Pericolele din spatele jocurilor de noroc online

Impatimitii de jocuri de noroc online au de ceva vreme inca o oportunitate ce le vine in ajutor in cazul in care doresc sa parieze sau sa joace diverse jocuri de noroc, putand sa faca aceste lucruri si prin intermediul internetului.

Insa, cat de sigure sunt astfel de jocuri desfasurate in mediul virtual? Se pare ca, dependenta de jocuri de noroc se instaleaza mult mai usor in cazul acelora ce aleg sa desfasoare aceasta activitate in mediul virtual, ei fiind de 10 ori mai predispusi spre dependenta decat cei ce joaca in mediul real. Studiile arata ca, cei care aleg sa parieze online au sanse sa devina dependenti in proportie de 5% in comparatie cu cei 0,5% asupra carora se instaleaza dependenta ca urmare intrarii intr-un cazino. Poate parea ciudat, insa, de regula profilul pariorului dependent de jocurile online este asemanator cu cel al unei persoane realizate din punct de vedere al carierei. Sunt identificati de regula, barbati tineri, singuri, ce ocupa posturi de manageri, dar exista si persoane care se situeaza la polul opus si care consuma alcool sau tutun in mod excesiv. Dar, de la o vreme si femeile sunt grav afectate de acest gen de dependenta, la ele tinzand sa se agraveze mult mai rapid decat in cazul barbatilor, datorita nevoii acute de a avea sume mari de bani. Motivele pentru care dependenta de jocuri de noroc online se instaleaza mult mai repede, fata de cei care joaca real sunt nenumarate. In primul rand este vorba de comoditatea pe care ti-o ofera locatia. De regula se pariaza sau joaca din propria locuinta, tot ce este nevoie este sa rulezi banii intr-un joc sau altul.

S-a observat acest tip de comportament si la persoanele anxioase cu semne de depresie, care refuza sa iasa si sa socializeze, inchizandu-se in casa aleg sa se destinda prin intermediul jocurilor de noroc online, uitand astfel spun ei de problemele pe care le au.

Factorii de risc la care dependentii de jocuri de noroc online se supun sunt nenumarate de la pierderea unor sume mari de bani pana la indepartarea de prieteni si autoizolarea.