Iluzia unui job

Atunci cand trecem de 18 ani, toti avem anumite teluri pe care speram sa le indeplinim. Sa stam singuri, sa intalnim o persoana pe care sa o iubim sau sa avem un job. Si tocmai aici apare mica capcana a societatii si a angajatorilor, este ironic sa iti cauti un job de cele mai multe ori.

Atunci cand incepem sa ne cautam un job cand suntem abia iesiti de pe bancile liceului si consideram ca nu e mare lucru, sau din contra ne cautam un job cu suspans in suflet, dorind sa le demonstram parintilor nostri ca noi putem fi copii independenti. Dar situatia este de fapt alta, in primul rand este destul de dificil sa gasesti un job mai ales daca esti student si nu prea ai nici tangente cu domeniul IT. Pentru ca oamenii cauta un job dar se intampla sa nu aiba experienta, si cei care isi cauta angajati vor ca ei de cele mai multe ori sa aiba experienta. Problema este ca nu poti acumula experienta daca nu ai un job si vice-versa si atunci ce poti face? Astea sunt situatiile in care oricat de mult incerci sunt mai dificile momentele de reusita, asta este o ironie pe care nu de putine ori o intampina oamenii, mai ales cei tineri.

Ironia apare nu doar aici, cei tineri nu sunt angajati pentru ca nu au experienta, cei mai in varsta nu sunt angajati pentru ca sunt prea in varsta si au experienta in domenii diferite. Oare de ce se mira oamenii ca cei tineri sunt mai depravati, sau ca ei nu se intretin, sau orice alta problema care poate sa apara. Este dificil sa gasesti un job atunci cand esti tanar, este dificil sa te descurci pana la un moment dat in care cine stie ce se intampla si poate iti gasesti un job.
Deci tuturor celor care cauta de munca le urez multa bafta, si le recomand sa se pastreze cat mai realisti si sinceri cu ei insisi. Niciodata nu o sa gasim job-uri la care sa primim salariu de mii de Ron si sa munciti cateva ore. Puteti sta linistiti in cazul in care nu se intampla asta se va intampla in momentul in care veti avea de munca, viata are obiceiul de a distruge visele.