Inventii despre care nu ai stiut ca au fost descoperite in Australia

1. Dispozitivul care „scoate” apa de pe terenul de golf. Gordon Withnall a inventat masina-mop in 1974 dupa ce prietenii l-au provocat sa construiasca o masinarie care sa scoata apa de pe terenul de golf dupa o ploaie torentiala care se abatuse asupra circuitului. Astazi, astfel de vehicule sunt folosite pentru a intretine terenurile pentru curse de cai, cele pentru hochei pe iarba sau cele de cricket.
2. Ultrasunetul. Laboratoarele acustice din Sidney, impreuna cu alte laboratoare din lume, au reusit sa dezvolte un sistem pentru examinarea bebelusilor nenascuti fara folosirea razelor X. In 1976, Ausonics Company din Australia a comercializat pentru prima data dispozitivul cu ultrasunete UI Octoson.
3. Seringile de unica folosinta. Au fost dezvoltate de creatorul de jucarii Charles Rothauser la cerera lui Harry Willis de la compania A.M. Bickford and Sons, care urmarea sa scoata pe piata siringi foarte ieftine, din plastic. Charles a folosit compozitia pentru papusi pentru a face seringile atat de folosite astazi-la inceput a folosit polietilena, dupa care a trecut la polipropilena.
4. Bancnotele din plastic. O mare banca din Australia a cerut cercetatorilor sa gaseasca o modalitate de a preintampina contrafacerea bancnotelor. Asa ca oamenii de stiinta au creat o bancnota folosind un polimer, in care au pus un panou transparent si o holograma incorporata. A fost lansata in 1988, este rezistenta la umezeala, nu se rupe si e de pana la patru ori mai rezistenta decat bancnotele normale, din hartie.