Despre Michael Jackson

Fara indoiala calitatile sale ca artist sunt de necontestat. Nu cred ca va mai exista un artist atat de talentat si complex care sa-si compuna melodiile, sa-si construiasca propriul scenariu si propriiile coregrafii atat  in  videoclipuri cat si pe scena. Ca sa nu mai vorbim de costumatiile impecabile licitate dupa deces. O mare contributie a succesului i se datoreaza tatalui sau care i s-a dedicat in totalitate descoperindu-i talentul de mic copil. Insa ceea ce mi se pare nedrept este faptul ca acesta l-a abuzat pe fiul sau si folosea violenta ca metoda de educare. Lucru destul de grav si trist. In opinia mea, maltratarea nu este o solutie pentru cresterea si educarea copiilor si mai ales cand suntem binecuvantati cu un copil atat de talentat ca Michael. Admit ca si tatal l-a ajutat enorm in cariera dar cred ca relatie dintre tata si fiu trebuie sa fie speciala si sa existe comunicare si intelegere. Aceste fapte i-au influentat in mod negativ comportamentul lui Michael pe tot parcursul vietii.

L-am adorat pe Michael, ii ascultam melodiile inca de la varsta frageda de sapte ani iar in timp, cand am crescut am realizat desi poate suna bizar, ca il simt aproape si inteleg ce simte. Sunt convinsa ca dincolo de artistul genial, se ascundea copilul firav, vulnerabil, generos si iubitor ce si-ar fi dorit poate cateodata sa dea timpul inapoi sa-si retraiasca copilaria ca toti ceilalati, fara teama si violenta.

Se spune ca orice pe lumea asta are un pret. Ca si celebritatea. Michael s-a bucurat de succes, faima absolut tot dar a fost si aspru judecat pentru aspectul sau fizic. E drept ca trebuie sa-ti asumi totul cand intri in aceasta lume dar cred ca nimeni nu are dreptul sa judece. De aceea cred cu tarie ca Michael avea probleme mari de sanatate (vitiligo, lupus, anorexie) pielea incepand sa se albeasca in urma tratamentelor. Pentru el fanii erau totul. Prin urmare fiecare aparitie trebuia sa fie impecabila, fara cusur.

Cei din jurul sau au fost extrem de persuasivi si prietenosi pentru a-si atinge scopul. Din cauza vulnerabilitatii si sinceritatii sale nu realiza ca majoritatea persoanelor din jur doreau sa-l compromita sau sa profite de pe urma lui.

A fost o perioada in care M.J fusese acuzat de pedofilie pe baza unei marturii ce mai tarziu s-a dovedit a fi falsa. Si mi se pare aberant sa-l acuze de asa ceva cand Michael iubea copiii si se implica. Fapt ce s-a dovedit atunci cand a pus bazele fundatiei pentru ajutorarea copiilor nevoiasi, a bolnavilor de sida si nu numai.

Paradoxal, dupa moartea lui toata lumea a uitat de critici, operatii, de toate acuzele si injuriile aduse. E nedrept sa nu recunosti si sa apreciezi la adevarata valoare un asemenea talent in timpul vietii, si sa simulezi ca iti pasa atunci cand din pacate nu mai este.

Pentru mine Michael Jackson a fost, este si va ramane “Nemuritorul” pe care-l voi asculta cu entuziasm si caldura intotdeauna. Va ramane mereu in inima mea…

R.I.P M.J