Jocurile online – distractie si educatie

Vacanta de iarna se poate dovedi adesea destul de putin prietenoasa cu cei mici, mai ales daca temperaturile sunt cu mult sub zero si viscolele bantuie fiecare zi. Sigur ca nu ii putem tine numai in casa, insa in mod cert va trebui sa gasim cateva variante bune pentru petrecerea timpului si in casa. Si mai mult ca sigur se vor satura repede de exercitii si activitati scolare sau prescolare, de carti de colorat sau chiar de desene animate. 

In aceste situatii nimic altceva nu va scoate din dificultate mai repede decat cateva jocuri online pentru copii. Iar daca alegeti dintre cele care sa ii stimuleze copilului imaginatia, creativitatea si perspicacitatea, nu va trebui sa va faceti griji din pricina timpului petrecut in fata calculatorului, despre care multi experti dar si exagerat de multi semi-docti isi spun pareri mai mult sau mai putin avizate si documentate. Fac sau nu rau copilului jocurile pe calculator, fie ele online sau de alt gen, jocurile pe tableta, jocurile pe telefon? Le dauneaza comportamental si din alte puncte de vedere? Tine de fiecare familie sa isi observe copilul pentru a vedea daca apar schimbari deranjante in comportamentul sau si, mai ales, tine de fiecare familie in parte ce gen de activitati si jocuri isi lasa copilul sa abordeze. Pentru ca lumea jocurilor online este una extrem de diversa, pentru o selectie de calitate nu ratati jocurica, site-ul unde atat cei mici cat si parintii – de ce nu? – vor gasi cateva idei de jocuri interesante, care sa le alunge plictiseala, sa ii distreze dar si sa le provoace inteligenta. 

Nu uitati ca dumneavoastra sunteti cei care impun limitele, in ceea ce priveste timpul la calculator si calitatea continutului accesat de copil, astfel incat jocurile online sa educe si nu sa tulbure copilul. Mai ales ca exista date certe si studii care releva si efectele pozitive ale jocurilor online.