Cazare in regim particular

Pentru ca vara a inceput sa-si intre in drepturi, dorim sa discutam despre cazare in regim particular pe litoralul romanesc. Daca privim lucrurile de la nord la sud, statiunile cu cele mai multe oferte de cazare in regim particular sunt: Eforie Nord, Costinesti, 2 Mai, Vama Veche. Chiar si asa, foarte multi proprietari de unitati turistice particulare au depus eforturi sa ridice calitatea serviciilor la cele mai inalte standarde.

Problema majora cu care se confrunta unitatile turistice ce isi desfasoara activitatea in regim de persoana fizica autorizata este legata de lipsa credibilitatii, in comparatie cu unitatile hoteliere. Unele unitati ce activeaza in regim partiucular nu au o politica interna suficient de bine pusa la punct, prin care sa poata asigura turistilor un nivel de confort care sa respecte anumite standarde de turism. O situatie foarte des intalnita, atunci cand turistii ajung la destinatie si constanta cu stupoare ca unitatea la care au rezervat cazarea nu corespunde cu descrierea sau cu fotografiile prezentate pe internet sau website-ul propriu. Pentru cei ce aleg cazare costinesti, exista posibilitatea de a utiliza website-ul: infocazarecostinesti.ro. Un site ce ofera turistilor un nivel de incredere ridicat prin serviciul “unitate verficata”, acest serviciu presupune deplasarea unui reprezentat al site-ului la fiecare unitate turistica ce solicita acest serviciu, si acesta constata daca descrierea si fotografiile sunt conforme cu realitatea. De asemenea daca sunt gasite mici inatvertente in descriera unitatii, utilizatorii pot raporta unitatea de cazare la administrator, pentru aduce la o informare cat mai corecta.

In cazul in care unitatea turistica este alcatuita din camere ce difera una de alta, ca si dotari sau suprafata utila, inainte de a face rezervarea este bine sa solicitati cat mai multe informatii legate de camera unde ve-ti fi cazat, cat si despre serviciile incluse in tariful de cazare.