Diferite tipuri de acnee, diferite tratamente-acneea chistica

Acneea poate creste in severitate de la un numar relativ mic de puncte albe la o proliferare a chisturilor si nodulilor, care pot fi dureroase pe plan fizic si la fel de suparatoare pe plan psihic. Acneea severa chistica poate fi rezistenta la majoritatea tratamentelor si de fapt tratamentul pentru aceasta forma de acneee produce efecte adverse la fel de grave ca afectiunea in sine. Pentru o mare parte din cei care sufera de acnee chistica, a refuza tratamentul nu este o optiune. Iti vom prezenta deci cateva lucruri pe care ar trebui sa le ai in vedere inainte de a incepe un tratament de acest gen.

Cauzele acneei chistice sunt, ca si in cazul celorlalte tipuri de acnee, asociate cu producerea exagerata de ulei de glandele pielii. Asadar nu exista nici un leac definitiv pentru niciun tip de acnee, iar modul in care tratamentele actuale functioneaza nu este pe deplin inteles. Sa tratezi acneea chistica poate fi dificil, aceasta fiind in general rezistenta la tratamentele uzuale sau la cateva medicamente folosite in mod frecvent, cum ar fi tetraciclina. Acneea chistica poate fi extrem de deranjanta pentru cel care sufera de asa ceva, in special in cazul femeilor si desi sa tratezi afectiunea este greu, rezultatul pe care il obtii la finalul acestui proces este satisfacator.

Cea mai comuna arma in tratarea acneei chistice este Accutane sau isotretinoin. Desi acesta este un tratament foarte eficace pentru acneea chistica, poate aduce si efecte secundare. Iti vom prezenta cateva sfaturi pentru a te ajuta sa faci fata acestui tratament. Accutane are un efect puternic de uscare care se manifesta prin buze crapate si ochi uscati. Vei avea asadar nevoie de un balsam pentru buze eficient iar cei care poarta lentile de contact ar fi mai bine ca pe perioada tratamentului sa revina la ochelari. Accutane poate cauza si dureri musculare. Exercitiile usoare pot ajuta, dar asigura-te ca te si odihnesti suficient. Acest tratament poate avea efecte adverse si asupra nivelului de colesterol sau poate duce la productia anormala de enzime hepatica. Accutane poate duce si la stari de depresie. In cazul in care ai stari de anxietate sau modificari in starea generala de sanatate vorbeste imediat cu un medic.

Accutane are efecte extrem de grave asupra fetilor in dezvoltare, asadar nu trebuie sa ramai insarcinata in perioada in care iei aceste medicamente. Folosteste pilule contraceptive pe toata perioada tratamentului.

Tratamentul pentru acnee chistica poate crea indiscutabil anumite efecte adverse,  dar toate acestea ar trebui sa inceteze odata ce tratamentul e complet. Iar pentru cei rabdatori care si-au dus tratamentul la sfarsit minunatele rezultate sunt binemeritate.