile noastre puteri, ne fac mici si neputinciosi.

Mai bine te-ai intreba :“ pe mine ce ma face fericit?”. Cand vei gasi raspunsul la aceasta intrebare, lucrurile vor fi cu totul altfel, schimbarea in tine se va produce imediat. O vei simti, o vor simti si cei din jurul tau, o vei prinde si nu ii vei da drumul. Gaseste ceva care sa te defineasca, ceva care sa fie doar al tau, ceva care sa nu implice pe nimeni altcineva si care sa iti aduca zambetul pe buze. Descopera care iti sunt pasiunile, care sunt actiunile ce iti aduc satisfactie, bucurie si repeta-le. Apoi imbunatateste-le. Invata continuu cum sa iti dezvolti pasiunea, cum sa o cresti cum sa o ingrijesti pentru a nu o pierde. Nu-i asa ca atunci cand faci ceva, orice, doar din pura pasiune, cu tot sufletul, stralucesti, atat in interior cat si in exterior? Cam da. Un om fericit emana fericire prin toti porii, iar daca stai pe langa el poate te vei molipsi si tu . Poti sa fii si tu fericit. Cum? Nu-i niciun mare secret, nicio mare filosofie in spate, nicio reteta a fericirii general valabila. Fiecare are propria lui reteta. Nu o poti fura pe a altcuiva iar apoi sa te astepti sa functioneze si la tine, iar daca nu functioneaza sa blamezi destinul, spunand ca “fericirea e doar un mit”. Nu poti sta cu mainile in san asteptand sa se schimbe ceva cand tu repeti zilnic aceleasi actiuni nesanatoase si deloc benefice pentru dezvoltarea ta. Nimic nu pica din cer, exceptand ploaia si ninsoarea. Trebuie sa iti construiesti singur drumul. Poate fi unul pavat cu momente care mai de care mai frumoase, sau unul banal. Tine de tine daca pe viitor vor aparea gorpi ce te vor zdruncina , sau daca vei putea merge lin. Descopera-te mai intai pe tine, ca om. Afla ce iti face bine, ce iti face rau, porneste in aceasta calatorie de autocunoastere si nu te lasa descurajat. Vei gasi si tu ceva care sa te faca sa zambesti dimineata, de cum ai facut ochi, abia asteptand sa ajungi la momentul dedicat tie si pasiunii tale.

Vei stii exact momentul in care ti-ai gasit pasiunea, fericirea, chemarea pentru ceva, pentru ca vei fi pornit doar in acea directie si nimic si nimeni nu iti va devia cursul. Toul sta in tine si tine doar de tine. Poti sa iti canalizezi energia spre a face ceva frumos sau poti sta cu gandurile tale negre imbratisat. Tu alegi, tu decizi. Ai grija sa alegi in favoarea ta, sa nu te lasi mai prejos de ceea ce stii ca poti.