Cum ingrijim plantele de apartament

Atunci cand pana si plantele „greu de ucis” reusesc cumva sa moara in casa ta, e cazul sa te gandesti ca fie nu esti o persoana a carei casa sa fie plina de flori, fie trebuie sa te informezi mai mult legat de ingrijirea acestora. Ingriirea pentru anumite specii de flori de apartament poate fi ceva mai complicata, insa in general regulile sunt simple, si se refera mai ales la apa cu care hranim plantele, la felul in care le asezam pe acestea in raport cu lumina dintr-o camera si la cum le ingrijim propriu-zis. Asadar, ca ca reusesti sa intretii totusi o mini-gradina in propriul apartament sau macar sa le salvezi viata celor cateva plante pe care le mai ai, iata trei sfaturi esentiale:

Apa de la robinet nu face intotdeauna bine plantelor. O solutie incercata si cu rezultate pozitive, dupa cum spun adevaratii iubitori de plante, este apa imbuteliata. Fie ca folositi apa plata sau apa minerala dar pe care o lasati putin sa se linisteasca (pentru ca dioxidul de carbon din apa carbogazoasa opreste cresterea platelor), aportul de minerale grabeste cresterea plantei. Poate fi considerata o fita, dar in zone unde apa de la robinet sau cea din propriile surse de apa (case la curte cu alimentare cu put unde apa este foarte calacaroasa sau contaminata) nu este buna de baut pentru om, aceasta apa este daunatoare si plantelor.

Curatarea plantelor este o conditie ca ele sa poata respira. Plantele au suprafata acoperita de pori, care odata blocati de praf nu isi mai fac treaba, iar planta nu mai poate respira. In plus este impiedicat si procesul de fotosinteza. Fara sa mai vorbim ca daca ne curatam plantele de praf vom avea si o casa mai curata si mai aratoasa.

Fiecare planta are nevoie de un anumit aport de lumina, asadar este important ca atunci cand achizitionam o planta noua sa stim tot ce se poate sti despre mediul de care aceasta are nevoie pentru dezvoltare.
Dincolo de toate aceste conditii, pentru ca o planta sa ramana sanatoasa odata ajunsa in apartamentul nostru, este important sa stim sa alegem florile sanatoase inca din momentul cumpararii. Iar la officeflowers.ro acest lucru este foarte simplu si la indemana, caci aici avem parte doar de cele mai calitative flori.