Cum alegem corect camerele de supraveghere

Cand vine vorba de siguranta personala, fie ca vorbim de proprietarii unei afaceri sau a unei case, camerele de supraveghere reprezinta solutia optima in ceea ce priveste securitatea. O camera de supraveghere contribuie la descurajarea activitatii infractionale, pentru ca monitorizeaza activitatea din raza sa vizuala si ajuta, totodata, pentru usurarea muncii organelor de politie. Desi alegerea unui aparat de supraveghere ar putea parea descurajanta, daca urmezi cativa pasi simpli, poti alege una care sa se potriveasca perfect nevoilor tale.

Instructiuni

1. Stabileste daca ai nevoie de o camera de zi sau de o camera de zi si de noapte. De exemplu, o camera zi-noapte poate vedea cu ajutorul sistemului infrarosu si ofera securitate chiar si in cele mai intunecate nopti.

2. Stabileste daca ai nevoie de o camera color sau de una alb-negru. Desi camerele alb-negru au de multe ori aceeasi rezolutie ca si camerele video color, persoanele/obiectele vazute pe ecran in culori de alb si negru pot parea confuze la prima vedere. Ecranele color permit recunoasterea intr-o forma mai buna, care ajuta personalul de securitate sa identifice persoanele/obiectele pana nu este prea tarziu.

3. Alege o dimensiune rezonabila pentru monitor. Monitoarele tipice de 10 sau 13 inch sunt mici, lucru care poate face monitorizarea dificila. Un ecran de 17 inch, desi este mai scump, face monitorizarea mai usoara.

4. Cauta o camera video care ofera panoramare, inclinare si zoom. Aceste camere vin echipate cu un joystick sau tastatura. Proprietarul sau agentul de securitate poate muta joystick-ul sau apasa pe taste pentru a muta focalizarea camerei video.

5. Examineaza capacul de protectie al camerei. De exemplu, unele camere de supraveghere sunt dotate cu un vizor de metal pentru a proteja lentila. Altele vin cu un glob care se potriveste in jurul intregii camere.

6. Ia in considerare pretul si asigura-te ca nu depaseste bugetul tau. Camerele de pe piata pot costa de la 20 de lei (cele obisnuite) pana la 100 000 de lei (pentru cele cu sisteme de supraveghere sofisticate).

7. Determina care este tipul de suport de inregistrare de care ai nevoie. De exemplu, unele sisteme de camere folosesc casete video sau tehnologia DVR. Altele salveaza informatiile pe un hard disk de calculator. Casetele video costa mai putin, dar acestea trebuie sa fie schimbate la fiecare ora sau zilnic. DVR-urile necesita, de asemenea, schimbare, dar la intervale mai mari de timp. Sistemele cu suport de inregistrare pe hard disk nu trebuie sa fie schimbate, insa costa destul de mult si necesita un sistem informatic puternic.
 
8. Alege o camera cu cadre adecvate pe secunda (fps). Cauta una cu mai mult de 30 de cadre pe secunda pentru o calitate mai buna.